КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 грудня 2019 р. N 1149


Про внесення змiн до Правил надання послуг поштового зв'язку

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 березня 2009 р. N 270 (Офiцiйний вiсник України, 2009 р., N 23, ст. 750; 2010 р. N 78, ст. 2762; 2011 р., N 61, ст. 2435, N 85, ст. 3112; 2012 р., N 20, ст. 744, N 52, ст. 2079; 2014 р., N 88, ст. 2521; 2016 р., N 12, ст. 511, N 56, ст. 1942; 2019 р., N 2, ст. 52), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України О. ГОНЧАРУК

Iнд. 21

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 грудня 2019 р. N 1149

ЗМIНИ,
що вносяться до Правил надання послуг поштового зв'язку

     1. Абзац двадцять сьомий пункту 2 пiсля слiв "реєстрований лист" доповнити словами "(рекомендований лист)".

     2. У пiдпунктi 1 пункту 42:

     1) абзац перший пiсля слова "також" доповнити словами "якщо вiдомо";

     2) в абзацi другому слово "номер" замiнити словами "за наявностi номер".

     3. В абзацi першому пункту 99 слова ", у тому числi рекомендованi листи з позначкою "Судова повiстка" замiнити словами "(крiм рекомендованих листiв з позначкою "Судова повiстка")".

     4. Доповнити Правила пунктами 991 i 992 такого змiсту:

     "991. Рекомендованi листи з позначкою "Судова повiстка", адресованi фiзичним особам, пiд час доставки за зазначеною адресою вручаються особисто адресату, а у разi його вiдсутностi - будь-кому з повнолiтнiх членiв його сiм'ї, який проживає разом з ним. У разi вiдсутностi адресата (будь-кого iз повнолiтнiх членiв його сiм'ї) за вказаною на рекомендованому листi адресою працiвник поштового зв'язку iнформує адресата за наявним номером телефону та/або вкладає до абонентської поштової скриньки повiдомлення про надходження рекомендованого листа з позначкою "Судова повiстка". Якщо протягом трьох робочих днiв пiсля iнформування адресат не з'явився за одержанням рекомендованого листа з позначкою "Судова повiстка", працiвник поштового зв'язку робить позначку "адресат вiдсутнiй за вказаною адресою", яка засвiдчується пiдписом з проставленням вiдбитку календарного штемпеля i не пiзнiше нiж протягом наступного робочого дня повертає його до суду.

     992. Рекомендованi поштовi вiдправлення з позначкою "Судова повiстка", адресованi юридичним особам, пiд час доставки за зазначеною адресою вручаються представнику юридичної особи, уповноваженому на одержання пошти, пiд розпис. У разi вiдсутностi адресата за вказаною на рекомендованому листi адресою працiвник поштового зв'язку робить позначку "адресат вiдсутнiй за вказаною адресою", яка засвiдчується пiдписом з проставленням вiдбитку календарного штемпеля i не пiзнiше нiж протягом наступного робочого дня повертає його до суду.".

     5. У пунктi 106:

     1) абзац другий пiсля слiв "зазначає прiзвище" доповнити словами "та iнiцiали або iм'я та прiзвище";

     2) в абзацi четвертому слова "повертається за зворотною адресою у першочерговому порядку" замiнити словами "не пiзнiше нiж протягом наступного робочого дня повертається до суду".

     6. Абзац перший пункту 110 пiсля слiв "поштового вiдправлення, поштового переказу" доповнити словами "(за винятком рекомендованих листiв з позначкою "Судова повiстка")".

     7. У пунктi 114:

     1) абзац другий пiсля слова "перекази" доповнити словами "не пiзнiше нiж протягом наступного робочого дня";

     2) доповнити пункт абзацами такого змiсту:

     "У разi коли адресат вiдмовляється засвiдчити своїм пiдписом факт вiдмови вiд одержання рекомендованого листа з позначкою "Судова повiстка", працiвник поштового зв'язку робить позначку "Адресат вiдмовився" i не пiзнiше нiж протягом наступного робочого дня повертає його до суду.

     У разi вiдмови адресата (представника юридичної особи, уповноваженого на одержання пошти) одержати рекомендований лист з позначкою "Судова повiстка" працiвник поштового зв'язку робить позначку "Адресат вiдмовився" iз проставленням вiдбитку календарного штемпеля i не пiзнiше нiж протягом наступного робочого дня повертає його до суду.".

     8. Абзац третiй пункту 116 викласти в такiй редакцiї:

     "У разi невручення рекомендованого листа з позначкою "Судова повiстка" рекомендований лист разом з бланком повiдомлення про вручення повертається за зворотною адресою у порядку, визначеному у пунктах 99, 991, 992, 106 та 114 цих Правил, iз зазначенням причини невручення.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.