МIНIСТЕРСТВО IНФРАСТРУКТУРИ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

28.11.2013 N 958


Про затвердження Нормативiв i нормативних строкiв пересилання поштових вiдправлень

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 сiчня 2014 р. за N 173/24950


     Вiдповiдно до статтi 15 Закону України "Про поштовий зв'язок", пункту 10 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05 березня 2009 року N 270, актiв Всесвiтнього поштового союзу, згода на обов'язковiсть яких надана Верховною Радою України, та з метою забезпечення надання користувачам послуг поштового зв'язку, що вiдповiдають встановленим нормативам якостi, наказую:

     1. Затвердити Нормативи i нормативнi строки пересилання поштових вiдправлень, що додаються.

     2. Департаменту координацiї полiтики розвитку iнфраструктури та туризму забезпечити:

     подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу на офiцiйному сайтi Мiнiстерства iнфраструктури України.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Визнати такими, що втратили чиннiсть, накази Мiнiстерства транспорту та зв'язку України вiд 12 грудня 2007 року N 1149 "Про затвердження Нормативiв i нормативних строкiв пересилання поштових вiдправлень та поштових переказiв", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 19 грудня 2007 року за N 1383/14650, та вiд 08 грудня 2009 року N 1267 "Про затвердження Змiн до Нормативiв i нормативних строкiв пересилання поштових вiдправлень та поштових переказiв", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 25 грудня 2009 року за N 1254/17270.

     5. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою.

Мiнiстр В. Козак
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної служби України з питань регуляторної полiтики та розвитку пiдприємництва М. Ю. Бродський
Голова Антимонопольного комiтету України В. П. Цушко
Голова Нацiональної комiсiї, що здiйснює державне регулювання у сферi зв'язку та iнформатизацiї П. Яцук
Перший заступник Мiнiстра економiчного розвитку i торгiвлi України А. А. Максюта

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства iнфраструктури України
28.11.2013 N 958
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 сiчня 2014 р. за N 173/24950

НОРМАТИВИ I НОРМАТИВНI СТРОКИ ПЕРЕСИЛАННЯ ПОШТОВИХ ВIДПРАВЛЕНЬ

I. Загальнi положення

     1. Цi Нормативи i нормативнi строки розроблено вiдповiдно до Закону України "Про поштовий зв'язок", актiв Всесвiтнього поштового союзу, Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 05 березня 2009 року N 270, та iнших нормативно-правових актiв, що регулюють дiяльнiсть у сферi надання послуг поштового зв'язку.

     2. Цi Нормативи i нормативнi строки поширюються на послуги, що належать до унiверсальних послуг поштового зв'язку.

     3. У цих Нормативах i нормативних строках термiни вживаються у таких значеннях:

     мiсцева письмова кореспонденцiя (листи, картки, бандеролi, секограми) - письмова кореспонденцiя, що пересилається у межах населеного пункту, а в сiльськiй мiсцевостi - у межах територiї, яка обслуговується одним об'єктом поштового зв'язку;

     нормативний строк пересилання поштових вiдправлень (крiм простих листiв та поштових карток) - час, установлений для пересилання поштових вiдправлень вiд об'єкта поштового зв'язку мiсця приймання до об'єкта поштового зв'язку мiсця вручення;

     нормативний строк пересилання простих листiв та поштових карток - час, установлений для пересилання простих листiв та поштових карток з часу останнього виймання з поштових скриньок до часу вкладання до абонентської поштової скриньки одержувача.

II. Нормативнi строки пересилання поштових вiдправлень

     1. Нормативнi строки пересилання простої письмової кореспонденцiї операторами поштового зв'язку (без урахування вихiдних днiв об'єктiв поштового зв'язку):

     1) мiсцевої - Д+2, прiоритетної - Д+1;

     2) у межах областi та мiж обласними центрами України (у тому числi для мiст Києва, Сiмферополя, Севастополя) - Д+3, прiоритетної - Д+1;

     3) мiж районними центрами рiзних областей України (у тому числi для мiст обласного пiдпорядкування) - Д+4, прiоритетної - Д+2;

     4) мiж iншими населеними пунктами рiзних областей України - Д+5, прiоритетної - Д+4,

     де Д - день подання поштового вiдправлення до пересилання в об'єктi поштового зв'язку або опускання простого листа чи поштової картки до поштової скриньки до початку останнього виймання;

     1, 2, 3, 4, 5 - кiлькiсть днiв, протягом яких пересилається поштове вiдправлення.

     2. При пересиланнi рекомендованої письмової кореспонденцiї зазначенi в пунктi 1 цього роздiлу нормативнi строки пересилання збiльшуються на один день.

     3. При пересиланнi посилок без оголошеної цiнностi масою до 10 кiлограмiв зазначенi в пунктi 1 цього роздiлу нормативнi строки пересилання збiльшуються на два днi.

     4. Пересилання мiжнародних поштових вiдправлень (листiв, карток, бандеролей, секограм) на територiї України здiйснюється у нормативнi строки, установленi для внутрiшнiх поштових вiдправлень.

Директор Департаменту координацiї полiтики розвитку iнфраструктури та туризму М. П. Снiтко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.