МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ

вiд 08.04.2014 N 8135/7/99-99-24-01-03-17

 

Начальникам митниць Мiндоходiв, Начальнику Спецiалiзованої лабораторiї з питань експертизи та дослiджень


Про внесення змiн до листа Держмитслужби вiд 26.03.2014 N 6983/7/99-99-24-02-03-17 щодо методологiї класифiкацiї деяких товарiв

     Згiдно норм УКТЗЕД, яка базується на Гармонiзованiй системi опису та кодування товарiв 2012 року, класифiкацiя замороженого фiле iз прiсноводних риб тиляпiї та сома у товарнiй позицiї 0304 здiйснюється за окремими кодами: 0304 61 00 00 (тиляпiя, Oreochromis spp.) та 0304 62 00 00 (сом, Pangasius spp., Silurus spp., Clarias spp., ictalurus spp.). У зв'язку з зазначеними змiнами, втратили актуальнiсть дiючi роз'яснення про класифiкацiї цих риб.

     З урахуванням вищевикладеного, пункт 6 додатку 1 Методичних рекомендацiй про класифiкацiю окремих товарiв згiдно з вимогами УКТЗЕД, надiсланий листом Держмитслужби вiд 26.03.2014 N 6983/7/99-99-24-02-03-17 (далi - Методичних рекомендацiй), вважати таким, що втратив чиннiсть. У зв'язку з цим, пункти 7 - 30 додатку 1 Методичних рекомендацiй необхiдно рахувати пунктами 6 - 29.

     Вiдповiдно до положень пiдпунктiв 1), 4), 6), пункту 2 статтi 68 Митного кодексу України, з метою забезпечення митними органами однакових пiдходiв до класифiкацiї товарiв у складних випадках, та згiдно з роз'ясненнями Секретарiату Всесвiтньої митної органiзацiї вiд 07.06.2013 N 13NL0248 доповнити додаток 1 Методичних рекомендацiй, пунктом 30 про класифiкацiю товару "Ароматизована кавова олiя натуральна рослинного походження в твердому станi для виробництва розчинної кави".

     У зв'язку iз застосуванням у товарнiй позицiї 8481 спецiальних термiнiв щодо трубопровiдної арматури, та з метою забезпечення унiфiкованих пiдходiв до класифiкацiї виробiв, що вiдносяться до трубопровiдної арматури, забезпечення напрацювання правильної митної статистики про ввезення на митну територiю України зазначеної арматури, доповнити додаток 3 Методичних рекомендацiй, пунктом 61 про класифiкацiю арматури для трубопроводiв у редакцiї, що додається в додатку до листа.

     Додаток: текстовi описи пункту 30, додатка 1 та пункту 61, додатка 3 Методичних рекомендацiй на 4 арк.

Заступник Мiнiстра В.П. Науменко

 

Додаток

     Текстовий опис пункту 61 додатка 3 Методичних рекомендацiй

N з/п Назва товару Код товару Методологiя класифiкацiї
30. "Ароматизована кавова олiя натуральна рослинного походження в твердому станi для виробництва розчинної кави". 2101 12 92 00 Товар поданий до митного оформлення за назвою "Ароматизована кавова олiя натуральна рослинного походження в твердому станi для виробництва розчинної кави" (далi - Ароматизована кавова олiя) являє собою сумiшевий продукт, утворений шляхом змiшування рафiнованої, хiмiчно не модифiкованої олiї з кави (першого вiджиму) з компонентом "аромат смаженої кави".

Компонент "аромат смаженої кави" отримують шляхом уловлювання у азотному середовищi летких ароматичних речовин, що утворюються пiд час смаження зерен кави. При цьому газоподiбний "аромат смаженої кави" конденсують методом виморожування при температурi рiдкого азоту. Сконденсований аромат смаженої кави без будь-якої обробки додається до натуральної кавової олiї.

3 метою довготривалого збереження замороженого запаху смаженої кави, Ароматизована кавова олiя, постачається до отримувача у спецiальних холодильних камерах у твердому, замороженому станi при температурi -20°С.

Ароматизована кавова олiя використовується для ароматизацiї розчинної кави у порошку, а саме пiд час виробництва розчинної кави, та рiзних продуктiв харчування. У сухi продукти (розчинна кава чи iншi харчовi продукти) Ароматизована кавова олiя додається у кiлькостi максимум 1%. Для використання у виробництвi Ароматизована кавова олiя упродовж 48 годин за спецiальним алгоритмом нагрiвається до температури зовнiшнього середовища (18-20°С) i використовується у рiдкому станi.

Ароматизована кавова олiя є готовим продуктом, компоненти для приготування якого, а саме олiя та запашнi складовi, були екстрагованi з зерен кофе. Вiдповiдно до правила 1 Основних правил iнтерпретацiї УКТЗЕД екстракти, есенцiї та концентрати кави i готовi продукти на їх основi класифiкуються в товарнiй позицiї 2101 згiдно з УКТЗЕД.

Класифiкацiю на рiвнi товарних пiдпозицiй необхiдно здiйснювати з урахуванням особливостей технологiї виготовлення Ароматизованої кавової олiї. Ця олiя є новим готовим продуктом зi спецiально заданими властивостями, приготовленим на базi двох видiв екстрактiв з кави (олiї першого вiджиму з кави та компоненту "аромат смаженої кави"), шляхом їх змiшування у визначених пропорцiях. Штучно приготовленi препарати (готовi продукти) на основi екстрактiв кави класифiкуються в товарнiй позицiї 2101 12 за кодом 210112 92 00 згiдно з УКТЗЕД.

Методичнi рекомендацiї про класифiкацiю Ароматизованої кавової олiї пiдготовленi вiдповiдно до Основних правил iнтерпретацiї УКТЗЕД 1 та 6, пояснень до товарної позицiї 2101 та з урахуванням роз'яснень Секретарiату Всесвiтньої митної органiзацiї вiд 07.06.2013 N 13NL0248 (вхiд. Мiндоходiв вiд 10.06.2013 N 10076/5).

61. Арматура трубопровiдна 8481 80 61 00 - 8481 80 87 00 За кодами 8481 80 61 00, 8481 80 63 00 та 8481 80 69 00 згiдно з УКТЗЕД класифiкуються тiльки засуви.

Засув - запiрна трубопровiдна арматура, у якiй запiрний, чи регулюючий елемент перемiшується перпендикулярно (упоперек) до осi потоку робочого середовища.

Засуви широко застосовуються на бiльшостi технологiчних i транспортних трубопроводiв, в системах житлово-комунального господарства, газо- i водопостачання, нафтопроводах об'єктах енергетики та iнше. Приклад зовнiшнього вигляду та внутрiшньої будови засува показанi на малюнках 1 та 2.

Мал. 1. Зовнiшнiй вигляд засува Мал. 2. Схема внутрiшньої будови засува

За кодами 8481 80 71 00, 8481 80 73 00 та 8481 80 79 00 згiдно з УКТЗЕД класифiкуються клапани запiрнi (приклад, показаний на малюнку 3).

Клапан - вид арматури в якiй перекривальний (регулювальний) елемент зворотно-поступально перемiщується паралельно до осi потоку робочого середовища, що проходить через прохiдний перетин.

Мал. 3. Запiрний клапан у розрiзi

За кодом 8481 80 81 00 згiдно з УКТЗЕД класифiкуються крани (приклади кранiв показаний на малюнку 4).

Крани - вид арматури, в якiй перекривальний (регулювальний) елемент, що має форму тiла обертання (наприклад, форму кулi, конуса) або частини його з отвором для пропускання потоку робочого середовища, повертається навколо власної осi, довiльно розташований вiдносно напрямку потоку, що проходить через прохiдний перетин.

а. б.
Мал. 4. Кульовий (а.) та конiчний (б.) крани.

За кодом 8481 80 85 00 згiдно з УКТЗЕД класифiкуються затвори дисковi або заслiнки (приклад дискового затвору показаний на малюнку 5).

Затвор має перекривальний (регулювальний) елемент у формi диска з дiаметром, що приблизно дорiвнює внутрiшньому дiаметру трубопроводу. При перекриттi потоку робочого середовища диск затвору повертається навколо осi.


Мал. 5. Затвор (заслiнка) дисковий поворотний

За кодом 8481 80 87 00 згiдно з УКТЗЕД класифiкуються клапани мембраннi (приклад показаний на малюнку 6).

Мембраннi клапани є безсальниковою арматурою, в якiй мембрана використовується як чутливий елемент-пiдислювач чи перекривальний елемент, а також як елемент герметизацiї мiсць з'єднання корпусних деталей, шпинделя, штока вiдносно зовнiшнього середовища. Мембраннi клапани можуть використовуватися у хiмiчних виробництвах. Цi клапани мiнiмiзують ризик потрапляння токсичних, їдких речовин тощо у навколишнє середовище.


Мал. 6. Схема будови мембранного клапана

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.