ДЕРЖАВНА ФIСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
IВАНО-ФРАНКIВСЬКА МИТНИЦЯ ДФС

НАКАЗ
Iвано-Франкiвськ

20.06.2019 N 140


Про затвердження Органiзацiйних заходiв, направлених на забезпечення справляння митних платежiв у повному обсязi

     З метою належної реалiзацiї вимог Митного кодексу України, пiдвищення ефективностi роботи митницi в напрямку забезпечення справляння митних платежiв у повному обсязi, недопущення втрат надходжень митних платежiв до Державного бюджету України, з метою забезпечення дiєвого контролю за правильнiстю визначення митної вартостi, країни походження та класифiкацiї товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, та вдосконалення роботи пiдроздiлiв митного оформлення, на виконання вимог пункту 2 доручення начальника митницi пiд час апаратної наради Iвано-Франкiвської митницi ДФС вiд 13.06.2019 N 13-п наказую:

     1. Затвердити Органiзацiйнi заходи, направленi на посилення контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв "групи ризику" при здiйсненнi митного оформлення товарiв у режимi "iмпорт", що додаються.

     2. Затвердити Перелiк товарiв групи "ризику" та "прикриття", митне оформлення яких при iмпортi здiйснюється за умови посиленого контролю за класифiкацiєю товарiв для цiлей тарифного та нетарифного регулювання iз застосуванням особливого порядку митного оформлення, що додається.

     3. Керiвникам пiдроздiлiв митного оформлення забезпечити посилення роботи в напрямку визначення країни походження товарiв. Особливу увагу придiляти митному оформленню товарiв, що iмпортуються в Україну:

     3.1. на умовах вiльної торгiвлi щодо дотримання "правила закупiвлi" та "правила прямого транспортування", перевiрцi преференцiйних документiв та виконанню критерiїв достатньої обробки/переробки товарiв;

     3.2. декларуються з країною походження товару як невiдома, недопущення випадкiв ухилення вiд сплати митних платежiв, шляхом декларування товарiв вiдомих свiтових виробникiв пiд виглядом товарiв з невiдомою країною походження. Митне оформлення товарiв з невiдомою країною походження здiйснювати пiсля отримання додаткової iнформацiї вiд декларанта про виробника товару та у вiдповiдностi до наданої iнформацiї здiйснити контроль рiвня митної вартостi товару;

     3.3. на якi у Митному тарифi встановлено диференцiйованi пiльгова та повна ставки ввiзного мита;

     3.4. на якi встановленi антидемпiнговi та спецiальнi ставки мита.

     4. Завiдувачу сектора iнформацiйних технологiй Братаху Ю. забезпечити внесення змiн до Довiдникiв програмного iнформацiйного комплексу АСМО "Iнспектор" щодо перелiку товарiв згiдно iз додатками.

     5. Визнати таким, що втратив чиннiсть наказ Iвано-Франкiвської митницi ДФС вiд 10.04.2019 N 88 "Про затвердження Органiзацiйних заходiв, направлених на посилення контролю за правильнiстю визначення митної вартостi товарiв".

     6. Керiвникам пiдроздiлiв митного оформлення забезпечити неухильне виконання вимог даного наказу.

     7. Контроль за виконанням даного наказу покласти на першого заступника начальника митницi Карповича О.

Начальник митницi В. ВАТАМАНЮК
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.