ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про лiкарськi засоби" щодо обiгу лiкарських засобiв та державного контролю якостi ввезених на митну територiю України лiкарських засобiв

     Верховна Рада України постановляє:

     1. У Законi України "Про лiкарськi засоби" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1996 р., N 22, ст. 86; 2007 р., N 3, ст. 30; 2012 р., N 19 - 20, ст. 168, N 23, ст. 239; 2013 р., N 23, ст. 225; 2014 р., N 2 - 3, ст. 41, N 10, ст. 114, N 39, ст. 2012):

     1) частину вiсiмнадцяту статтi 9 замiнити двома частинами такого змiсту:

     "Пiсля закiнчення строку, протягом якого було дозволено застосування лiкарського засобу в Українi, його подальше застосування можливе за умови перереєстрацiї. Пiсля перереєстрацiї строк застосування в Українi лiкарського засобу не обмежується.

     Лiкарськi засоби, випущенi в обiг пiд час строку, протягом якого лiкарський засiб було дозволено до застосування в Українi, можуть застосовуватися в Українi до закiнчення їх термiну придатностi, визначеного виробником та зазначеного на упаковцi".

     У зв'язку з цим частини дев'ятнадцяту - двадцять третю вважати вiдповiдно частинами двадцятою - двадцять четвертою;

     2) частину другу статтi 17 викласти в такiй редакцiї:

     "Контроль за ввезенням на митну територiю України лiкарських засобiв здiйснюється центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi контролю якостi та безпеки лiкарських засобiв. Усi лiкарськi засоби, що ввозяться на митну територiю України з метою їх подальшої реалiзацiї (торгiвлi) або використання у виробництвi готових лiкарських засобiв, пiдлягають державному контролю якостi. Порядок здiйснення державного контролю якостi лiкарських засобiв, що ввозяться на митну територiю України, встановлюється Кабiнетом Мiнiстрiв України".

     2. Цей Закон набирає чинностi з дня, наступного за днем його опублiкування.

Президент України П. ПОРОШЕНКО

м. Київ
20 жовтня 2014 року
N 1707-VII

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.