КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 28 квiтня 2023 р. N 404


Про внесення змiн до пункту 162 Лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з виробництва лiкарських засобiв, оптової та роздрiбної торгiвлi лiкарськими засобами, iмпорту лiкарських засобiв (крiм активних фармацевтичних iнгредiєнтiв)

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до пункту 162 Лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з виробництва лiкарських засобiв, оптової та роздрiбної торгiвлi лiкарськими засобами, iмпорту лiкарських засобiв (крiм активних фармацевтичних iнгредiєнтiв), затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 листопада 2016 р. N 929 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 99, ст. 3217; 2022 р., N 79, ст. 4757, N 88, ст. 5472), змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi через три мiсяцi з дня припинення чи скасування воєнного стану в Українi.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 73

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 28 квiтня 2023 р. N 404

ЗМIНИ,
що вносяться до пункту 162 Лiцензiйних умов провадження господарської дiяльностi з виробництва лiкарських засобiв, оптової та роздрiбної торгiвлi лiкарськими засобами, iмпорту лiкарських засобiв (крiм активних фармацевтичних iнгредiєнтiв)

     1. Абзац перший викласти в такiй редакцiї:

     "162. Реалiзацiя (вiдпуск) громадянам лiкарських засобiв за рецептом лiкаря здiйснюється у порядку, встановленому МОЗ.".

     2. Пiсля абзацу першого доповнити пункт новим абзацом такого змiсту:

     "Забороняється здiйснювати реалiзацiю (вiдпуск) громадянам лiкарських засобiв, що реалiзуються (вiдпускаються) за рецептом лiкаря, з порушенням порядку, встановленого МОЗ, у тому числi без рецепта, за рецептом, який виписаний з порушенням порядку, встановленого МОЗ, та/або у якого закiнчився строк дiї (недiйсним рецептом).".

     У зв'язку з цим абзаци другий - четвертий вважати вiдповiдно абзацами третiм - п'ятим.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.