Документ скасований: Постанова КМУ № 150 від 15.02.2012

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 26 вересня 2001 р. N 1259


Про внесення змiн до Правил в'їзду iноземцiв в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю

     Вiдповiдно до статтi 1 Указу Президента України вiд 15 червня 2001 р. N 435 "Про додатковi заходи щодо реалiзацiї права людини на свободу пересування i вiльний вибiр мiсця проживання" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Внести до Правил в'їзду iноземцiв в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю, затверджених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 грудня 1995 р. N 1074 (ЗП України, 1996 р., N 4, ст. 148; Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 23, ст. 954), змiни, що додаються.

Прем'єр-мiнiстр України А.КIНАХ

Iнд. 29

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 вересня 2001 р. N 1259

ЗМIНИ,
що вносяться до Правил в'їзду iноземцiв в Україну, їх виїзду з України i транзитного проїзду через її територiю

     1. У пунктi 6:

     в абзацi першому слово "повiдомленням" замiнити словом "дозволом";

     абзац другий виключити.

     2. Пункт 7 виключити.

     3. Пункт 11 викласти у такiй редакцiї:

     "11. В'їзд в Україну та виїзд з України може здiйснюватися:

     iноземцiв - за паспортним документом i за наявностi вiдповiдної вiзи, якщо iнший порядок в'їзду та виїзду не встановлено законодавством України;

     iноземцiв, якi постiйно проживають в Українi, - за паспортним документом з вiдмiткою згiдно з додатком 1 про наявнiсть дозволу на постiйне проживання та посвiдки на постiйне проживання;

     осiб без громадянства, якi постiйно проживають в Українi, - за посвiдченням особи без громадянства для виїзду за кордон;

     iноземцiв та осiб без громадянства, якi перебувають в Українi на пiдставi дозволу вiдповiдного центру зайнятостi на працевлаштування на визначений термiн, - за паспортним документом з вiдмiткою згiдно з додатком 2 про наявнiсть дозволу на працевлаштування та посвiдки на тимчасове проживання;

     iноземцiв та осiб без громадянства, якi навчаються у навчальних закладах України не менш як протягом одного року, - за паспортним документом з вiдмiткою згiдно з додатком 3".

     4. У пунктi 12 слова "у разi наявностi належним чином оформленого запрошення вiд юридичних чи фiзичних осiб в Українi" виключити.

     5. Пункт 13 виключити.

     6. У пунктi 14:

     в абзацi першому слова "вiзи країни призначення" виключити;

     абзац четвертий викласти у такiй редакцiї:

     "У разi вимушеної зупинки на територiї України у зв'язку з надзвичайними обставинами (стихiйне лихо, хвороба, ремонт транспортного засобу тощо) за наявностi документа, що пiдтверджує причину та тривалiсть затримки, органом внутрiшнiх справ iноземцю може бути продовжено термiн тимчасового перебування в Українi для усунення обставин, що спричинили вимушену зупинку, та для виїзду з України".

     7. Пункт 16 пiсля слiв "Закону України "Про правовий статус iноземцiв" доповнити реченням такого змiсту: "Iноземцю може бути вiдмовлено з пiдстав, передбачених законами України, у в'їздi в Україну за результатами спiвбесiди, яка проводиться в пунктi пропуску через державний кордон посадовою особою Прикордонних вiйськ".

     8. Пункт 17 викласти у такiй редакцiї:

     "17. Про втрату на територiї України паспортного документа iноземець повинен негайно письмово повiдомити орган внутрiшнiх справ, який на прохання iноземця зобов'язаний видати йому про це довiдку та надiслати вiдповiдне повiдомлення в Держкомкордон. Пiсля отримання у дипломатичному представництвi чи консульськiй установi своєї країни паспортного документа на пiдставi особистої заяви iноземця та клопотання приймаючої сторони органом внутрiшнiх справ вирiшується питання про продовження термiну перебування iноземця в Українi чи виїзду з України".

     9. Абзац другий пункту 18 викласти у такiй редакцiї:

     "Паспортний документ подається iноземцем для реєстрацiї у пунктi пропуску через державний кордон посадовiй особi Прикордонних вiйськ. Реєстрацiя проводиться на перiод короткотермiнового перебування - для iноземцiв з країн з вiзовим порядком в'їзду на перiод дiї вiзи, але не бiльш як 6 мiсяцiв, для iноземцiв з країн з безвiзовим порядком в'їзду - на 90 днiв, якщо iнший термiн не визначено в мiжнародних угодах. iноземцi можуть звiльнятися вiд реєстрацiї паспортного документа на пiдставi вiдповiдного мiжнародного договору України на умовах взаємностi".

     10. Пiдпункт "г" пункту 19, пункти 21 - 23 виключити.

     11. Пункти 24 - 26 викласти у такiй редакцiї:

     "24. Реєстрацiя в пунктi пропуску через державний кордон включає в себе проставлення в паспортному документi iноземця вiдмiтки "В'їзд"("Виїзд"), занесення вiдомостей про iноземця та його паспортних даних до вiдповiдного реєстру та заповнення iммiграцiйної картки у порядку, що визначається Держкомкордоном.

     25. Вiдмiтка про реєстрацiю iноземця в його паспортному документi дiйсна на всiй територiї держави незалежно вiд мiсця проживання iноземця в Українi.

     26. Продовження термiну перебування в Українi iноземцiв, якi не зазначенi у пунктах 19 i 20 цих Правил i прибули на тривале перебування з метою навчання, працевлаштування, у приватних справах тощо, здiйснюється органами внутрiшнiх справ у порядку, встановленому МВС. Вiдповiднi документи оформляються на пiдставi письмових звернень iноземця та приймаючої сторони, якi подаються не пiзнiше нiж за 3 робочих днi до закiнчення дiї реєстрацiї. У продовженнi термiну може бути вiдмовлено у разi вiдсутностi для цього пiдстав та коштiв для покриття витрат, пов'язаних з перебуванням iноземця в Українi, або вiдповiдних гарантiй вiд приймаючої сторони".

     12. Пункт 27 виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.