ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

21.09.2001 р. N 1/09-4518-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     У зв'язку iз набранням чинностi Законом України "Про внесення змiн до Закону України "Про запровадження єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний кордон України" вiд 12.07.2001 N 2659-III нагадую про дотримання в практичнiй роботi положень цього Закону.

     До виходу Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон, передбаченого абзацом 3 статтi 2 цього Закону,

     справляння зборiв здiйснювати за ставками єдиного збору встановленими у таблицi статтi 5 цього Закону України у порядку встановленому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.06.99 N 1034 "Про впорядкування справляння зборiв у пунктах пропуску через державний кордон України" в частинi, що не суперечить зазначеному Закону.

     При цьому:

     для автомобiльного транспорту та контейнерiв, якi перетинають державний кордон України без вантажiв, ставка єдиного збору за здiйснення визначеного Законом контролю встановлюється у розмiрi 20 вiдсоткiв ставки, визначеної у статтi 5 Закону для вiдповiдного автомобiльного транспортного засобу та контейнеру;

     плата за проїзд автомобiльними дорогами України (за кожен кiлометр проїзду), у тому числi за перевищення встановлених розмiрiв загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрiв, справляється повнiстю.

     Єдиний збiр з транспортних засобiв не справляється:

  • для залiзничних вагонiв без вантажiв у разi перетинання ними державного кордону України;

  • у випадку транзиту вантажу, що не пiдлягає пропуску через митний кордон України та перевантажується на iнший транспортний засiб у зонi митного контролю пункту пропуску, який є одночасно пунктом в'їзду та виїзду цього вантажу.

     При перевезеннях водним та повiтряним видами транспорту справляння єдиного збору Законом не передбачено.

     При змiнi видiв транспорту з водного або повiтряного на iнший, для яких встановлено справляння збору, єдиний збiр справляється вiдповiдно до ставок, визначених у статтi 5 Закону.

     Забороняється справляти у пунктах пропуску через державний кордон України збори, не передбаченi цим Законом.

     Координацiя дiяльностi державних контролюючих органiв iз справляння єдиного збору безпосередньо у пунктах пропуску через державний кордон України здiйснюється вiдповiдними митними органами України.

Голова Служби Ю.П.Соловков
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.