Документ скасований: Постанова КМУ № 28 від 12.01.2024

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 15 вересня 2023 р. N 987


Про внесення змiн до Технiчного регламенту затвердження типу сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв, їх причепiв i змiнних причiпних машин, систем, складових частин та окремих технiчних вузлiв

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Технiчного регламенту затвердження типу сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв, їх причепiв i змiнних причiпних машин, систем, складових частин та окремих технiчних вузлiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 2011 р. N 1367 (Офiцiйний вiсник України, 2012 р., N 1, ст. 22; 2020 р., N 10, ст. 374; 2021 р., N 90, ст. 5826; 2022 р., N 62, ст. 3737), змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 вересня 2023 р. N 987

ЗМIНИ,
що вносяться до Технiчного регламенту затвердження типу сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв, їх причепiв i змiнних причiпних машин, систем, складових частин та окремих технiчних вузлiв

     1. У пунктi 5:

     1) доповнити пункт пiсля абзацу десятого новим абзацом такого змiсту:

     "одиничний зразок транспортного засобу - повнокомплектний транспортний засiб, ввезений на територiю України або виготовлений в Українi суб'єктом господарювання - резидентом України з метою введення в обiг та/або експлуатацiю на територiї України;".

     У зв'язку з цим абзаци одинадцятий - двадцять третiй вважати вiдповiдно абзацами дванадцятим - двадцять четвертим;

     2) доповнити пункт пiсля абзацу чотирнадцятого новим абзацом такого змiсту:

     "партiя транспортних засобiв - сукупнiсть одиничних зразкiв транспортних засобiв, виготовлених одним виробником, що не були в експлуатацiї, мають одне позначення, належать до однiєї категорiї однотипних зразкiв в однаковiй комплектацiї та вiдрiзняються лише iдентифiкацiйними номерами, виготовленi в Українi або ввезенi в Україну суб'єктом господарювання - резидентом України в рамках одного договору та розмитненi в Українi однiєю вантажно-митною декларацiєю;".

     У зв'язку з цим абзаци п'ятнадцятий - двадцять четвертий вважати вiдповiдно абзацами шiстнадцятим - двадцять п'ятим.

     2. Пункт 8 викласти в такiй редакцiї:

     "8. Транспортнi засоби вводяться в обiг за наявностi сертифiката вiдповiдностi затвердженому типу або сертифiката затвердження типу, або сертифiката затвердження типу одиничного зразка.".

     3. Пункт 14 доповнити абзацом такого змiсту:

     "Процедура оцiнки вiдповiдностi транспортних засобiв, компонентiв вимогам цього Технiчного регламенту, окремих технiчних регламентiв, iнших нормативно-правових актiв та нормативних документiв проводиться органом затвердження типу iз застосуванням процедури затвердження типу вiдповiдно до пунктiв 64 - 69 цього Технiчного регламенту.".

     4. Доповнити Технiчний регламент роздiлом такого змiсту:

"Особливостi затвердження типу одиничних зразкiв транспортних засобiв та їх партiй

     64. Процедурi затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу пiдлягають такi транспортнi засоби:

     1) новi, якi пiдпадають пiд дiю цього Технiчного регламенту, вiдповiднiсть типу яких не пiдтверджена сертифiкатом затвердження типу;

     2) новi, що входять до складу партiї транспортних засобiв та пiдпадають пiд дiю цього Технiчного регламенту, але вiдповiднiсть типу яких не пiдтверджена сертифiкатом затвердження типу;

     3) тi, що були у користуваннi та пiдлягають першiй реєстрацiї вiдповiдно до законодавства України.

     Для таких транспортних засобiв пiдтверджується вiдповiднiсть складових частин, вузлiв i характеристик транспортних засобiв вимогам, наведеним в додатках 9 i 10.

     65. Суб'єкт господарювання особисто подає органовi затвердження типу в паперовiй формi заявку на отримання сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу. До заявки додаються:

     1) товаросупровiднi документи (договiр, специфiкацiї, товаротранспортна накладна, митна декларацiя тощо);

     2) фото таблички виробника транспортного засобу та загального вигляду транспортного засобу;

     3) експлуатацiйна документацiя (настанова щодо експлуатацiї, схеми, проспекти або iнша документацiя, що мiстить опис конструкцiї, технiчнi данi);

     4) протоколи випробувань, складенi технiчною службою органу затвердження типу, або технiчними службами, з якими орган затвердження типу належним чином документально оформив угоду (за наявностi);

     5) технiчний опис транспортного засобу (за наявностi).

     Заявка подається на кожний одиничний зразок (партiю).

     66. Пiсля надходження заявки орган затвердження типу протягом десяти робочих днiв зобов'язаний:

     1) перевiрити повноту поданих документiв;

     2) пересвiдчитись, що характеристики транспортного засобу та данi, якi зазначено в технiчному описi, вiдповiдають результатам випробувань (за наявностi);

     3) визначити необхiднiсть проведення вiдповiдних випробувань.

     У разi невiдповiдностi заявки встановленим вимогам орган затвердження типу не приймає таку заявку до розгляду, про що у дводенний строк iнформує суб'єкта господарювання.

     67. Для проведення оцiнювання i пiдтвердження вiдповiдностi орган затвердження типу:

     1) за результатами розгляду документiв визначає номенклатуру складових частин, вузлiв i характеристик транспортного засобу, якi перевiряються пiд час затвердження типу одиничних зразкiв транспортних засобiв згiдно з додатком 9, перелiк нормативних документiв, вiдповiднiсть вимогам яких повинна бути оцiнена випробуваннями, та перелiк показникiв i параметрiв, якi характеризують вимоги пiд час затвердження типу одиничних зразкiв транспортних засобiв, згiдно з додатком 10;

     2) затверджує програму робiт з оцiнювання, форму якої визначає орган затвердження типу;

     3) визначає вiдповiдальних за кожне завдання з оцiнювання та строк виконання таких завдань;

     4) органiзовує вiдповiднi випробування та перевiрки транспортного засобу.

     Пiд час оцiнювання партiї транспортних засобiв технiчна служба повинна провести вiдбiр зразка (зразкiв) транспортних засобiв для випробувань.

     68. Для перевiрки документiв та результатiв проведених робiт з оцiнювання керiвник органу затвердження типу призначає працiвника органу затвердження типу, який не був залученим до робiт з оцiнювання вiдповiдностi та не надавав консультацiї стосовно цiєї продукцiї протягом останнiх двох рокiв.

     Перевiрцi пiдлягають:

     документи, зазначенi в пунктi 65 цього Технiчного регламенту;

     акт вiдбору зразка (зразкiв);

     протокол випробувань.

     У разi виявлення невiдповiдностi транспортного засобу встановленим вимогам орган затвердження типу приймає рiшення про вiдмову у видачi сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу та не пiзнiше нiж протягом наступного робочого дня повiдомляє суб'єкту господарювання iз зазначенням причини такої вiдмови.

     69. У разi вiдповiдностi транспортного засобу встановленим вимогам орган затвердження типу оформляє сертифiкат затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу згiдно з додатком 11.

     У разi подання заявки на партiю транспортних засобiв сертифiкат затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу оформляється на кожний зразок з цiєї партiї.

     До сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу додається технiчний опис згiдно з додатком 12.

     Сертифiкат затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу разом з технiчним описом i результатами випробувань (у разi потреби) орган затвердження типу в паперовiй формi надає особисто суб'єкту господарювання протягом трьох робочих днiв з дня його пiдписання.

     70. Кожному сертифiкату затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу присвоюється номер, який складається з чотирьох секцiй, а саме:

     секцiя 1 - розпiзнавальний знак України "UA";

     секцiя 2 - рiк набрання чинностi та номер нормативно-правового акта, яким затверджено цей Технiчний регламент;

     секцiя 3 - позначення "О", що свiдчитиме про затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу;

     секцiя 4 - порядковий номер сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу, що складається з чотирьох послiдовних цифр, починаючи з 0001.

     Секцiї номера вiддiляються зiрочкою (*).

     71. Строк дiї сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу не обмежується.

     72. Ведення реєстру сертифiкатiв затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу здiйснюється органом затвердження типу.

     73. У разi втрати суб'єктом господарювання сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу суб'єкт господарювання має право звернутися до органу затвердження типу щодо видачi дублiката сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу, а орган затвердження типу повинен надати такий дублiкат з вiдповiдною позначкою "ДУБЛIКАТ".

     74. Сертифiкат затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу може бути скасований органом затвердження типу на пiдставi звернення суб'єкта господарювання.".

     5. Доповнити Технiчний регламент додатками 9 - 12 такого змiсту:

"Додаток 9
до Технiчного регламенту

НОМЕНКЛАТУРА
складових частин, вузлiв i характеристик транспортних засобiв, якi перевiряються пiд час затвердження типу одиничних зразкiв транспортних засобiв

Характеристика транспортного засобу та найменування складової частини, технiчного вузла Номер згiдно з додатком 1 до Технiчного регламенту затвердження типу сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв, їх причепiв i змiнних причiпних машин, систем, складових частин та окремих технiчних вузлiв Застосування вимог до категорiй транспортних засобiв (крiм тракторiв спецiального призначення)
T1 T2 T3 T5 C R S
Номерний знак 1.2 x x x x i x x
Баластний вантаж 1.4 x x   x i    
Пристрiй звукової сигналiзацiї 1.5 x x x x i    
Рiвень зовнiшнього шуму 1.6 x x x x i    
Максимальна швидкiсть 2.1 x x x x i    
Вантажнi платформи 2.2 x x x x i    
Дзеркала заднього огляду 3.1 x x   x i    
Оглядовiсть та склоочисники 4.1 x x x x i    
Рульове керування 5.1 x x x x x    
Гальмiвнi пристрої 7.1 x x x x x x x
Сидiння для пасажирiв 8.1 x   x x i    
Захисний пристрiй для водiя у разi перекидання транспортного засобу (ROPS) 10.1 x     x x    
Кiлькiсть, спосiб i мiсце розташування пристроїв освiтлення та свiтлової сигналiзацiї, маркування за наявностi 13.1 x x x x i x x
Засоби доступу до мiсця водiя 17.1 x   x x i    
Вал вiдбору потужностi 18.1 x x x x i    
Розмiри та маса причепа 22.1 x x x x i x x
Захиснi пристрої та безпечнi вiдстанi для елементiв приводу 22.4 x x x x i    
Механiчний зчiпний пристрiй 22.5 x x x x i x x
Обов'язкова табличка виробника 22.6 x x x x i x x
Система приєднання гальм причепа 22.7 x x x x i x x
Шини 24.1 x x x x   x x
____________
Примiтка.

Позначення "x" означає, що вимоги поширюються на вiдповiдну категорiю транспортного засобу; "i" - на гусеничнi трактори категорiї C (C1, C2, C3 i C5) так само, як i на колiснi трактори категорiї T (T1, T2, T3 i T5).

 

Додаток 10
до Технiчного регламенту

ПЕРЕЛIК
показникiв, параметрiв, якi характеризують вимоги пiд час затвердження типу одиничних зразкiв транспортних засобiв

Характеристика транспортного засобу та найменування складової частини, технiчного вузла Номер згiдно з додатком 1 до Технiчного регламенту затвердження типу сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв, їх причепiв i змiнних причiпних машин, систем, складових частин та окремих технiчних вузлiв Показники, параметри, якi характеризують вимоги Назва нормативно-правового акта чи нормативного документа, номер пункту, який встановлює вимоги
Номерний знак 1.2 наявнiсть мiсця для встановлення номерного знака Технiчний регламент щодо складових частин i характеристик колiсних сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв (пункт 7)
Баластний вантаж 1.4 наявнiсть
кiлькiсть
матерiал
Технiчний регламент щодо складових частин i характеристик колiсних сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв (пункт 11)
Пристрiй звукової сигналiзацiї 1.5 наявнiсть Технiчний регламент щодо складових частин i характеристик колiсних сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв частин (пункт 12)
Рiвень зовнiшнього шуму 1.6 рiвень зовнiшнього шуму
пiд час руху
в нерухомому станi
Технiчний регламент щодо складових частин i характеристик колiсних сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв частин (пункт 15)
Максимальна швидкiсть 2.1 максимальна швидкiсть ДСТУ ГОСТ 30748-2003 (ИСО 3965-90) Трактори сiльськогосподарськi. Визначення максимальної швидкостi (пiдроздiли 3.1, 3.2 i роздiл 5)
Вантажнi платформи 2.2 наявнiсть
розмiри
ДСТУ 7462:2013 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi трактори. Платформи вантажнi. Характеристики (пiдроздiли 4.2, 4.4)
Дзеркала заднього огляду 3.1 регульованiсть дзеркала Правила ЄЕК ООН N 46-02 (пункт 6.1.1.1)
Оглядовiсть та склоочисники 4.1 видимiсть частини кожного переднього колеса
наявнiсть склоочисникiв
частота роботи склоочисникiв
Правила ЄЕК ООН N 71-00 (пункти 5.1.1, 5.5.1, 5.5.2)
Рульове керування 5.1 доступнiсть регулювання та контролю стану елементiв рульового керування ДСТУ ISO 10998:2013 Трактори сiльськогосподарськi. Вимоги до рульового керування (пункт 5.6.1)
Гальмiвнi пристрої 7.1 робоча гальмiвна система
стоянкова гальмiвна система
ДСТУ 8373:2015 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi колiснi трактори. Системи гальмiвнi. Загальнi вимоги (пункт 5.2.10.1, абзац другий; пункти 5.2.10.2; 5.2.11.1)
Сидiння для пасажирiв 8.1 наявнiсть
кiлькiсть
ДСТУ 7466:2013 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi колiснi трактори. Сидiння пасажирськi. Загальнi вимоги (пiдроздiл 3.4)
Захисний пристрiй для водiя у разi перекидання транспортного засобу (ROPS) 10.1 наявнiсть ROPS (для категорiй T1, T5, C1, C5)
наявнiсть маркування щодо вiдповiдностi
ДСТУ ISO 5700:2019 (ISO 5700:2013, IDT) Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi трактори. Убезпечувальнi конструкцiї в разi перекидання. Метод статичного випробовування та умови прийняття (пiдроздiл 3.1)
Кiлькiсть, спосiб i мiсце розташування пристроїв освiтлення та свiтлової сигналiзацiї, маркування за наявностi 13.1 наявнiсть
кiлькiсть
колiр свiтла
крiплення
порядок вмикання
наявнiсть маркування щодо вiдповiдностi
ДСТУ ISO 16154:2014 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi трактори i машини. Пристрої освiтлювальнi, свiтловi сигнальнi та маркувальнi для проїзду дорогами загального користування. Загальнi вимоги щодо встановлення (пункти 4.2.1, 4.8, 4.9.1, 4.9.2, додатки А, Е)
Засоби доступу до мiсця водiя 17.1 наявнiсть засобiв доступу на робоче мiсце
розмiри засобiв доступу на робоче мiсце
ДСТУ ISO 26322-1:2013 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi трактори. Вимоги щодо безпеки. Частина 1. Трактори стандартнi (пункти 4.4.1.1.1, 4.4.1.2.1, 4.4.1.3.1, 4.4.1.3.2)
Вал вiдбору потужностi 18.1 наявнiсть та розмiри захисного кожуха ДСТУ ISO 500-1:2019 Сiльськогосподарськi трактори. Вал вiдбирання потужностi заднiй типiв 1, 2, 3 та 4. Частина 1. Основнi технiчнi характеристики, вимоги щодо безпеки, розмiри основного захисного кожуха та зони вiльного (роздiли 6 i 7)
Розмiри та маса причепа 22.1 розмiри (ширина, висота, довжина)
ширина колiї
дорожнiй просвiт
Правила дорожнього руху, затвердженi постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10 жовтня 2001 р. N 1306 (пункт 22.5)
Захиснi пристрої та безпечнi вiдстанi для елементiв приводу 22.4 наявнiсть
крiплення
ДСТУ 7589:2014 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi трактори. Захист вiд рухомих частин i виступних елементiв. Загальнi вимоги (пункти 4.2, 5.1.3)
Механiчний зчiпний пристрiй 22.5 тип
наявнiсть маркування щодо вiдповiдностi
ДСТУ 7818:2015 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi колiснi трактори. З'єднання механiчнi мiж трактором i причiпним устаткованням. Загальнi вимоги (пiдроздiли 4.1, 4.2 i роздiл 6)
Обов'язкова табличка виробника 22.6 наявнiсть
мiсце розмiщення
спосiб крiплення
iдентифiкацiйний номер
ДСТУ 7322:2013 Трактори сiльськогосподарськi. Загальнi технiчнi умови (пункт 5.29)
Система приєднання гальм причепа 22.7 можливiсть керування гальмами причепа, причiпної машини iз сидiння оператора
вид системи приєднання гальм (гiдравлiчна, пневматична)
ДСТУ 8373:2015 Сiльськогосподарськi та лiсогосподарськi колiснi трактори. Системи гальмiвнi. Загальнi вимоги (пiдроздiли 5.3.1, 5.3.2)
Шини 24.1 наявнiсть маркування щодо вiдповiдностi, основнi параметри шин Правила ЄЕК ООН N 106-00 (роздiл 3, додатки 2 i 3)

 

Додаток 11
до Технiчного регламенту

Державний герб України

МIНIСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛIТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

____________________________________________________________
(найменування органу затвердження типу та його мiсцезнаходження)

СЕРТИФIКАТ
затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу (повнокомплектний транспортний засiб)

Затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу надається вiдповiдно до Технiчного регламенту затвердження типу сiльськогосподарських та лiсогосподарських тракторiв, їх причепiв i змiнних причiпних машин, систем, складових частин та окремих технiчних вузлiв, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 28 грудня 2011 р. N 1367
Номер затвердження типу ______________________

0 ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ
0.1. Торгова назва (зареєстрована марка) виробника .........................................................................
0.2 Тип (варiанти, версiї) / Модель1 .....................................................................................................
0.2.1. Торгова назва транспортного засобу (за наявностi) ....................................................................
0.2.2 Iдентифiкацiйний (заводський) номер транспортного засобу ....................................................
0.3. Засоби для iдентифiкацiї типу, якщо вони наявнi на транспортному засобi ...............................................................................................................................................
0.3.1. Табличка виробника (розмiщення i спосiб крiплення) .................................................................
0.3.2. Номер шасi (мiсце нанесення) .......................................................................................................
0.4. Категорiя транспортного засобу ...................................................................................................
0.5. Найменування та мiсцезнаходження виробника повнокомплектного транспортного засобу .........................................................................................................................................................

Особа, яка пiдписала сертифiкат, пiдтверджує, що технiчний опис стосовно iдентифiкованого вище транспортного засобу є достовiрним.
Транспортний засiб вiдповiдає вимогам усiх вiдповiдних окремих технiчних регламентiв та нормативно-правових документiв.

__________________________________
(найменування посади)
_________________
(пiдпис)
_____________________________
(власне iм'я та прiзвище)
М. П. (за наявностi)
_________________
(дата)
Документи, що додаються до сертифiката:
технiчний опис на ____ арк.

____________
1 Не наводиться, якщо не застосовується.

 

Додаток 12
до Технiчного регламенту

ФОРМИ ДОДАТКIВ
до сертифiката затвердження типу одиничного зразка транспортного засобу

     1. Форма додатка до сертифiката затвердження типу одиничного зразка трактора

Технiчний опис

0. Загальнi положення

0.1. Торгова назва (зареєстрована марка) виробника: ................................................................................

0.2. Тип (варiанти, версiї) / Модель1: ............................................................................................................

0.2.1. Торгова назва (за наявностi): ..............................................................................................................

0.2.2. Iдентифiкацiйний (заводський) номер трактора: ..............................................................................

0.3. Засоби для iдентифiкацiї типу, якщо вони наявнi на транспортному засобi: ..............................................................................................................................................................

0.3.1. Табличка виробника (розмiщення i спосiб крiплення): .....................................................................

0.3.2. Номер шасi (мiсце нанесення): ............................................................................................................

0.4. Категорiя транспортного засобу: ...........................................................................................................

0.5. Найменування та мiсцезнаходження виробника повнокомплектного транспортного засобу: ..............................................................................................................................................................

1. Загальнi характеристики конструкцiї трактора

1.1. Кiлькiсть осей i колiс ................................................................................................................................

з них:

1.1.3. ведучi осi: ...............................................................................................................................................

1.1.4. гальмiвнi осi: ...........................................................................................................................................

1.4. Мiсце оператора реверсивне: так/нi1: .....................................................................................................

1.6. Трактор, призначений для правостороннього/лiвостороннього руху1: ..................................................................................................................................................................

2. Маси та розмiри

2.1.1. Маса споряджена в робочому станi, кг:

максимальна: .....................................................................................................................................................

мiнiмальна: ........................................................................................................................................................

2.2.1. Максимальна допустима маса трактора з вантажем згiдно iз

специфiкацiєю шин, кг: .....................................................................................................................................

2.2.2. Розподiл цiєї (цих) маси (мас) мiж осями, кг: .......................................................................................

2.2.3.1. Маса (маси) та шина (шини):

Номер осi Шини (розмiри) Допустиме навантаження,
кiлограмiв
Технiчно допустима максимальна маса на вiсь, кiлограмiв Максимально допустиме вертикальне навантаження на точку зчеплення, кiлограмiв
1        
2        

2.3. Баластний вантаж (загальна маса, матерiал, кiлькiсть складових частин): ............................................................................................................................................................

2.4. Технiчно допустима маса (маси), яку (якi) може буксирувати трактор, кг:

2.4.1. Маса причепа, не обладнаного гальмами: ........................................................................................

2.4.2. Маса причепа, обладнаного незалежними гальмами: .....................................................................

2.4.3. Маса причепа, обладнаного iнерцiйними гальмами: .......................................................................

2.4.4. Маса причепа, обладнаного гiдравлiчними чи пневматичними гальмами: ...................................

2.4.5. Загальна технiчно допустима маса (маси) комбiнацiї трактор-причiп (змiнна причiпна машина) для кожної конфiгурацiї гальмiвної системи причепа (змiнної причiпної машини), кг:

з причепом, не обладнаним гальмами: .......................................................................................................

з причепом, обладнаним незалежними гальмами: ....................................................................................

з причепом, обладнаним iнерцiйними гальмами: ......................................................................................

з причепом, обладнаним гiдравлiчними чи пневматичними гальмами: ..................................................

2.4.6. Розмiщення точки зчеплення:

2.4.6.1. Висота над опорною поверхнею, мм:

2.4.6.1.1. максимальна висота: ....................................................................................................................

2.4.6.1.2. мiнiмальна висота: ........................................................................................................................

2.4.6.2. Вiдстань вiд точки зчеплення до вертикальної площини, що проходить через осьову лiнiю задньої осi, мм: ..............................................................................................................................................

2.5. Колiсна база, мм: ...................................................................................................................................

2.6. Мiнiмальна та максимальна ширина колiї1, мм: ..................................................................................

2.7.2.1. Довжина, мм: ...................................................................................................................................

2.7.2.2. Ширина, мм: ....................................................................................................................................

2.7.2.3. Висота, мм: ......................................................................................................................................

3. Двигун

3.1.1. Торгова назва: ....................................................................................................................................

3.1.3. Iдентифiкацiя типу двигуна (двигунiв), способи нанесення (крiплення): ....................................................................................................................................................

3.1.6. Принцип дiї:

iскрове запалювання / запалювання вiд стиснення1 ...................................................................................

безпосереднє впорскування / передкамерне1 ...............................................................................................

двотактний/чотиритактний1 ........................................................................................................................

3.1.7. Паливо:

дизельне/бензин/зрiджений газ/iнше: ..........................................................................................................

3.2.1.2. Тип: ...................................................................................................................................................

Iнформацiя щодо пiдтвердження вiдповiдностi: .........................................................................................

3.2.1.6. Кiлькiсть цилiндрiв: ...........................................................................................................................

3.2.1.7. Робочий об'єм, см3: ..........................................................................................................................

3.6. Номiнальна потужнiсть двигуна, кВт за частоти обертання об/хв ..........................................................................................................................................................................

4. Трансмiсiя

4.5. Коробка передач (тип, керування зчепленням, спосiб керування) (за наявностi)

Кiлькiсть передач:

переднiх: ..........................................................................................................................................................

заднiх: ..............................................................................................................................................................

4.7. Максимальна розрахункова проектна швидкiсть, км/год: ....................................................................

4.7.1. Вимiряна максимальна швидкiсть, км/год: .........................................................................................

7. Рульове керування

7.1. Категорiя рульового керування: ручне / з пiдсилювачем / з сервоприводом1 ..........................................................................................................................................................................

8. Гальмiвна система (короткий опис гальмiвної системи): .......................................................................

8.1. Робоча гальмiвна система .......................................................................................................................

8.2 Стоянкова гальмiвна система ..................................................................................................................

8.11.4. Одно- або дволiнiйнi з'єднання1 .......................................................................................................

10. Захисний пристрiй вiд перекидання, захист вiд атмосферного впливу, сидiння, вантажнi платформи

10.1. Каркас/кабiна1: ........................................................................................................................................

модель (марка): ................................................................................................................................................

iнформацiя щодо пiдтвердження вiдповiдностi: ............................................................................................

10.1.3. Захисний каркас1, встановлений:

спереду/ззаду1 ..................................................................................................................................................

вiдкидний/нi1 ...................................................................................................................................................

модель (марка) ..................................................................................................................................................

iнформацiя щодо пiдтвердження вiдповiдностi: ............................................................................................

10.3.2. Сидiння для пасажира

Кiлькiсть: ..........................................................................................................................................................

10.4. Вантажна платформа

10.4.1. Розмiри, мм: ........................................................................................................................................

10.4.3. Технiчно допустиме навантаження, кг: ............................................................................................

11. Пристрої освiтлення та свiтлової сигналiзацiї

11.1 Обов'язковi пристрої ...............................................................................................................................

11.1.1. Фари ближнього свiтла .......................................................................................................................

11.1.2. Переднi габаритнi вогнi .......................................................................................................................

11.1.3. Заднi габаритнi вогнi ............................................................................................................................

11.1.4 Покажчики поворотiв ...........................................................................................................................

11.1.5. Заднi свiтловiдбивачi ............................................................................................................................

11.1.6. Лiхтарi освiтлення заднього номерного знака ....................................................................................

11.1.7. Стоп-сигнал .........................................................................................................................................

11.1.8. Аварiйний попереджувальний сигнал ...............................................................................................

11.2. Додатковi пристрої: .................................................................................................................................

12. Iнше .............................................................................................................................................................

12.2. Механiчне зчеплення мiж трактором та причепом: ..............................................................................

12.2.1. Тип (типи) зчiпного пристрою: ..........................................................................................................

12.2.2. Торгова (торговi) марка (марки): .......................................................................................................

12.2.3. Iнформацiя щодо пiдтвердження вiдповiдностi ................................................................................

12.2.4. Максимальне горизонтальне навантаження, кг ..............................................................................

Максимальне вертикальне навантаження (за потреби), кг ........................................................................

12.3. Гiдропiднiмач - триточковий навiсний пристрiй: так/нi1 ...................................................................

13. Рiвень зовнiшнього шуму

13.1. у нерухомому станi, дБ(A)1: ...................................................................................................................

13.2. пiд час руху, дБ(A)1: ................................................................................................................................

____________
1 Не наводити, якщо не застосовується.

2. Форма додатка до сертифiката затвердження типу одиничного зразка причепа

Технiчний опис

0. Загальнi положення

0.1. Торгова назва (зареєстрована марка) виробника: ..................................................................................

0.2. Тип (варiант, версiя) / Модель1: ................................................................................................................

0.2.1. Торгова назва (за наявностi): .................................................................................................................

0.2.2. Iдентифiкацiйний (заводський) номер: .................................................................................................

0.3. Засоби для iдентифiкацiї типу, якщо вони наявнi на транспортному засобi: ................................................................................................................................................................

0.3.1. Табличка виробника (розмiщення i спосiб крiплення): .......................................................................

0.3.2. Номер на шасi (мiсце нанесення): .........................................................................................................

0.4. Категорiя транспортного засобу: ..............................................................................................................

0.5. Найменування та мiсцезнаходження виробника повнокомплектного транспортного засобу: ................................................................................................................................................................

1. Загальнi характеристики конструкцiї причепа

1.1. Кiлькiсть осей та колiс: ............................................................................................................................

з яких:

1.1.4. гальмiвних осей (кiлькiсть, розташування) ...........................................................................................

2. Маси та розмiри

2.1.1. Споряджена маса в робочому станi, кг:

максимальна: ...................................................................................................................................................

мiнiмальна: .......................................................................................................................................................

2.2.1. Технiчно допустима максимальна маса (маси) причепа з вантажем вiдповiдно до специфiкацiї шин, кг: ............................................................................................................................................................

2.2.2. Розподiл маси (цих мас) мiж осями i якщо це напiвпричiп або причiп з осями центрального розташування, навантаження на точку зчеплення, кг: ................................................................................

Маса (маси) та шина (шини):

Номер осi Шини (розмiри) Допустиме навантаження, кiлограмiв Технiчно допустима максимальна маса на вiсь, кiлограмiв Максимально допустиме вертикальне навантаження на точку зчеплення, кiлограмiв
1        
2        
3        

2.4.6. Положення точки зчеплення:

2.4.6.1. Висота точки зчеплення над опорною поверхнею, мм:

2.4.6.1.1. максимальна: ...................................................................................................................................

2.4.6.1.2. мiнiмальна: .......................................................................................................................................

2.4.6.2. Вiдстань вiд точки зчеплення до вертикальної площини, яка проходить через осьову лiнiю задньої осi, мм: .................................................................................................................................................

2.5. Колiсна база, мм: ......................................................................................................................................

2.5.1.2. Вiдстань вiд центра зчiпного пристрою до задньої частини напiвпричепа, мм: ...........................................................................................................................................................................

2.6. Мiнiмальна та максимальна колiя1, мм: ..................................................................................................

2.7.2.1. Довжина, мм: .....................................................................................................................................

2.7.2.1.1. Довжина вантажної площадки, мм: ..............................................................................................

2.7.2.2. Ширина, мм: .......................................................................................................................................

2.7.2.3. Висота, мм ..........................................................................................................................................

8. Гальмiвна система (стислий опис гальмiвної системи):

без гальм / незалежна гальмiвна система / iнерцiйнi гальма / гальмування вiд трактора1 ..........................................................................................................................................................

8.11.2. Механiчне/гiдравлiчне/пневматичне з'єднання1 ...............................................................................

8.11.4. Одно- або дволiнiйнi з'єднання1 .........................................................................................................

11. Пристрої освiтлення та свiтлової сигналiзацiї

11.1. Обов'язковi пристрої ...............................................................................................................................

11.1.2. Переднi габаритнi вогнi1 .....................................................................................................................

11.1.3. Заднi габаритнi вогнi ...........................................................................................................................

11.1.4. Заднiй покажчик повороту ..................................................................................................................

11.1.5. Заднiй свiтловiдбивач .........................................................................................................................

11.1.6. Лiхтарi освiтлення заднього номерного знака ..................................................................................

11.1.7. Стоп-сигнал ........................................................................................................................................

11.1.8. Аварiйний попереджувальний сигнал .............................................................................................

11.2. Додатковi пристрої: ..............................................................................................................................

12. Iнше

12.2. Механiчне зчеплення мiж трактором та причепом:

12.2.1. Тип (типи) ...........................................................................................................................................

12.2.2. Марка (марки) ......................................................................................................................................

12.2.3. Iнформацiя щодо пiдтвердження вiдповiдностi ................................................................................

12.2.4. Максимальне горизонтальне навантаження, кг ................................................................................

Максимальне вертикальне навантаження, кг (за потреби) ..........................................................................

____________
1 Не наводити, якщо не застосовується.

3. Форма додатка до сертифiката затвердження типу одиничного зразка причiпної машини

Технiчний опис

0. Загальнi положення

0.1. Торгова назва (зареєстрована марка) виробника: ..................................................................................

0.2. Тип (варiант, версiя) / Модель1 ................................................................................................................

0.2.1. Торгова назва (за наявностi): .................................................................................................................

0.2.2. Iдентифiкацiйний (заводський) номер ................................................................................................

0.3. Засоби для iдентифiкацiї типу, якщо вони наявнi на транспортному засобi: ................................................................................................................................................................

0.3.1. Табличка виробника (розмiщення i спосiб крiплення): .......................................................................

0.3.2. Номер шасi (мiсце нанесення): .............................................................................................................

0.4. Категорiя транспортного засобу: ..............................................................................................................

0.5. Найменування та мiсцезнаходження виробника повнокомплектного транспортного засобу: ...........................................................................................................................................................................

1. Загальнi характеристики конструкцiї змiнної причiпної машини

1.1. Кiлькiсть осей та колiс: ............................................................................................................................

з яких:

1.1.4. гальмiвних осей (кiлькiсть, розташування) ........................................................................................

2. Маса та розмiри

2.1.1. Споряджена маса в робочому станi, кг

максимальна .................................................................................................................................................

мiнiмальна ....................................................................................................................................................

2.2.1. Технiчно допустима максимальна маса (маси) змiнної причiпної машини з вантажем вiдповiдно до специфiкацiї шин, кг ................................................................................................................................

2.2.2. Розподiл маси (цих мас) мiж осями, кг .............................................................................................

2.2.3.1. Маса (маси) та шина (шини)

Номер осi Шини (розмiри) Допустиме навантаження, кiлограмiв Технiчно допустима максимальна маса на вiсь, кiлограмiв Максимально допустиме вертикальне навантаження на точку зчеплення, кiлограмiв
1        
2        
3        

2.4.6. Положення точки зчеплення:

2.4.6.1. Висота точки зчеплення над землею, мм:

2.4.6.1.1. максимальна: ...................................................................................................................................

2.4.6.1.2. мiнiмальна: .......................................................................................................................................

2.4.6.2. Вiдстань вiд точки зчеплення до вертикальної площини, яка проходить через вiсь задньої осi, мм ......................................................................................................................................................................

2.5. Колiсна база, мм: .......................................................................................................................................

2.6. Мiнiмальна та максимальна колiя1, мм ....................................................................................................

2.7.2.1. Довжина, мм: .......................................................................................................................................

2.7.2.2. Ширина, мм: ........................................................................................................................................

2.7.2.3. Висота, мм: ...........................................................................................................................................

8. Гальма (стислий опис гальмiвної системи)

Без гальм / незалежна система / iнерцiйнi гальма / гальмування вiд трактора1

8.11.2. Механiчне/гiдравлiчне/пневматичне зєднання1 ................................................................................

8.11.4. Одно- або дволiнiйнi з'єднання1 ........................................................................................................

10. Захисний пристрiй вiд перекидання, захист вiд атмосферного впливу, сидiння, вантажнi платформи

10.4. Вантажна платформа

10.4.1. Розмiри, мм: .......................................................................................................................................

10.4.3. Технiчно допустиме навантаження, кг: ...........................................................................................

11. Пристрої освiтлення та свiтлової сигналiзацiї

11.1. Обов'язковi пристрої ............................................................................................................................

11.1.2. Переднi габаритнi вогнi1 ...................................................................................................................

11.1.3. Заднi габаритнi вогнi ........................................................................................................................

11.1.4. Заднi покажчики повороту...............................................................................................................

11.1.5. Заднi свiтловiдбивачi .......................................................................................................................

Переднi свiтловiдбивачi ...............................................................................................................................

Боковi свiтловiдбивачi1 ................................................................................................................................

11.1.6. Лiхтарi освiтлення заднього номерного знака ................................................................................

11.1.7. Стоп-сигнал.......................................................................................................................................

11.1.8. Аварiйний попереджувальний сигнал............................................................................................

11.2. Додатковi пристрої: ..............................................................................................................................

12. Iнше

12.2. Механiчне зчеплення мiж трактором та змiнною причiпною машиною:

12.2.1. Тип (типи) ...........................................................................................................................................

12.2.2. Марка (марки) .....................................................................................................................................

12.2.3. Iнформацiя щодо пiдтвердження вiдповiдностi ...............................................................................

12.2.4. Максимальне горизонтальне навантаження, кг ..............................................................................

Максимальне вертикальне навантаження, кг (за потреби) ........................................................................

____________
1 Не наводити, якщо не застосовується.".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.