ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiн до Закону України "Про дорожнiй рух" щодо надання дозволу вiйськовослужбовцям у перiод дiї правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русi транспортнi засоби з правим розташуванням керма

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Закон України "Про дорожнiй рух" (Вiдомостi Верховної Ради України, 1993 р., N 31, ст. 338 iз наступними змiнами) доповнити роздiлом XIII такого змiсту:

"Роздiл XIII
ПЕРЕХIДНI ПОЛОЖЕННЯ

     Установити, що у перiод дiї воєнного стану в Українi, введеного Указом Президента України "Про введення воєнного стану в Українi" вiд 24 лютого 2022 року N 64/2022, затвердженим Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Українi" вiд 24 лютого 2022 року N 2102-IX, а також протягом 90 днiв з дня його припинення чи скасування транспортнi засоби з правим розташуванням керма, що надходять у вiйськовi частини та пiдроздiли Збройних Сил України, iнших утворених вiдповiдно до законiв України вiйськових формувань, Служби безпеки України, Державної служби спецiального зв'язку та захисту iнформацiї України, Нацiональної гвардiї України, Державної прикордонної служби України, Управлiння державної охорони України, Державної спецiальної служби транспорту, Мiнiстерства внутрiшнiх справ України, Нацiональної полiцiї України, Оперативно-рятувальної служби цивiльного захисту як гуманiтарна допомога, благодiйна допомога, мiжнародна технiчна допомога та/або за мiждержавними угодами на iнших умовах:

     пiдлягають вiдомчiй реєстрацiї вiдповiдно до статтi 34 цього Закону в порядку, визначеному Кабiнетом Мiнiстрiв України;

     не пiдпадають пiд обмеження щодо участi у дорожньому русi транспортних засобiв з правим розташуванням керма, встановлене частиною п'ятою статтi 29 цього Закону".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi через один мiсяць з дня його опублiкування, крiм пункту 2 цього роздiлу, який набирає чинностi з дня, наступного за днем опублiкування цього Закону.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України протягом одного мiсяця з дня, наступного за днем опублiкування цього Закону:

     розробити та затвердити нормативно-правовi акти, необхiднi для реалiзацiї положень цього Закону;

     привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом;

     забезпечити приведення мiнiстерствами та iншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актiв у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України В. ЗЕЛЕНСЬКИЙ

м. Київ
28 червня 2023 року
N 3164-IX

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.