МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

21.10.2015 N 401


Про внесення змiн до Порядку проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 листопада 2015 р. за N 1417/27862


     Вiдповiдно до частини четвертої статтi 13 Закону України "Про карантин рослин", пункту 8 Положення про Мiнiстерство аграрної полiтики та продовольства України, затвердженого Указом Президента України вiд 23 квiтня 2011 року N 500, наказую:

     1. Внести змiни до Порядку проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи, затвердженого наказом Мiнiстерства аграрної полiтики України вiд 29 листопада 2006 року N 715, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 14 грудня 2006 року за N 1309/13183, виклавши його у новiй редакцiї, що додаються.

     2. Департаменту землеробства та технiчної полiтики в АПК в установленому порядку подати цей наказ на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Мiнiстра Краснопольського Я. В.

Мiнiстр О. М. Павленко
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Голови Державної ветеринарної та фiтосанiтарної служби України О. М. Вержиховський
Голова Державної служби України з питань безпечностi харчових продуктiв та захисту споживачiв С. М. Глущенко
Т. в. о. Голови Державної регуляторної служби України В. П. Загороднiй

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Мiнiстерства аграрної полiтики України
29 листопада 2006 року N 715
(у редакцiї наказу Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства України
вiд 21 жовтня 2015 року N 401)
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
11 листопада 2015 р. за N 1417/27862

ПОРЯДОК
проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи

I. Загальнi положення

     1. Цей Порядок, розроблений вiдповiдно до Закону України "Про карантин рослин", визначає процедуру проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи.

     2. Повторна фiтосанiтарна (арбiтражна) експертиза об'єктiв регулювання здiйснюється на вимогу фiзичних або юридичних осiб (далi - особа), що оскаржують результати попередньої фiтосанiтарної експертизи, яка проводилась вперше щодо цього об'єкта регулювання.

II. Порядок проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи

     1. Проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи здiйснюється за кошти особи, яка не погоджується з результатами попередньої фiтосанiтарної експертизи, вiдповiдно до поданої до територiального органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин, заяви за мiсцем розташування вантажу з об'єктами регулювання.

     2. Заява про оскарження результатiв попередньої фiтосанiтарної експертизи подається у довiльнiй формi протягом 48 годин пiсля одержання висновку фiтосанiтарної експертизи разом iз копiєю висновку фiтосанiтарної експертизи, з результатами якої не погоджуються.

     Якщо результати повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи вiдрiзняються вiд результатiв попередньої фiтосанiтарної експертизи, застосовуються результати повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи.

     3. Для проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи використовуються об'єкти експертизи: заражений зразок об'єктiв регулювання, якщо вiн не був використаний пiд час попередньої фiтосанiтарної експертизи, виявлений зразок-документ (шкiдливi органiзми - комахи, клiщi, паразитичнi нематоди, насiння бур'янiв, мiкропрепарати шкiдливих органiзмiв) згiдно з вимогами чинного законодавства.

     4. Повторна фiтосанiтарна (арбiтражна) експертиза проводиться за вибором особи у фiтосанiтарнiй лабораторiї, яка уповноважена центральним органом виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин. Перелiк уповноважених фiтосанiтарних лабораторiй розмiщується на офiцiйному веб-сайтi центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин.

     5. Вiдповiдно до поданої заяви територiальний орган центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин, видає направлення на проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи (додаток 1), яке пiдписується керiвником територiального органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин, або його заступником, скрiплюється печаткою та пiдписується особою.

     6. За направленням територiального органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин, особа забезпечує доставку об'єкта експертизи, який запакований та опломбований державним фiтосанiтарним iнспектором в присутностi особи та представника фiтосанiтарної лабораторiї, яка проводила попередню фiтосанiтарну експертизу.

     Час на доставку зразка не повинен перевищувати 48 годин вiд моменту його вiдбору.

     7. Повторна фiтосанiтарна (арбiтражна) експертиза проводиться протягом 24 годин з моменту подання об'єкта експертизи на аналiз, а у разi проведення складного аналiзу - протягом 30 днiв.

     8. За результатами проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи оформлюється висновок повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи (додаток 2).

     Висновок повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи пiдписується керiвником лабораторiї, яка здiйснювала повторну фiтосанiтарну (арбiтражну) експертизу, або уповноваженою ним особою i скрiплюється печаткою цiєї лабораторiї.

     Висновок повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи оформлюється в трьох примiрниках, кожний з яких має однакову юридичну силу, по одному для кожної зi сторiн: особi, фiтосанiтарнiй лабораторiї, яка здiйснювала повторну фiтосанiтарну (арбiтражну) експертизу, та територiальному органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин, який видав направлення на проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи.

Директор Департаменту землеробства та технiчної полiтики в АПК В. М. Топчiй

 

Додаток 1
до Порядку проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи
(пункт 5 роздiлу II)

Центральний орган виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин

 
 
(найменування, мiсцезнаходження територiального органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин)

Направлення
на проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи

N ______ вiд ______________ 20__ р.

Направляються на повторну фiтосанiтарну (арбiтражну) експертизу:
 
  ,
(назва об'єкта експертизи, його походження)
щодо яких проводилася фiтосанiтарна експертиза згiдно з
  .
(номер та дата направлення)
Найменування уповноваженої фiтосанiтарної лабораторiї, яка проводить повторну фiтосанiтарну (арбiтражну) експертизу
  .
Особа   .
(П. I. Б., мiсце проживання / найменування, мiсцезнаходження)
Керiвник територiального органу центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин, або його заступник  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали, посада)

М. П.

Особа  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали уповноваженої особи)

 

Додаток 2
до Порядку проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи
(пункт 8 роздiлу II)

Центральний орган виконавчої влади, що реалiзує державну полiтику у сферi карантину та захисту рослин

 
(найменування уповноваженої фiтосанiтарної лабораторiї)

Висновок
повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи

N ______ вiд ____________

Особа:
Направлення на проведення повторної фiтосанiтарної (арбiтражної) експертизи N ____ вiд ____________
Назва об'єкта експертизи:

 

Походження:
РЕЗУЛЬТАТИ:
 
Додатковi вiдомостi:
Керiвник лабораторiї або уповноважена особа  
(пiдпис, прiзвище та iнiцiали, посада)

М. П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.