Перейти до основного вмісту

  • УКР
  • РУС

 logo

Четвер, Травень 8, 2025 - 21:13
  • Головна
  • Програмне забезпечення
  • Завантаження
  • Форум
  • Курси валют
  • Єдине вікно для міжнародної торгівлі
  • Партнери
  • Про компанію
  • Контакти

Ви є тут

Головна
Документ скасований: Наказ Держстандарту № 498 від 30.08.2002

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

06.04.98 11/3-3314

 

Начальникам митниць


Про перелiк продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї

     В доповнення до листа Держмитслужби вiд 06.02.97р. N 11/3-1105 до вiдома та використання в роботi надсилаємо Вам доповнення до роздiлу 30 "Харчовi продукти та продовольча сировина" Перелiку продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, затверджене наказом Держстандарту України вiд 04.07.97 N 388, зареєстрованим в Мiнiстерчтвi юстицiї України вiд 13.08.97 N 304/2108.

Заступник Голови Служби С.Яценко

 

ДЕРЖАВНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ ПО СТАНДАРТИЗАЦIЇ, МЕТРОЛОГIЇ ТА СЕРТИФIКАЦIЇ

Н А К А З
м. Київ

04 липня 1997 р. N 388


Про внесення змiн до Перелiку затвердженого наказом вiд 30.06.93р. N95 iз змiнами та доповненнями, внесеними наказом вiд 27.11.96 N 499, та до Термiнiв введення обов'язкової сертифiкацiї окремих видiв продукцiї, затвердженого наказом вiд 27.11.96 N 499

     Вiдповiдно до Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 10.05.93р. N 46-93 "Про стандартизацiю i сертифiкацiю" та на виконання постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.11.96 р. N 1371 " Про вдосконалення контролю якостi i безпеки харчових продуктiв" НАКАЗУЮ:

     1. Доповнити роздiл 30 Перелiку продукцiї, що пiдлягає обов'язковiй сертифiкацiї в Українi, затвердженого наказом Держстандарту України вiд 30.06.93р. N 95 (iз змiнами та доловненнями, внесеними наказом Держстандарту України пiд 27.11.96 р. N 499) та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 19.12.96. р. за N 728/1753, пiдроздiлами 30.35-30.47 (додаються).

     2. Доповнити пунк 30 Термiнiв введення обов'язкової сертифiкацiї окремих видiв продукцiї в Українi, затверджених наказом вiд 27.11.96 р. N499, та зареєстрованих у Мiнiстгрствi юстицiї України 19.12.96. за N 728/1753, абзацом такого змiсту: "пiдроздiли 30.35-30.47... 01.01.98"

     3. Управлiнню мiжнародного снiвробiтництва, кадрiв, правових питань та учбових закладiв довести цей наказ до вiдома:

  • Мiнiстерства закордонних справ та Мiнiстерства зовнiшнiх економiчних зв'язкiв i торгiвлi для подальшого iнформування посольств та торговельно-економiчних мiсiй країн, якi мають дипломатичнi представництва в Українi;

  • нацiональних органiв країн, з якими укладено угоди про спiвробiтництво в галузi стандартизацiї, метрологiї та сертифiкацiї.

     4. Управлiнню стандартизацiї, сертифiкацiї та держнагляду сировини, матерiалiв, харчової продукцiї та послуг Держстандарту України (Радченко В.М.) довести цей наказ до вiдома центральних органiв державної виконавчої влади та суб'єктiв господарювання в Українi в мiсячний термiн.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держстандарту України Є.Верещагу.

Голова Держстандарту України Т. Кисiльова

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державного комiтету України по стандартизацiї, метрологiї та cертифiкацiї
вiл 4 липня 1997 р. N 338


ДОПОВНЕННЯ РОЗДIЛУ ЗО ПЕРЕЛIКУ ПРОДУКЦIЇ, ЩО ПIДЛЯГАЄ ОБОВ'ЯЗКОВIЙ СЕРТИФIКАЦIЇ В УКРАЇНI

Код ТНЗЕД Назва продукцiї Код ОКП Позначення
нормативних
документiв, у
вiдповiдностi з якими
проводиться
сертифiкацiя
Номер пункту нормативного
документа, що встановлює
обов'язковi вимоги
Позначення нормативного
документа, що
встановлює
методи контролю
Випробувань/
1601 00 910
1601 00 990
30.35. Ковбаси сиров'яленi, напiвкопченi, варенокопченi з термiном менше 30 дiб 92 1331
92 1332
92 1361
92 1342
92 1343
ГОСТ 16290-86
ГОСТ 16351-86
Нормативний документ на конкретну продукцi
Пункти стандартiв та нормативних документiв, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту нiтриту натрiю;
елементiв;
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 26935-86
1602 31
1602 39
1602 41
1602 42
1602 49
1602 50
1602 90
30.36 Продукти iз свинини, яловичини та м'яса iнших тварин сиров'яленi, сирокопченi, копчено-варенi та копчено-запеченi
з термiном зберiгання не менше 30 дiб
92 1351
92 1352
92 1353
92 1354
92 1355
92 1362
ГОСТ 16594-85
ГОСТ 18255-85
ГОСТ 18256-85
Нормативний документ на конкретну продукцi
Пункти стандартiв та нормативних документiв, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту нiтриту натрiю;
вмiсту токсичних елементiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
вмiсту антибiотикiв;
вмiсту гормональних  препаратiв   мiкробiологiчних показникiв;
вмiсту радiонуклидiв   вмiсту нiтрозамiнiв
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 26935-86
ГОСТ 29185-91
ГОСТ 29299-92
ГОСТ 10444.2-94
ГОСТ 10444.3-85
ГОСТ 10444.4-85
ГОСТ 10444.5-85
ГОСТ 10444.6-85
ГОСТ 10444.7-86
ГОСТ 10444.9-88
ГОСТ 10444.15-94
0408 11 100
0408 91
30.37 Порошок яєчний 92 1991 ГОСТ 2858-82 ГОСТ 2858-82 п. 1.6, а також вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту гормональних препаратiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
вмiсту антибiотикiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв;
мiкробiологiчних показникiв;
вмiсту радiонуклидiв
ГОСТ 2858-82
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 10444.2-94
ГОСТ 10444.3-85
ГОСТ 10444.4-85
ГОСТ 10444.5-85
ГОСТ 10444.6-85
ГОСТ 10444.7-86
ГОСТ 10444.9-88
ГОСТ 10444.15-94
1507 10 900
1507 90 900
1508 10 900
1508 90 900
1509 10 900
1510 00
1511 10 900
1511 90 900
1512 11 990
1512 19 990
1512 21 900
1512 29 900
1513 11 910
1513 11 990
1513 19 910
1513 19 990
1513 21 300
1513 21 910
1513 21 990
1513 29 500
1513 29 910
1513 29 990
1514 10 900
1514 90 900
1515 11 000
1515 19 900
1515 21 900
1515 29 900
30.38 Олiї рослиннi харчовi, розфасованi в споживчу тару мiсткiстю не бiльшою нiж 10кг та герметично закупоренi 91 4110
91 4120
91 4130
91 4140
ГОСТ 1128-75
ГОСТ 1129-93
ГОСТ 7825-76
ГОСТ 7981-68
ГОСТ 8807-74
ГОСТ 8808-91
ГОСТ 8988-77
ГОСТ 8989-73
ГОСТ 8990-59
ГОСТ 10766-64
ГОСТ 14083-68
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти стандартiв та нормативних документiв, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв;
вмiсту радiонуклидiв
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 27543-87
  30.39 Риба та оселедцi солонi з термiном придатностi до споживання понад 30 дiб 92 6010
92 6200
92 6210
92 6220
92 6230
92 6260
92 6270
92 6280
92 6370
92 6860
92 6902
92 6904
92 6930
92 6940
92 6950
92 6983
92 6990
ГОСТ 815-88
ГОСТ 1084-88
ГОСТ 6756-57
ГОСТ 7448-75
ГОСТ 7449-64
ГОСТ 13686-68
ГОСТ 16079-70
ГОСТ 16080-70
ГОСТ 16081-70
ГОСТ 18222-88
ГОСТ 18223-88
ГОСТ 28698-90
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти стандартiв та нормативних документiв, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту гiстамiнiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв;
вмiсту радiонуклидiв наявностi гельмiнтiв
ГОСТ 8756.0-79
ГОСТ 8756.8-70
ГОСТ 26668-85
ГОСТ 26669-85
ГОСТ 26670-91
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26929-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 26935-86
0305 30.40 Риба в'ялена копчена, сушена з термiном придатностi до споживання понад 30 дiб 92 6300
92 6310
92 6360
92 6380
92 6840
92 6850
92 6870
92 6905
92 6960
92 6970
92 6981
92 6982
ГОСТ 812-88
ГОСТ 813-88
ГОСТ 1551-75
ГОСТ 2623-73
ГОСТ 6481-82
ГОСТ 7444-65
ГОСТ 11298-65
ГОСТ 11482-88
ГОСТ 11829-66
ГОСТ 13197-67
ГОСТ 13271-67
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту гiстамiнiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв;
вмiсту радiонуклидiв наявностi гельмiнтiв мiкробiологiчних показникiв
ГОСТ 8756.0-70
ГОСТ 8756.18-70
ГОСТ 10444.1-84
ГОСТ 10444.3-85
ГОСТ 10444.4-85
ГОСТ 10444.5-85
ГОСТ 10444.6-85
ГОСТ 10444.7-86
ГОСТ 10444.8-88
ГОСТ 10444.9-88
ГОСТ 10444.15-94
ГОСТ 26668-85
ГОСТ 26669-85
ГОСТ 26670-91
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26929-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 26935-86
1904
2104
30.41. Концентрати харчовi, сухi снiданки 91 9400
91 9410
91 9420
91 9430
91 9440
91 9500
91 9510
91 9520
91 9530
91 9600
91 9610
91 9620
91 9630
91 9640
91 9800
91 9820
91 9830
91 9840
91 9860
91 9900
91 9910
91 9920
ГОСТ 18488-73
ГОСТ 19327-84
ГОСТ 21831-76
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв;
вмiсту радiонуклидiв мiкробiологiчних показникiв
ГОСТ 8756.0-70
ГОСТ 8756.18-70
ГОСТ 26668-85
ГОСТ 26669-85
ГОСТ 26670-91
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26929-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 26935-86
1704 90 610
1704 90 750
30.42 Цукристi кондитерськi вироби (драже, iрис) з термiном придатностi до споживання не менше 30 дiб 91 2200
91 2600
ГОСТ 7060-79
ГОСТ 6478-89
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
вмiсту радiонуклидiв мiкробiологiчних показникiв
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 27543-87
1905
1704 90 510
30.43 Борошнянi кондитерськi вироби термiном придатностi до споживання понад 3 мiс. 91 300 ГОСТ 14031-68
ГОСТ 14032-68
ГОСТ 14033-68
ГОСТ 14621-78
ГОСТ 15052-69
ГОСТ 15810-80
ГОСТ 24901-89
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
вмiсту радiонуклидiв мiкробiологiчних показникiв залишкових кiлькостей пестицидiв.
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 27543-87
 2103 30.44 Соуси i приправи 91 6174
91 6212
91 6213
91 6240
91 6324
91 6970
ДСТУ 281-95
ДСТУ 2118-93
(ГОСТ 17471-93)
ГОСТ 18077-72
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту нiтратiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв.
вмiсту афлотоксинiв;
мiкробiологiчних показникiв;
вмiсту радiонуклидiв.
ГОСТ 26670-91
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 27543-87
ГОСТ 10444.1-84
ГОСТ 10444.2-75
ГОСТ 10444.3-85
ГОСТ 10444.4-85
ГОСТ 10444.7-86
ГОСТ 10444.8-88
ГОСТ 10444.9-88
ГОСТ 10444.12-88
ГОСТ 10444.15-75
2001
2002
2003
2004
2005
30.45 Консерви овочевi (крiм плодових та ягiдних) 91 6015
91 6100
91 6110
91 6120
91 6130
91 6140
91 6150
91 6180
91 6211
91 6221
91 6225
91 6230
ГОСТ 937-91
ГОСТ 1016-90
ГОСТ 1633-73
ГОСТ 2654-86
ГОСТ 3343-89
ГОСТ 7231-90
ГОСТ 15842-90
ГОСТ 15877-70
ГОСТ 17472-72
ГОСТ 18224-72
ГОСТ 18316-73
ГОСТ 18611-73
ГОСТ 20144-74
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту нiтратiв;
вмiсту мiкотоксинiв;
залишкових кiлькостей пестицидiв.
вмiсту афлотоксинiв;
мiкробiологiчних показникiв вмiсту радiонуклидiв.
ГОСТ 26670-91
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
ГОСТ 27543-87
ГОСТ 10444.1-84
ГОСТ 10444.2-75
ГОСТ 10444.3-85
ГОСТ 10444.4-85
ГОСТ 10444.7-86
ГОСТ 10444.8-88
ГОСТ 10444.9-88
ГОСТ 10444.12-88
ГОСТ 10444.15-75
2201
2202
30.46 Води мiнеральнi, води питнi в герметичнiй тарi 91 8502-
91 8506
91 8541-
91 8546
ГОСТ 13273-88
ДСТУ 878-93
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту нiтратiв, нiтритiв;
вмiсту мезофiльних аеробних i факультативно- анаеробних мiкроорганiзмiв;
вмiсту бактерiй групи кишкової палички (колiформи);
наявностi патогенних мiкроорганiзмiв, в т.ч.бактерiй роду Сальмонелла;
Pseudomonus aeroginosa;
вмiсту радiонуклiдiв.
ГОСТ 18293-72
ГОСТ 18826-73
ГОСТ 18963-73
ГОСТ 23268.8-78
ГОСТ 23268.9-78
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86
2202 30.47 Напої безалкогольнi з термiном придатностi до споживання не менше 30 дiб (крiм продукцiї, зазначеної в пiдроздiлi 30.17) 91 8510
91 8546
ГОСТ 28188-89
Нормативний документ на конкретну продукцiю
Пункти нормативного документа, в яких встановленi вимоги щодо:
вмiсту токсичних елементiв;
вмiсту радiонуклiдiв вмiсту мезофiльних аеробних i факультативно- анаеробних мiкроорганiзмiв;
вмiсту бактерiй групи кишкової палички (колiформи);
наявностi патогенних мiкроорганiзмiв, в т.ч.бактерiй роду Сальмонелла;
ГОСТ 18963-73
ГОСТ 26927-86
ГОСТ 26930-86
ГОСТ 26931-86
ГОСТ 26932-86
ГОСТ 26933-86
ГОСТ 26934-86

Головне меню

  • Головна
  • Програмне забезпечення
  • Завантаження
  • Форум
  • Курси валют

Навігатор ЗЕД

  • База документів
  • Каталог документів
  • Добірка документів
  • Українська класифікація товарів ЗЕД
  • Єдиний список товарів подвійного використання
  • Класифікаційні рішення ДМСУ
  • Середня розрахункова вартість товарів згідно УКТЗЕД
  • Довідка по товару УКТЗЕД
  • Митний калькулятор
  • Митний калькулятор для громадян (М16)
  • Розрахунок імпорта автомобіля

Інформаційна підтримка

  • Електронне декларування
  • NCTS Фаза 5
  • Єдине вікно для міжнародної торгівлі
  • Час очікування в пунктах пропуску
  • Перевірити ВМД
  • Митний кодекс України
  • Кодекси України
  • Довідкові матеріали
  • Архів новин
  • Обговорення законопроектів
  • Віддалений контроль ВМД
  • Перелік тестових завдань
  • Поширені питання
  • Реклама на сайті

Дошка оголошень

Пропонуємо послуги:
  • Митний брокер мп Ковель 0679537199 - супровід та всі види оформлення
  • Митний, таможенный брокер, Авто, личные вещи, Т1, імпорт, експорт , личные, особисті речі
Copyright © 2025 НТФ «Інтес» Всі права збережено.
Підтримка: support@qdpro.com.ua