ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

16.08.2001 р. N 2/24-4030-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про переоформлення в 2001 роцi свiдоцтв про визнання пiдприємств декларантом

     На виконання положень постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.01.1997 N 65 "Про ставки митних зборiв" та Положення про дiяльнiсть пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору", затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 22.07.1997 N 340 i зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України за N 495/2299 вiд 23.10.1997 Вам належить здiйснити перереєстрацiю у 2001 роцi свiдоцтв про визнання пiдприємств декларантом (далi - Свiдоцтв). У цьому зв'язку:

     1. Встановлюється мiсячний термiн проведення перереєстрацiї Свiдоцтв митними органами (з 20 серпня по 20 вересня);

     2. Протягом встановленого у п.1 термiну перереєстрацiї митними органами має бути здiйснено:

     2.1. Перереєстрацiю свiдоцтв в митницях;

     2.2. Аналiз та узагальнення регiональними митницями документальних матерiалiв перереєстрацiї свiдоцтв пiдпорядкованими митницями. При цьому особлива увага має звертатись на наявнiсть пiдстав для перереєстрацiї та/або мотивованих i документально пiдтверджених пiдстав для скасування Свiдоцтв;

     2.3. Направлення регiональними митницями до Держмитслужби (на адресу Управлiння захисту прав iнтелектуальної власностi, кiнцевий термiн надходження в Управлiння - 25 вересня 2001 року) звiту про результати здiйсненої перереєстрацiї. Звiт довiльної форми має доповнюватись засвiдченими начальником регiональної митницi Перелiком пiдприємств - декларантiв, свiдоцтва яких пiдлягають перереєстрацiї, та Перелiком пiдприємств - декларантiв, свiдоцтва яких не пiдлягають перереєстрацiї (Форма перелiкiв наведена у додатку).

     Перелiк пiдприємств - декларантiв, свiдоцтва яких пiдлягають перереєстрацiї має доповнюватись надiсланими у додатку:

  • заявою пiдприємства про продовження термiну дiї Свiдоцтва до кiнця 2001 року;

  • копiєю Свiдоцтва;

  • копiєю платiжного доручення (для пiдприємств, що отримали Свiдоцтво до 2000 року або переоформили Свiдоцтво в 2000 та/або 2001 роках без сплати збору).

     Перелiк пiдприємств - декларантiв, свiдоцтва яких не пiдлягають перереєстрацiї має доповнюватись надiсланими у додатку документами, що засвiдчують пiдстави скасування вiдповiдних Свiдоцтв.

     У разi вiдсутностi пiдприємств - декларантiв для їх внесення до будь-якого iз зазначених перелiкiв на формулярi вiдповiдного Перелiку робиться напис - "______________________митниця. Пiдприємства-декларанти для їх внесення до Перелiку вiдсутнi".

     Бориспiльська, Севастопольська та Центральна енергетична митницi, з дотриманням вимог цього листа (з тiєю рiзницею, що аналiз та узагальнення результатiв перереєстрацiї, а також пiдготовка звiту здiйснюється цими митницями самостiйно) направляють матерiали згiдно з пунктом 2.3. безпосередньо на адресу Управлiння захисту прав iнтелектуальної власностi Держмитслужби України.

     Начальникам митниць забезпечити iнформування пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору щодо термiнiв та порядку проведення перереєстрацiї Свiдоцтв.

     Лист Держмитслужби вiд 07.11.2000 N 24/1-4252-ЕП вважати таким, що втратив чиннiсть.

     Додаток на 1 арк.

В.о. Голови Служби О.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.