Документ скасований: Постанова КМУ № 66 від 19.01.2024

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 квiтня 2017 р. N 235


Про затвердження Порядку вилучення з обiгу видавничої продукцiї, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з територiї держави-агресора, тимчасово окупованої територiї України та розповсюджується на територiї України без вiдповiдного дозволу

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановами Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 травня 2019 року N 396,
вiд 16 жовтня 2019 року N 885,
вiд 28 вересня 2020 року N 889

     Вiдповiдно до частини двадцять третьої статтi 281 Закону України "Про видавничу справу" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок вилучення з обiгу видавничої продукцiї, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з територiї держави-агресора, тимчасово окупованої територiї України та розповсюджується на територiї України без вiдповiдного дозволу, що додається.

     2. Ця постанова набирає чинностi через 30 днiв з дня її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ГРОЙСМАН

Iнд. 73

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 квiтня 2017 р. N 235

ПОРЯДОК
вилучення з обiгу видавничої продукцiї, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з територiї держави-агресора, тимчасово окупованої територiї України та розповсюджується на територiї України без вiдповiдного дозволу

(У текстi Порядку слово "Держкомтелерадiо" замiнено словом "МКМС" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 16 жовтня 2019 року N 885)

(У текстi Порядку слово "МКМС" замiнено словом "Держкомтелерадiо" згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 вересня 2020 року N 889)

     1. Цей Порядок визначає процедуру вилучення з обiгу видавничої продукцiї, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з територiї держави-агресора, тимчасово окупованої територiї України та розповсюджується на територiї України без вiдповiдного дозволу (далi - видавнича продукцiя).

     2. Дiя цього Порядку поширюється на суб'єктiв господарювання, якi здiйснюють ввезення та розповсюдження видавничої продукцiї (далi - суб'єкти господарювання), крiм видавничої продукцiї, що ввозиться громадянами в ручнiй поклажi або супроводжуваному багажi загальною кiлькiстю не бiльше нiж 10 примiрникiв.

     3. Видавнича продукцiя, що розповсюджується на територiї України без вiдповiдного дозволу, пiдлягає обов'язковому вилученню з обiгу з метою недопущення можливостi її реалiзацiї.

     4. Вилучення видавничої продукцiї здiйснюється Держкомтелерадiо.

     5. Уповноваженi посадовi особи Держкомтелерадiо (далi - уповноваженi особи), перелiк яких визначається наказом Держкомтелерадiо, вилучають видавничу продукцiю з обiгу за мiсцем її фактичного виявлення.

(пункт 5 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.05.2019р. N 396)

     6. Пiд час вилучення з обiгу видавничої продукцiї складається вiдповiдно до порядку, визначеного Держкомтелерадiо, протокол про накладення адмiнiстративно-господарського штрафу, в якому мiститься опис видавничої продукцiї, яка вилучається з обiгу.

(абзац перший пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.05.2019р. N 396)

     Протокол про накладення адмiнiстративно-господарського штрафу з описом видавничої продукцiї, яка вилучається з обiгу, складається у двох примiрниках. Перший примiрник пiсля пiдписання суб'єктом господарювання (його посадовою особою (представником) або особою, яка безпосередньо здiйснює розповсюдження), що притягується до вiдповiдальностi згiдно iз законом, залишається в уповноваженої особи, яка його склала, а другий примiрник вручається суб'єкту господарювання (його посадовiй особi (представнику) або особi, яка безпосередньо здiйснює розповсюдження), що притягується до вiдповiдальностi згiдно iз законом.

(абзац другий пункту 6 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.05.2019р. N 396)

     У разi вiдмови суб'єкта господарювання (його посадової особи (представника) або особи, яка безпосередньо здiйснює розповсюдження, надати видавничу продукцiю для її вилучення уповноваженi особи звертаються до правоохоронних органiв.

(абзац третiй пункту 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.05.2019р. N 396)

     7. Вилучена з обiгу видавнича продукцiя передається на зберiгання до Держкомтелерадiо.

     8. Рiшення Держкомтелерадiо про накладення адмiнiстративно-господарського штрафу та вилучення з обiгу видавничої продукцiї може бути оскаржене в судовому порядку вiдповiдно до законодавства.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.