ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ ОРГАНIЗАЦIЇ МИТНОГО КОНТРОЛЮ ТА ОФОРМЛЕННЯ

01.02.2016 N 240/99-99-24-03-01-18

 

Департамент розвитку IТ


Про актуалiзацiю АСМО "Iнспектор" (щодо карантинного дозволу на iмпорт)

     Для використання в роботi митницями при здiйсненнi митного контролю та оформлення товарiв для внесення в АСМО "Iнспектор" надаємо таку iнформацiю.

     Вiдповiдно до Закону України "Про внесення змiн до деяких законодавчих актiв України щодо дерегуляцiї в агропромисловому комплексi" (набрав чинностi 01.01.2016) внесено змiни до Закону України "Про карантин рослин", згiдно з якими iз цього Закону вилучено статтю 37 "Карантинний дозвiл на iмпорт або транзит".

     Згiдно iз зазначеними змiнами в законодавствi при здiйсненнi фiтосанiтарного контролю у формi попереднього документального контролю товарiв, зазначених Перелiку товарiв, що пiдлягають державному контролю (у тому числi у формi попереднього документального контролю), у разi перемiщення їх через митний кордон України, затвердженому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 жовтня 2011 р. N 1031, органами доходiв i зборiв не перевiряються вiдомостi про реквiзити карантинного дозволу, що видавався Держветфiтослужбою згiдно iз статтею 37 Закону України "Про карантин рослин" (код документа 6016 згiдно з Класифiкатором документiв).

     У зв'язку з викладеним просимо внести вiдповiднi змiни в АСМО "Iнспектор", виключивши iз застосування органами доходiв зборiв документа за вказаним кодом.

Директор Департаменту органiзацiї митного контролю та оформлення О. Л. Василенко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.