КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 12 сiчня 2024 р. N 27


Про затвердження Порядку видачi, вiдмови у видачi, анулювання, тимчасового припинення дiї, переоформлення та поновлення дiї експлуатацiйного дозволу, форми експлуатацiйного дозволу та визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України

     Вiдповiдно до абзацу першого частини першої статтi 41 Закону України "Про дозвiльну систему у сферi господарської дiяльностi", частини шiстнадцятої статтi 23, частини п'ятої статтi 24 Закону України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв", Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити такi, що додаються:

     Порядок видачi, вiдмови у видачi, анулювання, тимчасового припинення дiї, переоформлення та поновлення дiї експлуатацiйного дозволу;

     форму експлуатацiйного дозволу.

     2. Визнати такими, що втратили чиннiсть, постанови Кабiнету Мiнiстрiв України згiдно з перелiком, що додається.

     3. Ця постанова набирає чинностi через шiсть мiсяцiв з дня її опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України Д. ШМИГАЛЬ

Iнд. 75

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
12 сiчня 2024 року N 27

ПОРЯДОК
видачi, вiдмови у видачi, анулювання, тимчасового припинення дiї, переоформлення та поновлення дiї експлуатацiйного дозволу

     1. Цей Порядок визначає процедуру видачi, вiдмови у видачi, анулювання, тимчасового припинення, переоформлення та поновлення дiї експлуатацiйного дозволу для операторiв ринку, що провадять дiяльнiсть, пов'язану з виробництвом та/або зберiганням харчових продуктiв тваринного походження (далi - оператори ринку) територiальними органами Держпродспоживслужби.

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннi, наведеному в Законi України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" (далi - Закон) та Законi України "Про адмiнiстративну процедуру".

     3. Експлуатацiйний дозвiл видається на потужностi, що розташованi за однiєю адресою (з деталiзацiєю на рiвнi виробничої лiнiї та/або харчових продуктiв залежно вiд виду дiяльностi оператора ринку) i визначенi оператором ринку.

     Експлуатацiйний дозвiл видається у паперовiй або електроннiй формi з накладенням удосконаленого електронного пiдпису вiдповiдно до Закону України "Про електронну iдентифiкацiю та електроннi довiрчi послуги".

     4. Для отримання експлуатацiйного дозволу оператор ринку подає через центр надання адмiнiстративних послуг до територiального органу Держпродспоживслужби за адресою потужностi заяву про видачу експлуатацiйного дозволу за формою згiдно з додатком 1.

     Зазначена заява може бути подана особисто або через уповноважену особу, надiслана поштовим вiдправленням або в електроннiй формi, зокрема шляхом особистого звернення засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (далi - Портал Дiя) (за наявностi технiчної можливостi).

     У разi подання заяви про видачу експлуатацiйного дозволу засобами Порталу Дiя така заява подається у довiльнiй формi, придатнiй для сприйняття її змiсту, з урахуванням вiдомостей, визначених у додатку 1.

     Зазначена заява, що подається в електроннiй формi, повинна вiдповiдати вимогам Закону України "Про електроннi документи та електронний документообiг".

     5. Заява про видачу експлуатацiйного дозволу реєструється територiальним органом Держпродспоживслужби в день її надходження вiдповiдно до вимог статтi 42 Закону України "Про адмiнiстративну процедуру".

     6. У разi невiдповiдностi заяви про видачу експлуатацiйного дозволу встановленiй формi або надання в нiй неповної iнформацiї посадова особа територiального органу Держпродспоживслужби, яка розглядає справу, приймає рiшення про залишення такої заяви без руху вiдповiдно до статтi 43 Закону України "Про адмiнiстративну процедуру".

     7. Оператор ринку вiдповiдає за достовiрнiсть iнформацiї, зазначеної в заявi про видачу експлуатацiйного дозволу.

     8. Адмiнiстративне провадження у справi щодо видачi експлуатацiйного дозволу розпочинається з дня отримання вiдповiдної заяви територiальним органом Держпродспоживслужби та здiйснюється згiдно iз Законом України "Про адмiнiстративну процедуру" з урахуванням особливостей Закону.

     9. Пiсля надходження заяви про видачу експлуатацiйного дозволу територiальний орган Держпродспоживслужби проводить iнспектування потужностей з метою встановлення їх вiдповiдностi вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв.

     Iнспектування заявлених потужностей проводиться не пiзнiше 15 календарних днiв з дня отримання територiальним органом Держпродспоживслужби зазначеної заяви.

     10. У разi коли за результатами iнспектування встановлено, що потужнiсть вiдповiдає вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв, територiальний орган Держпродспоживслужби приймає рiшення про видачу експлуатацiйного дозволу на необмежений строк.

     11. У разi коли за результатами iнспектування встановлено, що потужнiсть вiдповiдає вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв лише щодо iнфраструктури та обладнання, територiальний орган Держпродспоживслужби видає на таку потужнiсть тимчасовий експлуатацiйний дозвiл строком на три мiсяцi за формою згiдно з додатком 2.

     На пiдставi рiшення територiального органу Держпродспоживслужби строк дiї тимчасового експлуатацiйного дозволу може бути продовжений до шести мiсяцiв з дня видачi за умови, що за результатами повторного iнспектування потужностi, проведеного протягом трьох мiсяцiв з дня видачi тимчасового експлуатацiйного дозволу, пiдтверджено, що оператор ринку усунув окремi невiдповiдностi вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв, але потужнiсть все ще не вiдповiдає всiм вимогам зазначеного законодавства.

     Максимальний строк дiї тимчасового експлуатацiйного дозволу становить шiсть мiсяцiв.

     Проведення повторного iнспектування потужностi, на яку видано тимчасовий експлуатацiйний дозвiл, здiйснюється за зверненням оператора ринку, оформленим у довiльнiй формi, поданим до територiального органу Держпродспоживслужби не пiзнiше нiж за 15 календарних днiв до закiнчення строку дiї тимчасового експлуатацiйного дозволу вiдповiдно до пункту 4 цього Порядку.

     Повторне iнспектування такої потужностi проводиться територiальним органом Держпродспоживслужби протягом 10 календарних днiв з дня отримання вiдповiдного звернення вiд оператора ринку.

     12. За наявностi пiдстав, визначених частиною шостою статтi 23 Закону, територiальний орган Держпродспоживслужби приймає рiшення про вiдмову у видачi експлуатацiйного дозволу.

     13. Рiшення про видачу експлуатацiйного дозволу, про видачу тимчасового експлуатацiйного дозволу або про вiдмову у видачi експлуатацiйного дозволу приймається не пiзнiше 30 календарних днiв з дня отримання територiальним органом Держпродспоживслужби вiдповiдної заяви вiд оператора ринку, але не пiзнiше трьох робочих днiв з дня завершення iнспектування.

     Рiшення про продовження строку дiї тимчасового експлуатацiйного дозволу або про видачу експлуатацiйного дозволу з необмеженим строком дiї за результатами повторного iнспектування приймається не пiзнiше трьох робочих днiв з дня завершення iнспектування.

     Рiшення про видачу експлуатацiйного дозволу, про видачу тимчасового експлуатацiйного дозволу, про вiдмову у видачi експлуатацiйного дозволу, а також про продовження строку дiї тимчасового експлуатацiйного дозволу оформлюються наказом територiального органу Держпродспоживслужби та невiдкладно доводяться до вiдома оператора ринку або його уповноваженої особи шляхом:

     вручення або надсилання їх з використанням послуг та засобiв поштового зв'язку (рекомендованим листом з повiдомленням про вручення);

     надсилання на адресу електронної пошти чи передачi з використанням технiчних засобiв електронної комунiкацiї.

     Рiшення про вiдмову у видачi експлуатацiйного дозволу може бути оскаржено до Держпродспоживслужби або до суду.

     14. Iнформацiя про виданi експлуатацiйнi дозволи вноситься територiальним органом Держпродспоживслужби до державного реєстру операторiв ринку та потужностей, на якi видано експлуатацiйний дозвiл, не пiзнiше наступного робочого дня пiсля прийняття рiшення про видачу експлуатацiйного дозволу.

     15. Пiд час прийняття рiшення про видачу експлуатацiйного дозволу територiальний орган Держпродспоживслужби присвоює потужностi реєстрацiйний номер вiдповiдно до вимог порядку ведення державного реєстру операторiв ринку та потужностей, на якi видано експлуатацiйний дозвiл, затвердженого Мiнагрополiтики.

     16. У разi виникнення пiдстав для переоформлення експлуатацiйного дозволу, визначених частиною вiсiмнадцятою статтi 23 Закону, оператор ринку зобов'язаний протягом п'яти робочих днiв з дня виникнення такої пiдстави подати до територiального органу Держпродспоживслужби заяву про переоформлення експлуатацiйного дозволу за формою згiдно з додатком 3.

     Заява про переоформлення експлуатацiйного дозволу подається вiдповiдно до вимог пункту 4 цього Порядку.

     Територiальний орган Держпродспоживслужби протягом 10 робочих днiв пiсля надходження заяви про переоформлення експлуатацiйного дозволу проводить iнспектування зазначеної у такiй заявi потужностi.

     17. Територiальний орган Держпродспоживслужби приймає рiшення про переоформлення експлуатацiйного дозволу пiсля iнспектування потужностi, за результатами якого пiдтверджено її вiдповiднiсть вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв, але не пiзнiше двох робочих днiв пiсля пiдтвердження такої вiдповiдностi.

     Одночасно з прийняттям рiшення про переоформлення експлуатацiйного дозволу територiальний орган Держпродспоживслужби визнає недiйсним експлуатацiйний дозвiл, виданий ранiше, та не пiзнiше наступного робочого дня пiсля прийняття рiшення вносить вiдповiднi вiдомостi до реєстру операторiв ринку та потужностей, на якi видано експлуатацiйний дозвiл.

     Рiшення про переоформлення експлуатацiйного дозволу оформлюється наказом та доводиться до вiдома оператора ринку згiдно з пунктом 13 цього Порядку.

     Переоформлення експлуатацiйного дозволу здiйснюється безоплатно.

     Експлуатацiйний дозвiл, який не переоформлено в установлений строк, є недiйсним.

     18. Оператор ринку, який має намiр припинити експлуатацiю потужностi, на яку отримано експлуатацiйний дозвiл, звертається до територiального органу Держпродспоживслужби iз заявою про анулювання експлуатацiйного дозволу за формою згiдно з додатком 3 не пiзнiше нiж за п'ять робочих днiв до припинення експлуатацiї такої потужностi за призначенням, передбаченим цим дозволом.

     Заява про анулювання експлуатацiйного дозволу подається вiдповiдно до вимог пункту 4 цього Порядку.

     19. Анулювання експлуатацiйного дозволу у разi припинення дiяльностi оператора ринку - юридичної особи або припинення пiдприємницької дiяльностi фiзичної особи - пiдприємця здiйснюється за наявностi вiдповiдного запису в Єдиному державному реєстрi юридичних осiб, фiзичних осiб - пiдприємцiв та громадських формувань.

     20. Рiшення про анулювання експлуатацiйного дозволу приймається територiальним органом Держпродспоживслужби протягом трьох робочих днiв з дня отримання територiальним органом Держпродспоживслужби повiдомлення про пiдставу для анулювання документа.

     Рiшення про анулювання експлуатацiйного дозволу оформлюється наказом та доводиться до вiдома оператора ринку або його уповноваженої особи шляхом:

     вручення або надсилання його з використанням послуг та засобiв поштового зв'язку (рекомендованим листом з повiдомленням про вручення);

     надсилання на адресу електронної пошти чи передачi з використанням технiчних засобiв електронної комунiкацiї.

     21. Дiя експлуатацiйного дозволу припиняється через три робочих днi з дня прийняття територiальним органом Держпродспоживслужби рiшення про анулювання експлуатацiйного дозволу.

     22. Рiшення про анулювання експлуатацiйного дозволу може бути оскаржено оператором ринку до суду.

     Анулювання експлуатацiйного дозволу з пiдстав, не передбачених законом, забороняється.

     23. Вiдомостi про анулювання експлуатацiйного дозволу вносяться територiальним органом Держпродспоживслужби до реєстру операторiв ринку та потужностей, на якi видано експлуатацiйний дозвiл не пiзнiше наступного робочого дня пiсля припинення дiї експлуатацiйного дозволу вiдповiдно до рiшення територiального органу Держпродспоживслужби.

     24. Якщо оператор ринку не виконує в установлений строк вимоги розпорядження або iншого розпорядчого документа про тимчасове припинення функцiонування потужностi або частини потужностi та/або тимчасову заборону обiгу об'єктiв санiтарних заходiв, головний державний iнспектор / головний державний ветеринарний iнспектор виносить постанову про тимчасове припинення дiї експлуатацiйного дозволу (з деталiзацiєю на рiвнi виробничої лiнiї та/або харчових продуктiв залежно вiд виду дiяльностi оператора ринку).

     У разi тимчасового припинення дiї експлуатацiйного дозволу iнформацiя про це вноситься до реєстру операторiв ринку та потужностей, на якi видано експлуатацiйний дозвiл та оприлюднюється Держпродспоживслужбою на її офiцiйному веб-сайтi не пiзнiше наступного робочого дня пiсля прийняття рiшення про тимчасове припинення дiї експлуатацiйного дозволу.

     Оператор ринку, дiю експлуатацiйного дозволу на потужностi якого тимчасово припинено, не має права здiйснювати виробництво, реалiзацiю та/або обiг харчових продуктiв на таких потужностях.

     Оператор ринку, дiю експлуатацiйного дозволу на потужностi якого тимчасово припинено, пiсля усунення причин, що стали пiдставою для такого припинення, подає до територiального органу Держпродспоживслужби заяву про поновлення дiї експлуатацiйного дозволу за формою згiдно з додатком 3.

     Заява про поновлення дiї експлуатацiйного дозволу подається вiдповiдно до вимог пункту 4 цього Порядку.

     Протягом 10 робочих днiв пiсля надходження до територiального органу Держпродспоживслужби заяви про поновлення дiї експлуатацiйного дозволу проводиться позапланове iнспектування зазначеної у такiй заявi потужностi з метою перевiрки виконання операторами ринку вимог розпоряджень або iнших розпорядчих документiв про тимчасове припинення функцiонування потужностi або частини потужностi та/або тимчасову заборону обiгу об'єктiв санiтарних заходiв та поновлення дiї експлуатацiйного дозволу.

     Якщо за результатами iнспектування потужностi встановлено, що оператор ринку усунув невiдповiдностi її вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв, головний державний iнспектор / головний державний ветеринарний iнспектор приймає рiшення про поновлення дiї експлуатацiйного дозволу (з деталiзацiєю на рiвнi виробничої лiнiї та/або харчових продуктiв залежно вiд виду дiяльностi оператора ринку), але не пiзнiше трьох робочих днiв з дня завершення iнспектування.

     Iнформацiя про поновлення дiї експлуатацiйного дозволу вноситься територiальним органом Держпродспоживслужби до реєстру операторiв ринку та потужностей, на якi видано експлуатацiйний дозвiл не пiзнiше наступного робочого дня пiсля прийняття вiдповiдного рiшення.

     25. За видачу експлуатацiйного дозволу, поновлення його дiї справляється плата (адмiнiстративний збiр), що зараховується до державного бюджету та становить 0,17 розмiру мiнiмальної заробiтної плати, встановленої законом на 1 сiчня календарного року, в якому подано заяву про видачу або поновлення дiї експлуатацiйного дозволу.

     26. Видача експлуатацiйного дозволу, поновлення його дiї здiйснюються територiальним органом Держпродспоживслужби протягом двох робочих днiв пiсля отримання ним пiдтвердження внесення вiдповiдної плати (адмiнiстративного збору).

 

Додаток 1
до Порядку
 
(найменування територiального органу Держпродспоживслужби)

ЗАЯВА
про видачу експлуатацiйного дозволу*

Прошу видати експлуатацiйний дозвiл:
 
 
(найменування юридичної особи (вiдокремленого пiдроздiлу), iдентифiкацiйний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрi пiдприємств та органiзацiй України або прiзвище, власне iм'я та по батьковi (за наявностi), реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв або серiя (за наявностi), унiкальний номер запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi)
 
 
(мiсцезнаходження / задеклароване/зареєстроване мiсце проживання (перебування) оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження)
 
 
(мiсцезнаходження потужностi)
 
(вид дiяльностi, що планується провадити з використанням потужностi)
Назва (опис) потужностей з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного походження, якi планується використовувати**:
Холодильний склад (незалежний, автономний) [_]
Потужнiсть з первинного пакування та пакування (незалежна, автономна) [_]
Оптовий ринок, агропродовольчий ринок [_]
Рефрижераторне судно [_]
Бiйня свiйських копитних [_]
Потужнiсть з розбирання та обвалювання м'яса свiйських копитних [_]
Бiйня свiйської птицi та зайцеподiбних [_]
Потужнiсть з розбирання та обвалювання м'яса свiйської птицi та зайцеподiбних [_]
Бiйня диких тварин, вирощених на фермi [_]
Потужнiсть з розбирання та обвалювання м'яса диких тварин, вирощених на фермi [_]
Потужнiсть з обробки диких тварин [_]
Потужнiсть з розбирання та обвалювання м'яса диких тварин [_]
Потужнiсть з виробництва кускового м'яса [_]
Потужнiсть з виробництва м'ясних напiвфабрикатiв [_]
Потужнiсть з механiчного обвалювання м'яса [_]
Потужнiсть з виробництва м'ясних продуктiв, у тому числi продуктiв кровi та екстракту м'яса [_]
Потужнiсть iз збирання та вiдправлення живих двостулкових молюскiв [_]
Потужнiсть з очищення живих двостулкових молюскiв [_]
Рибопромислове судно [_]
Рибоморозильне судно [_]
Завод свiжих рибних продуктiв [_]
Потужнiсть з переробки риби та рибних продуктiв [_]
Потужнiсть iз зберiгання (рибоприймальний пункт) [_]
Оптовий ринок риби та рибних продуктiв [_]
Рибний аукцiон [_]
Потужнiсть, на якiй здiйснюються заготiвля, первинна обробка, зберiгання та транспортування сирого молока (пункт заготiвлi молока) [_]
Потужнiсть з виробництва молозива, сирого молока, молочних продуктiв та продуктiв на основi молозива [_]
Потужнiсть з пакування яєць [_]
Потужнiсть з виробництва яєць та яєчнi продукти [_]
Потужнiсть з виробництва рiдких яєчних продуктiв [_]
Потужнiсть з виробництва жаб'ячих лапок та равликiв [_]
Потужнiсть iз зберiгання жаб'ячих лапок та равликiв [_]
Потужнiсть iз збирання топлених тваринних жирiв [_]
Потужнiсть з виробництва топлених тваринних жирiв та шкварок [_]
Потужнiсть з виробництва оброблених шлункiв, мiхурiв та кишок [_]
Потужнiсть з виробництва желатину [_]
Потужнiсть з виробництва колагену [_]
Потужнiсть з виробництва iнших харчових продуктiв тваринного походження [_]
Потужнiсть iз зберiгання iнших харчових продуктiв тваринного походження, якi потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберiгатися при температурi вище 10° C [_]
Потужнiсть з реалiзацiї iнших харчових продуктiв тваринного походження, на якiй, зокрема, здiйснюється зберiгання харчових продуктiв, якi потребують дотримання температурного режиму та не можуть зберiгатися при температурi вище 10° C пiд час їх реалiзацiї [_]
 
(проектна потужнiсть забою для кожної лiнiї, визначена як кiлькiсть тварин, яких забиватимуть за годину та за змiну)***
 
(категорiї та маса тварин, для яких використовуватимуть наявне обладнання для знерухомлення або оглушення)***
 
(максимальна мiсткiсть кожної потужностi для передзабiйного витримування)***
 
 
 
(перелiк харчових продуктiв, якi планується виробляти або зберiгати на потужностi)
 
(вид оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження (суб'єкт мiкропiдприємництва, малого, середнього або великого пiдприємництва)
 
(номер телефону оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження)
 
(адреса електронної пошти оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження)
 
     Про прийняття вiдповiдного рiшення прошу повiдомити менi у такий спосiб:
 
(надiслати на зазначену поштову адресу (рекомендованим листом з повiдомленням
 
про вручення) або на адресу електронної пошти чи передати з використанням iнших засобiв телекомунiкацiйного зв'язку, вручити особисто)
     
(найменування посади заявника або його уповноваженої особи) (особистий пiдпис заявника / його уповноваженої особи) (власне iм'я, прiзвище)
___ ____________ 20__ року
Дата i номер реєстрацiї
заяви в територiальному органi
Держпродспоживслужби
___ ____________ 20__ року N _____

____________
* Персональнi данi, зазначенi в заявi про видачу експлуатацiйного дозволу, захищаються та обробляються вiдповiдно до Закону України "Про захист персональних даних".
** Для позначення необхiдної назви (опису) потужностi, яку планується використовувати, проставити позначку "+".
*** Заповнюється з метою отримання експлуатацiйного дозволу на бiйню.

 

Додаток 2
до Порядку

Державний герб України

 
(найменування територiального органу Держпродспоживслужби)

ТИМЧАСОВИЙ ЕКСПЛУАТАЦIЙНИЙ ДОЗВIЛ

вiд ___ ____________ 20__ року

 
 
(найменування юридичної особи (вiдокремленого пiдроздiлу), iдентифiкацiйний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрi пiдприємств та органiзацiй України або прiзвище, власне iм'я та по батьковi (за наявностi), реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв або серiя (за наявностi), унiкальний номер запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi)
 
(мiсцезнаходження / задеклароване/зареєстроване мiсце проживання (перебування) оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження)
 
(назва (опис) потужностi з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного походження)
 
(мiсцезнаходження потужностi)
 
 
(вид дiяльностi, що планується провадити з використанням потужностi)
 
(вид оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження (суб'єкт мiкропiдприємництва, малого, середнього або великого пiдприємництва)
Реєстрацiйний номер потужностi  
 

Строк дiї тимчасового експлуатацiйного дозволу: до ___ ____________ 20__ року
Якщо результати повторного iнспектування свiдчать про те, що оператор ринку усунув окремi невiдповiдностi вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв, але потужнiсть все ще не вiдповiдає всiм вимогам зазначеного законодавства, за рiшенням територiального органу Держпродспоживслужби строк дiї тимчасового експлуатацiйного дозволу може бути продовжений ще на три мiсяцi.
Вiдповiдно до Закону України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" цей експлуатацiйний дозвiл, виданий на пiдставi результатiв iнспектування потужностi оператора ринку щодо вiдповiдностi вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв, дає змогу такому операторовi ринку провадити визначенi види господарської дiяльностi з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного походження.

     
(головний державний iнспектор / головний державний ветеринарний iнспектор) (пiдпис) (власне iм'я, прiзвище)

М. П.

 

Додаток 3
до Порядку
 
(найменування територiального органу Держпродспоживслужби)

ЗАЯВА
про поновлення дiї / переоформлення / анулювання експлуатацiйного дозволу*

Прошу**:
[_] поновити дiю експлуатацiйного дозволу
[_] переоформити експлуатацiйний дозвiл
[_] анулювати експлуатацiйний дозвiл
 
 
(найменування юридичної особи (вiдокремленого пiдроздiлу), iдентифiкацiйний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрi пiдприємств та органiзацiй України або прiзвище, власне iм'я та по батьковi (за наявностi), реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв або серiя (за наявностi), унiкальний номер запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi)
 
(мiсцезнаходження / задеклароване/зареєстроване мiсце проживання (перебування) оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження)
 
(назва (опис) потужностi з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв
 
тваринного походження) (адреса потужностi)
 
(дата виданого експлуатацiйного дозволу, реєстрацiйний номер, види дiяльностi, що провадить або провадив оператор ринку харчових продуктiв тваринного походження вiдповiдно до виданого дозволу)
 
(перелiк харчових продуктiв, якi вироблялись та/або зберiгалися на потужностi, або планується виробляти або зберiгати на потужностi)
 
(пiдстави для поновлення, переоформлення або анулювання експлуатацiйного дозволу)
 
(вiдомостi, що пiдтверджують змiни, якi стали пiдставою для переоформлення експлуатацiйного дозволу)
 
(номер телефону, адреса електронної пошти оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження)
Про прийняття вiдповiдного рiшення прошу повiдомити менi у такий спосiб:
 
(надiслати на зазначену поштову адресу (рекомендованим листом з повiдомленням про вручення)
 
або на адресу електронної пошти чи передати з використанням iнших технiчних засобiв електронних комунiкацiй, вручити особисто)
     
(найменування посади заявника або його уповноваженої особи) (особистий пiдпис заявника / його уповноваженої особи) (власне iм'я, прiзвище)
___ ____________ 20__ року
Дата i номер реєстрацiї
заяви в територiальному органi
Держпродспоживслужби
___ ____________ 20__ року N _____

____________
* Персональнi данi, зазначенi в заявi про поновлення дiї / переоформлення / анулювання експлуатацiйного дозволу, захищаються та обробляються вiдповiдно до Закону України "Про захист персональних даних".
** Для позначення виду заяви, яку подає оператор ринку, проставити позначку "+".

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
12 сiчня 2024 року N 27

Державний герб України

 
(найменування територiального органу Держпродспоживслужби)

ЕКСПЛУАТАЦIЙНИЙ ДОЗВIЛ

вiд ____ ____________ 20__ р.

 
 
(найменування юридичної особи (вiдокремленого пiдроздiлу), iдентифiкацiйний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрi пiдприємств та органiзацiй України або прiзвище, власне iм'я та по батьковi (за наявностi), реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв або серiя (за наявностi), унiкальний номер запису в Єдиному державному демографiчному реєстрi (за наявностi) та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовляються вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдному контролюючому органу i мають вiдмiтку в паспортi)
 
(мiсцезнаходження  / задеклароване/зареєстроване мiсце проживання (перебування) оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження)
 
(назва (опис) потужностi з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного походження)
 
(мiсцезнаходження потужностi)
 
(вид дiяльностi, що планується провадити з використанням потужностi)
 
(вид оператора ринку харчових продуктiв тваринного походження (суб'єкт мiкропiдприємництва, малого, середнього або великого пiдприємництва)
Реєстрацiйний номер потужностi  
 

Строк дiї експлуатацiйного дозволу на потужнiсть необмежений.
Вiдповiдно до Закону України "Про основнi принципи та вимоги до безпечностi та якостi харчових продуктiв" цей експлуатацiйний дозвiл, виданий на пiдставi результатiв iнспектування потужностi оператора ринку щодо вiдповiдностi вимогам законодавства про безпечнiсть та окремi показники якостi харчових продуктiв, дає змогу такому операторовi ринку провадити визначенi види господарської дiяльностi з виробництва та/або зберiгання харчових продуктiв тваринного походження.

     
(головний державний iнспектор / головний державний ветеринарний iнспектор) (пiдпис) (власне iм'я, прiзвище)

М. П.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 12 сiчня 2024 р. N 27

ПЕРЕЛIК
постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, що втратили чиннiсть

     1. Постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 11 листопада 2015 р. N 930 "Про затвердження Порядку видачi експлуатацiйного дозволу, форми експлуатацiйного дозволу та визнання такими, що втратили чиннiсть, деяких постанов Кабiнету Мiнiстрiв України" (Офiцiйний вiсник України, 2015 р., N 92, ст. 3129).

     2. Пункт 7 змiн, що вносяться до постанов Кабiнету Мiнiстрiв України, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 5 жовтня 2016 р. N 694 (Офiцiйний вiсник України, 2016 р., N 82, ст. 2705).

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.