МIНIСТЕРСТВО ФIНАНСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м. Київ

20.10.2020 N 626


Про внесення змiн до деяких наказiв Мiнiстерства фiнансiв України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
02 грудня 2020 р. за N 1203/35486


     Вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 18 грудня 2018 року N 1200 "Про утворення Державної податкової служби України та Державної митної служби України", пiдпункту 5 пункту 4 Положення про Мiнiстерство фiнансiв України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 20 серпня 2014 року N 375, з метою приведення нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть до вимог законодавства наказую:

     1. Внести до форм Рiшення про адмiнiстративне затримання та Протоколу адмiнiстративного затримання, затверджених наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 28 травня 2012 року N 608, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 07 червня 2012 року за N 917/21229 (iз змiнами), такi змiни:

     слова "Державна фiскальна служба України" замiнити словами "Державна митна служба України";

     слова "орган доходiв i зборiв" у всiх вiдмiнках замiнити словами "митний орган" у вiдповiдних вiдмiнках.

     2. Внести до форм процесуальних документiв у справах про порушення митних правил, затверджених наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31 травня 2012 року N 652, зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 20 червня 2012 року за N 1015/21327 (iз змiнами), такi змiни:

     у формах протоколу про порушення митних правил; додатка до протоколу про порушення митних правил; протоколу опитування; протоколу про тимчасове вилучення товарiв, транспортних засобiв i документiв; додатка до протоколу про тимчасове вилучення товарiв, транспортних засобiв i документiв; протоколу про митне обстеження; протоколу про пред'явлення товарiв, транспортних засобiв i документiв для впiзнання; постанови про призначення експертизи; постанови про взяття проб i зразкiв; протоколу про одержання проб i зразкiв для проведення експертизи; додатка до протоколу про одержання проб i зразкiв для проведення експертизи; постанови в справi про порушення митних правил:

     слова "Державна фiскальна служба України" замiнити словами "Державна митна служба України";

     слова "орган доходiв i зборiв" у всiх вiдмiнках замiнити словами "митний орган" у вiдповiдних вiдмiнках;

     у формi постанови в справi про порушення митних правил:

     слова "центрального органу виконавчої влади, що реалiзує державну податкову полiтику та полiтику у сферi державної митної справи" у всiх вiдмiнках замiнити словами "центральний орган виконавчої влади, що реалiзує державну митну полiтику" у вiдповiдних вiдмiнках;

     слова "не пiзнiше п'ятнадцяти днiв з дня вручення або надiслання їй копiї постанови органу доходiв i зборiв про накладення штрафу, а в разi оскарження постанови - не пiзнiше п'ятнадцяти днiв iз дня залишення скарги (адмiнiстративного позову) без задоволення або з дня вiдхилення протесту" замiнити словами та цифрами "не пiзнiше 15 днiв з дня вручення або надiслання їй копiї постанови митного органу про накладення штрафу, а в разi оскарження постанови - не пiзнiше 15 днiв з дня залишення скарги (адмiнiстративного позову) без задоволення.".

     3. У пунктi 2 наказу Мiнiстерства фiнансiв України вiд 10 квiтня 2015 року N 414 "Про затвердження форм рiшення про проведення особистого огляду та протоколу особистого огляду", зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 06 травня 2015 року за N 496/26941, у формах рiшення про проведення особистого огляду та протоколу особистого огляду, затверджених цим наказом, слова "Державна фiскальна служба України" у всiх вiдмiнках замiнити словами "Державна митна служба України" у вiдповiдних вiдмiнках

     4. Департаменту митної полiтики Мiнiстерства фiнансiв України в установленому порядку забезпечити:

     подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України;

     оприлюднення цього наказу.

     5. Державнiй митнiй службi України забезпечити розмiщення цього наказу на офiцiйному вебпорталi Державної митної служби України.

     6. Цей наказ набирає чинностi з дня його офiцiйного опублiкування.

     7. Контроль за виконанням цього наказу залишаю за собою та покладаю на в. о. Голови Державної митної служби України Павловського А. В.

Мiнiстр С. Марченко
ПОГОДЖЕНО:
В. о. Голови Державної митної служби України А. Павловський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.