МIНIСТЕРСТВО ДОХОДIВ I ЗБОРIВ УКРАЇНИ

вiд 22.05.2014 N 11849/7/99-99-24-02-06-17

 

Митницi Мiндоходiв


Щодо меморандумiв про взаємодiю

     Iнформуємо, що 05.05.2014 Мiнiстерством доходiв i зборiв України з метою отримання iнформацiї щодо цiн на товари, якi ввозяться на митну територiю України пiдписано Меморандум про взаємодiю з Асоцiацiєю "Мiжнародне об'єднання виробникiв, експортерiв i iмпортерiв крiплення "ФАСТЕКСIМ".

     З метою використання у роботi при здiйсненнi контролю за правильнiстю визначення митної вартостi засобiв крiплення (коди товарної позицiї згiдно з УКТЗЕД 7318 та 8302), якi ввозяться на митну територiю України направляємо iнформацiю, отриману у рамках дiї зазначеного меморандуму листом Асоцiацiї "Мiжнародне об'єднання виробникiв, експортерiв i iмпортерiв крiплення "ФАСТЕКСIМ" вiд 05.05.2014 N 5.

     Додатки: зазначене на 4 аркушах.

В.о. директора Департаменту митної справи А.Д. Войцещук

 

МЕМОРАНДУМ

про взаємодiю мiж Мiнiстерством доходiв i зборiв України та Асоцiацiєю "Мiжнародне об'єднання виробникiв, експортерiв i iмпортерiв крiплення "ФАСТЕКСIМ" з метою отримання iнформацiї щодо цiн на товари, якi ввозяться на митну територiю України

     5 травня 2014 року

     Мiнiстерство доходiв i зборiв України (далi - Сторона 1) в особi заступника Мiнiстра доходiв i зборiв Науменка Вiталiя Петровича, який дiє на пiдставi наданих повноважень (N 99/24-02-06/1907 вiд 16.04.2014), та Асоцiацiя "Мiжнародне об'єднання виробникiв, експортерiв i iмпортерiв крiплення "ФАСТЕКСIМ" (далi - Сторона 2) в особi Голови Правлiння Дмитрука Богдана Михайловича, який дiє на пiдставi установчих документiв (далi - Сторони),

     дiючи в межах Мiжнародної конвенцiї про спрощення та гармонiзацiю митних процедур i вiдповiдно до положень статтi 562 Митного кодексу України,

     висловлюючи взаємний iнтерес, спрямований на забезпечення прозоростi торгiвлi та виключення тiньових схем ввезення товарiв на митну територiю України,

     визнаючи основоположнi засади оцiнки товару для митних цiлей, передбаченi в Генеральнiй угодi з тарифiв i торгiвлi,

     усвiдомлюючи принципи партнерства та визнання прiоритету iнтересiв держави,

     домовились про таке

I. ПРЕДМЕТ ТА МЕТА МЕМОРАНДУМУ

     1.1. Сторони за цим Меморандумом зобов'язуються взаємодiяти шляхом об'єднання своїх зусиль з метою наповнення вiдомчих баз даних Сторони 1 iнформацiєю щодо економiчно обґрунтованих цiн на товар, який ввозиться на митну територiю України, для її подальшого використання Стороною 1 як довiдкової у роботi при здiйсненнi контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв вiдповiдно до законодавства України з питань державної митної справи.

     1.2. Надання Стороною 2 Сторонi 1 такої iнформацiї здiйснюється з метою:

     сприяння iнтересам держави у захистi нацiонального товаровиробника та зменшення випадкiв заниження суб'єктами господарювання бази оподаткування, ухилення вiд сплати митних платежiв або зменшення їх розмiру;

     поглиблення спiвпрацi та налагодження конструктивного дiалогу мiж бiзнесом та державою при iмпортуваннi в Україну товарiв;

     сприяння Сторонi 1 у виконаннi законних повноважень при контролi за дотриманням законодавства України з питань державної митної справи, зокрема при контролi за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв, запобiгання порушенням у митнiй сферi;

     використання Стороною 1 iнформацiї щодо економiчно обґрунтованих цiн на товар, який ввозиться на митну територiю України, при наповненнi системи управлiння ризиками.

II. ПОРЯДОК ВЗАЄМОДIЇ СТОРIН

     2.1. Сторона 2 надає Сторонi 1 iнформацiю щодо цiн на засоби крiплення (коди товарної позицiї згiдно з УКТЗЕД 7318 та 8302), яки ввозяться на митну територiю України, та дотримується принципу достовiрностi наданої iнформацiї.

     Сторона 2 визначає вiдповiдальну особу за надання iнформацiї Сторонi 1.

     2.2. Передання iнформацiї Стороною 2 Сторонi 1 здiйснюється на постiйнiй основi у паперовому виглядi та в електроннiй формi засобами електронного зв'язку згiдно з реквiзитами, якi погоджуються Сторонами з урахуванням видiв товарiв.

     2.3. Форма та порядок надання Стороною 2 iнформацiї Сторонi 1 визначаються Протоколом, який є невiд'ємною частиною Меморандуму.

     2.4. Сторона 2 погоджується iз правом Сторони 1 враховувати або не враховувати надану Стороною 2 iнформацiю при здiйсненнi контролю за правильнiстю визначення митної вартостi засобiв крiплення (коди товарної позицiї згiдно з УКТЗЕД 7318 та 8302).

     2.5. На вимогу Сторони 1 Сторона 2 надає офiцiйнi пояснення та пiдтвердження щодо формування цiни на засоби крiплення (коди товарної позицiї згiдно з УКТЗЕД 7318 та 8302).

     Будь-яка додаткова iнформацiя, яка стосується ввезення товарiв, надається Стороною 2 Сторонi 1 за власною iнiцiативою у довiльнiй формi.

     2.6. Для правильностi визначення митної вартостi товарiв Сторона 1 не може бути обмежена виключно iнформацiєю, отриманою на умовах цього Меморандуму, а Сторона 2 не використовуватиме факт надання Сторонi 1 iнформацiї, передбаченої цим Меморандумом, як доказ неправомiрностi рiшень, дiй або бездiяльностi посадових осiб Сторони 1 при здiйсненнi контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв.

III. ДIЯ ТА ПРИПИНЕННЯ МЕМОРАНДУМУ

     3.1. Цей Меморандум укладено термiном на 1 рiк.

     3.2. Дiю цього Меморандуму може бути продовжено за взаємною згодою Сторiн шляхом письмового повiдомлення за мiсяць до закiнчення його дiї.

     3.3. У разi виявлення факту недостовiрностi наданої Стороною 2 iнформацiї Сторона 1 має право в односторонньому порядку припинити дiю Меморандуму.

     У такому випадку Сторона 1, за тиждень до дати припинення Меморандуму повiдомляє про це Сторону 2.

IV. ЗМIНИ ТА ДОПОВНЕННЯ ДО МЕМОРАНДУМУ

     Змiни та доповнення до Меморандуму можуть бути внесенi тiльки за домовленiстю Сторiн, якi оформляються додатковою угодою.

V. IНШI УМОВИ

     5.1. Додатковi угоди та додатки до цього Меморандуму є його невiд'ємною частиною i мають юридичну силу у тому разi, якщо вони викладенi в письмовiй формi, пiдписанi Сторонами та скрiпленi їхнiми печатками.

     5.2. Цей Меморандум складений при повному розумiннi Сторонами його умов та термiнологiї українською мовою у двох автентичних примiрниках, якi мають однакову юридичну силу, по одному для кожної зi Сторiн.

АДРЕСА I РЕКВIЗИТИ СТОРIН

Сторона 1

Мiнiстерство доходiв i зборiв України

04655, м. Київ-53, Львiвська пл., 8

Сторона 2

Асоцiацiя "Мiжнародне об'єднання виробникiв, експортерiв i iмпортерiв крiплення "ФАСТЕКСIМ"

02202, м. Київ-202, вул. Раїси Окiпної, 4, офiс 161

Заступник Мiнiстра Голова Правлiння
В.П. Науменко Б.М. Дмитрук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.