Перейти до основного вмісту

  • УКР
  • РУС

 logo

Четвер, Травень 8, 2025 - 23:12
  • Головна
  • Програмне забезпечення
  • Завантаження
  • Форум
  • Курси валют
  • Єдине вікно для міжнародної торгівлі
  • Партнери
  • Про компанію
  • Контакти

Ви є тут

Головна
Документ скасований: Лист ДМСУ (до 2012) № 11/2-10.16/2769-ЕП від 21.02.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

31.03.10 N 11/4-10.14/2788-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про класифiкацiю згiдно з УКТЗЕД висушених виробiв з тiста без дрiжджiв (макаронних виробiв)

     З метою однозначної класифiкацiї висушених виробiв з тiста без дрiжджiв (макаронних виробiв) згiдно з вимогами Української класифiкацiї товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi повiдомляємо наступне.

     Вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), з начинкою (з м'яса чи iнших продуктiв) або без начинки, пiдданi або не пiдданi тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом, наприклад спагетi, макарони, локшина, рiжки, галушки, равiолi, канелонi класифiкуються у товарнiй позицiї 1902 в залежностi вiд складу продукту та способу приготування.

     Такi вироби зазвичай висушують пiсля їх формування або пiсля попередньої теплової обробки до їх реалiзацiї, щоб спростити перевезення, складування i зберiгання.

     Пiд час теплової обробки вироби з тiста без дрiжджiв (макаронного) стають м'якими, але зберiгають свою первинну форму.

     Тепловою обробкою продуктiв вважається процес оброблення виробiв шляхом варiння, пропарювання тощо.

     Продукти, якi було лише висушено, пiсля їх формування, не вважаються пiдданими попереднiй тепловiй обробцi i приготовленими iншим способом (наприклад, готовi страви, що мiстять iншi iнгредiєнти, такi як овочi, соус, м'ясо) у розумiннi товарної позицiї 1902.

     До товарної пiдпозицiї 1902 19 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), без начинки, без яєць, не пiдданi тепловiй обробцi або не приготовленi iншим способом. Отже, до цiєї товарної пiдпозицiї включаються вироби незалежно вiд того висушенi вони чи нi.

     До товарної пiдпозицiї 1902 20 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), з начинкою, пiдданi або не пiдданi тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом.

     До товарної пiдпозицiї 1902 30 включаються вироби з тiста без дрiжджiв (макароннi вироби), без начинки, пiдданi попереднiй тепловiй обробцi або приготовленi iншим способом. Так, наприклад, вермiшель швидкого приготування (попередньо проварена та висушена) включається до товарної пiдкатегорiї 1902 30 10 00.

Заступник Голови Служби С.Д.Дериволков

Головне меню

  • Головна
  • Програмне забезпечення
  • Завантаження
  • Форум
  • Курси валют

Навігатор ЗЕД

  • База документів
  • Каталог документів
  • Добірка документів
  • Українська класифікація товарів ЗЕД
  • Єдиний список товарів подвійного використання
  • Класифікаційні рішення ДМСУ
  • Середня розрахункова вартість товарів згідно УКТЗЕД
  • Довідка по товару УКТЗЕД
  • Митний калькулятор
  • Митний калькулятор для громадян (М16)
  • Розрахунок імпорта автомобіля

Інформаційна підтримка

  • Електронне декларування
  • NCTS Фаза 5
  • Єдине вікно для міжнародної торгівлі
  • Час очікування в пунктах пропуску
  • Перевірити ВМД
  • Митний кодекс України
  • Кодекси України
  • Довідкові матеріали
  • Архів новин
  • Обговорення законопроектів
  • Віддалений контроль ВМД
  • Перелік тестових завдань
  • Поширені питання
  • Реклама на сайті

Дошка оголошень

Пропонуємо послуги:
  • Митний брокер мп Ковель 0679537199 - супровід та всі види оформлення
  • Митний, таможенный брокер, Авто, личные вещи, Т1, імпорт, експорт , личные, особисті речі
Copyright © 2025 НТФ «Інтес» Всі права збережено.
Підтримка: support@qdpro.com.ua