Документ скасований: Наказ КРМ № 525 від 20.05.2004

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

21 вересня 2001р. N 763


Про затвердження Технологiчної схеми проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час декларування транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв для митного оформлення з наданням пiльг i створення комiсiї для надання висновкiв щодо здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi

     З метою вдосконалення митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, що увозяться на митну територiю України громадянами-резидентами, якi виїжджали за межi України у службовi вiдрядження, у вiдповiдностi до вимог пункту 3 Постанови Верховної Ради України вiд 05.05.1996р. N 162/96-ВР "Про проект Закону України про порядок обкладення податками предметiв, якi перемiщуються громадянами через митний кордон України", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.1998р. N 761 "Про порядок пiдтвердження суми iноземної валюти, заробленої громадянамирезидентами, якi виїжджали у службовi вiдрядження за межi України" i вiд 27.08.96 р. N 1010 "Про вдосконалення порядку ввезення (пересилання) громадянами предметiв (товарiв) в Україну" та на виконання вимог наказу Держмитслужби України вiд 06.05.01 р. N 296 "Про проведення митного оформлення транспортних засобiв, що ввозяться в Україну громадянами при переселеннi на постiйне мiсце проживання" i листiв вiд 02.04.01 р. N 2/09-1604-ЕП, вiд 08.05.01 р. N 2/09-2365-ЕП, вiд 14.08.2001р. N 11/2-09/6422,

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Технологiчну схему проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час декларування транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв для митного оформлення з наданням пiльг (Додаток N 1).

     2. Створити комiсiю (Додаток N 2) для проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами.

     3. Начальникам: м/п "Жуляни" (Дiсенко С.Я.), м/п "Гостомель" (Безрученков О.В.), вiддiлу несупроводжуваного багажу (Судорженко В.Р.), вiддiлу оформлення транспортних засобiв (Халай В.В.), вiддiлу оформлення кур'єрських служб (Алєксєєв В.В.), поштового вiддiлу (Дроздовський В.М.), вiддiлу контролю за вантажами та багажем дипломатичного корпусу та iнофiрм (Вишняков Г.Г.) опрацювати з особовим складом Технологiчну схему та керуватися нею пiд час здiйснення митного контролю та митного оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України вiдповiдними категорiями громадян.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести цей наказ до вiдома пiдроздiлiв митницi.

     5. Начальникам зазначених структурних пiдроздiлiв митницi до 1 (першого) числа кожного мiсяця iнформувати вiддiл оформлення транспортних засобiв про проведення перевiрок зазначених вище документiв, а начальнику вiддiлу оформлення транспортних засобiв до 5 (п'ятого) числа кожного мiсяця надавати до Управлiння оргмитконтролю Держмитслужби України зведену iнформацiю за встановленою формою (Додаток N 3).

     6. Накази Київської регiональної митницi вiд 28.08.01 р. N 723, вiд 29.08.01 р. N 725 та вiд 06.09.01 р. N 738 вважати такими, що втратили чиннiсть.

     7. Контроль за виконанням даного наказу покладаю на заступникiв начальника митницi Дворака Ю. М. та Ольховика О. М.

     8. Загальний контроль залишаю за собою.

Начальник митницi О.I.СИМОНОВ

 

Додаток N 1
до наказу КРМ
вiд 21.09.2001р. N 763

Технологiчна схема проведення аналiзу та перевiрки документiв, що надаються громадянами пiд час декларування транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв для митного оформлення з наданням пiльг

1. Митне оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України громадянами резидентами працiвниками Мiнiстерства закордоних справ України

     1.1. Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв громадянин надає керiвництву вiдповiдного пiдроздiлу митницi письмову заяву щодо здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi, довiдку про зароблену за межами України валюту вiдповiдно до вимог пункту 3 Постанови Верховної Ради України вiд 05.05.1996р. N 162/96-ВР "Про проект Закону України про порядок обкладення податками предметiв, якi перемiщуються громадянами через митний кордон України", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.1998р. N 761 "Про порядок пiдтвердження суми iноземної валюти, заробленої громадянами-резидентами, якi виїжджали у службовi вiдрядження за межi України" та iншi необхiднi для здiснення митного контролю та митного оформлення документи.

     1.2. Начальник структурного пiдроздiлу Київської регiональної митницi, що здiйснює митне оформлення, перевiряє наданi до митного оформлення документи щодо їх достовiрностi i пiсля закiнчення перевiрки документiв начальник вiддiлу, на зворотному боцi заяви громадянинам, зазначає:

     "Наданi документи вiдповiдають вимогам чинних нормативно-правових актiв. Громадянин за перiод перебування у службовому вiдрядженнi за межами України з __________ по __________ , отримав зарплату ________ доларiв США, в Україну не в'їжджав i має право ввезти в Україну транспортний засiб (товари та iншi предмети) на суму _______ доларiв США без обкладання ввiзним митом, акцизним збором та податком на додану вартiсть".

     1.3. Якщо наданi документи не вiдповiдають вимогам нормативноправових актiв щодо надання пiльг, то митне оформлення здiйснюється на загальних пiдставах зi сплатою всiх необхiдних митних платежiв.

     1.4. У разi позитивної резолюцiї начальника вiддiлу здiйснюється митне оформлення транспортного засобу (товарiв та iнших предметiв) у вiдповiдностi з iснуючими Технологiчними схемами митного оформлення у митницi. Пiсля закiнчення митного оформлення комплект документiв в одноденний термiн передається у загальний вiддiл митницi для опрацювання членами комiсiї.

     1.5. Загальним вiддiлом комплект документiв надається для розгляду у вiддiл несупроводжуваного багажу.

     1.6. Вiддiлом несупроводжуваного багажу перевiряється наданий комплект документiв щодо митного оформлення товарiв та iнших предметiв на iм'я зазначеного громадянина. Пiсля перевiрки начальник вiддiлу на зворотному боцi заяви громадянина зазначає:

     "Митне оформлення товарiв та iнших предметiв у пiльговому режимi на iм'я громадянина _______________ за перiд з_________ по __________ здiйснювалось на суму _____________ (не здiйснювалось)."

     1.7. В одноденний термiн комплект документiв передається у загальний вiддiл митницi.

     1.8. Загальним вiддiлом комплект документiв надається для розгляду у поштовий вiддiл.

     1.9. Поштовим вiддiлом перевiряється наданий комплект документiв щодо митного оформлення товарiв та iнших предметiв на iм'я зазначеного громадянина. Пiсля перевiрки начальник вiддiлу на зворотному боцi заяви громадянина зазначає:

     "Митне оформлення товарiв та iнших предметiв у пiльговому режимi на iм'я громадянина _______________ за перiд з_________ по __________ здiйснювалось на суму _____________ (не здiйснювалось).

     1.10. В одноденний термiн комплект документiв передається у загальний вiддiл митницi.

     1.11. Загальним вiддiлом комплект документiв надається для розгляду у вiддiл тарифiв та митної вартостi.

     1.12. Вiддiлом тарифiв та митної вартостi перевiряється комплект документiв щодо вiдповiдностi вартостi транспортного засобу (товарiв та iнших предметiв). Пiсля перевiрки начальник вiддiлу на зворотному боцi заяви громадянина зазначає:

     "Митна вартiсть транспортного засобу складає ________ грн., що вiдповiдає 50% заробленої валюти. За перiод з ______ по ________ митна вартiсть товарiв та iнших предметiв на iм'я громадянина __________ вiддiлом визначалась на суму _________ грн. (не визначалась)."

     1.13. В одноденний термiн комплект документiв передається у загальний вiддiл митницi.

     1.14. Загальним вiддiлом комплект документiв надається для розгляду у оперативний вiддiл вiддiлення боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.

     1.15. Оперативним вiддiлом здiйснюється перевiрка комплекту документiв щодо вiдсутностi порушень митних правил. Пiсля перевiрки начальник вiддiлу на зворотному боцi заяви громадянина зазначає:

     "Транспортний засiб (товари та iншi предмети) ввозяться в Україну без порушення митних правил. За перiод з ________ по ________ протоколи про порушення митних правил на iм'я громадянина ________ не складалися (складалися у вiдповiдностi з ст__ Митного кодексу України)".

     1.16. В одноденний термiн комплект документiв передається у загальний вiддiл митницi.

     1.17. Загальним вiддiлом комплект документiв надається для розгляду у вiддiл власної безпеки та контролю.

     1.18. Начальником вiддiлу власної безпеки розглядається комплект документiв та результати перевiрок оперативних пiдроздiлiв митницi i на зворотному боцi заяви громадянина здiйснює запис:

     "Комплект документiв вiдповiдає вимогам чинних нормативноправових актiв, громадянин __________ має (не має) право на пiльгове митне оформлення транспортного засобу (товарiв та iнших предметiв)."

     1.19. В одноденний термiн комплект документiв передається у загальний вiддiл митницi.

     1.20. Загальним вiддiлом комплект документiв надається начальнику митницi для прийняття остаточного рiшення.

2. Митне оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України громадянами резидентами працiвниками Мiнiстерства внутрiшнiх справ України та Мiнiстерства оборони України

     2.1. Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв громадянин надає керiвництву вiдповiдного пiдроздiлу митницi письмову заяву щодо здiйснення митного оформлення у пiльговому режимi, довiдку про зароблену за межами України валюту вiдповiдно до вимог пункту 3 Постанови Верховної Ради України вiд 05.05.1996р. N 162/96-ВР "Про проект Закону України про порядок обкладення податками предметiв, якi перемiщуються громадянами через митний кордон України", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.1998р. N 761 "Про порядок пiдтвердження суми iноземної валюти, заробленої громадянами-резидентами, якi виїжджали у службовi вiдрядження за межi України" та iншi необхiднi для здiснення митного контролю та митного оформлення документи.

     2.2.Наступнi операцiї здiйснюються у вiдповiдностi п.п. 1.2.,1.3., 1.5. - 1.20. даної Технологiчної схеми.

3. Митне оформлення транспортних засобiв, що ввозяться громадянами у разi переселення на постiйне мiсце проживання

     3.1. Для здiйснення митного оформлення транспортних засобiв у разi переселення на постiйне мiсце проживання в Україну громадянин надає начальнику вiддiлу оформлення транспортних засобiв письмову заяву на iм'я начальника митницi щодо здiйснення митного оформлення у вiдповiдностi з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.08.96 р. N 1010 та необхiднi документи, що пiдтверджують переселення на постiйне мiсце проживання, й необхiднi для здiйснення митного контролю та митного оформлення.

     3.2. Начальник вiддiлу перевiряє наданi до митного контролю документи щодо їх достовiрностi i пiсля перевiрки, на зворотному боцi заяви громадянина, зазначає:

     "Наданi документи вiдповiдають вимогам постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.08.96 р. N 1010 i надають право для здiйснення митного оформлення транспортного засобу без сплати ввiзного мита, акцизного збору та податку на додану вартiсть."

     У разi невiдповiдностi документiв вимогам нормативно-правових актiв, транспортний засiб оформлюється на загальних пiдставах зi сплатою всiх необхiдних митних платежiв.

     3.3. Комплект документiв в одноденний термiн передається у загальний вiддiл митницi для опрацювання членами комiсiї.

     3.4. Загальним вiддiлом комплект документiв надається для розгляду у оперативний вiддiл вiддiлення боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил.

     3.5. Оперативним вiддiлом перевiряється комплект документiв щодо вiдсутностi порушень митних правил. Пiсля закiнчення перевiрки начальник вiддiлу на зворотному боцi заяви громадянина зазначає:

     "Транспортний засiб ввозиться без порушень (з порушеннями) митних правил."

     3.6. Комплект документiв в одноденний термiн передається в загальний вiддiл митницi.

     3.7. Загальним вiддiлом комплект документiв передається у вiддiл власної безпеки та контролю.

     3.8. Начальником вiддiлу власної безпеки та контролю перевiряє комплект документiв та результати перевiрок оперативних вiддiлiв i на зворотному боцi заяви громадянина зазначає:

     "Комплект документiв вiдповiдає (не вiдповiдає) вимогам постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 27.08.96 р. N 1010 i громадянин ________ має (не має) право на пiльговий режим митного оформлення транспортного засобу у зв'язку з переїздом на постiйне мiсце проживання."

     3.9. Комплект документiв в одноденний термiн передається в загальний вiддiл митницi.

     3.10. Загальним вiддiлом комплект документiв надається начальнику митницi для прийняття остаточного рiшення.

4. Завершення перевiрки документiв, якi є пiдставою для надання пiльг пiд час митного оформлення.

     4.1. Комплект документiв з резолюцiєю начальника митницi повертається у загальний вiддiл митницi.

     4.2. Загальним вiддiлом комплект документiв у одноденний термiн надається до вiдповiдного пiдроздiлу митницi:

  • з метою формування архiвних документiв у разi отримання позитивного висновку комiсiї щодо здiйсненого митного оформлення транспортного засобу, товарiв та iнших предметiв на iм'я громадянина працiвника Мiнiстерства закордонних справ України;

  • з метою здiйснення митного оформлення транспортного засобу, товарiв та iнших предметiв з наданням пiльг на iм'я громадянина працiвника Мiнiстерства внутрiшнiх справ України, Мiнiстерства оборони України та у разi переїзду громадянина на постiйне мiсце проживання, якщо отримано позитивний висновок комiсiї;

  • з метою здiйснення митного оформлення транспортного засобу, товарiв та iнших предметiв на загальних пiдставах, у разi отримання висновку комiсiї, що наданi документи не надають права для застосування пiльгового режиму;

  • з метою складання протоколу про порушення митних правил, у разi наявностi пiдстав щодо ухилення громадянина вiд сплати необхiдних митних платежiв.

     4.3. Комплекти документiв, згiдно з якими було здiйснено митне оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв iз застосуванням пiльг щодо обкладення ввiзним митом, акцизним збором та податком на додану вартiсть, зберiгаються у окремих теках.

5. Заключнi положення

     5.1. Недотримання вимог даної Технологiчної схеми є грубим порушенням трудових обов'язкiв.

     5.2. Термiн розгляду заяв громадян не повинен перевищувати термiнiв визначених Законом України "Про звернення громадян".

 

Додаток N 2
до наказу КРМ
вiд 21.09.2001р. N 763

Склад комiсiї:

     1. Начальник вiдповiдного пiдроздiлу Київської регiональної митницi, у якому здiйснюється митне оформлення транспортних засобiв, товарiв та iнших предметiв, що ввозяться на митну територiю України зазначеною категорiєю громадян :

     1) Начальник м/п "Жуляни" - Дiсенко С.Я.;

     2) Начальник м/п "Гостомель" - Безрученков О.В.;

     3) Начальник вiддiлу несупроводжуваного багажу-Судорженко В.Р.;

     4) Начальник вiддiлу оформлення транспортних засобiв-Халай В.В.;

     5) Начальник вiддiлу оформлення кур'єрських служб-Алєксєєв В.В.;

     6) Начальник поштового вiддiлу - Дроздовський В.М.;

     7) Начальник ВКВБДК (дипломатичний вiддiл) -Вишняков Г.Г.

     2.Начальник оперативного вiддiлу - Демченко О.М.

     3.Начальник вiддiлу власної безпеки та контролю - Бєлокопитов С.П.

     4.Начальник вiддiлу тарифiв та митної вартостi - Мiнiчев С.В.

 

Додаток N 3
до наказу КРМ
вiд 21.09.01 р. N 763

ЗВIТ
Про проведення перевiрок документiв, визначених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 01.06.98 N 761 "Про порядок пiдтвердження суми iноземної валюти, заробленої громадянами-резидентами, якi виїжджали у службовi вiдрядження за межi України" в перiод з ______ по_____, проведеної Київською регiональною митницею

N
з/п
митниця П.I.Б.
громадянина,
який
виїжджав у
службове
вiдрядження
N та дата видачi
документа, ким
видано
сума
заробленої
iноземної
валюти
примiтки
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.