ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ДЕПАРТАМЕНТ ОРГАНIЗАЦIЇ МИТНОГО КОНТРОЛЮ ТА ОФОРМЛЕННЯ

04.01.2023 N 17-02-03/11

 

Департамент з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацiй i цифровiзацiї


     У зв'язку з прийняттям Закону України вiд 25 сiчня 2022 року N 1999-IX "Про внесення змiн до Митного кодексу України щодо оподаткування митними платежами товарiв, що перемiшуються (пересилаються) у мiжнародних поштових вiдправленнях, мiжнародних експрес-вiдправленнях, та порядку їх декларування" просимо забезпечити доопрацювання ЄАIС для можливостi здiйснення контролю за вивезенням вантажу експрес-перевiзникiв, який буде декларуватися у митний режим внутрiшнього транзиту за митною декларацiєю ТР 81, з використанням пiдроздiлу "Транзит товарiв (ВМД)" роздiлу "Контроль за доставкою товарiв".

     З метою прийняття та iдентифiкацiї таких декларацiй (ТР 81) пропонуємо використовувати наступний форматно-логiчний контроль та iнформацiю:

     1. Якщо у графi 33 "Код товару" зазначений код "9903" - у графах 2 або 8 такої декларацiї повинен бути вказаний дiючий експрес-перевiзник згiдно з Реєстром ЦСС, РСС, який ведеться в ЄАIС;

     2. Якщо у графi 2 "Вантажовiдправник/Експортер" вказаний дiючий експрес-перевiзник згiдно з Реєстром ЦСС, РСС - така декларацiя ставиться на контроль за перемiщенням в пiдроздiлi "Транзит товарiв (ВМД)" роздiлу "Контроль за доставкою товарiв" ЄАIС.

Заступник директора Департаменту Анатолiй СЕРБАЙЛО
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.