Документ скасований: Наказ КРМ № 1755 від 24.11.2011

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ

29 жовтня 2001р. N 855


Про затвердження Порядку внесення змiн в окремi графи ВМД

     На виконання пункту 14 Положення про вантажну митну декларацiю, затверджену постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 iз змiнами i доповненнями, внесеними постановами Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 7 травня 1998 року N 643, вiд 6 вересня 2000 року N 1392, вiд 28 березня 2001 року N 287 та з метою пiдвищення достовiрностi та оперативностi даних митної статистики

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити "Порядок внесення змiн в окремi графи ВМД" (додається).

     2. Вважати таким, що втратив чиннiсть Наказ КРМ вiд 22.12.2000р. N 1148.

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв посилити контроль за неухильним виконанням пункту 14 Постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 "Про затвердження Положення про вантажну митну декларацiю" в частинi неможливостi прийняття до оформлення ВМД з помилками.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести наказ до начальникiв структурних пiдроздiлiв.

     5. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

Начальник Київської регiональної митницi Симонов О.I.

 

Затверджено
наказом КРМ
вiд 29.10.01 N 855

Порядок внесення змiн в окремi графи ВМД

     1. Впровадити наступний порядок внесення змiн до ВМД:

     1.1 Письмове звернення вiд брокера або учасника ЗЕД подається на розгляд в оперативний пiдроздiл, в якому була оформлена ВМД, що потребує внесення змiн. В листi обов'язково повинно бути вказано N ВМД та дата митного оформлення, номер графи ВМД, внесенi в неї змiни та обгрунтування цих змiн. В оперативному пiдроздiлi перевiряється наявнiсть пiдстав для внесення змiн до ВМД та формується пакет документiв, якi пiдтверджують необхiднiсть внесення змiн до ВМД, а саме:

     - службова записка начальника оперативного пiдроздiлу про результати перевiрки даних;

     - доповiдна записка iнспектора, який своєчасно не виявив помилку в даних, що занесенi до ВМД;

     - копiя документу, щодо якого потребується уточнення даних та який зберiгається в комплектi документiв, що були наданi при митному оформленнi.

     1.2. Пакет документiв разом з листом - зверненням передається на розгляд до керiвництва митницi. Керiвництво митницi на основi матерiалiв розгляду причин у кожному окремому випадку, керуючись вимогами чинного законодавства України i нормативних документiв Держмитслужби, приймає рiшення про внесення змiн у ВМД на паперовому носiї та в електронну копiю.

     1.3. У випадку позитивного вирiшення даного питання весь пакет документiв направляється до ВIАРтаМС для внесення змiн до електронної копiї ВМД згiдно дiючого порядку.

     2. З метою здiйснення оперативного контролю за доставкою вантажiв впровадити наступний контроль за заповненням графи 40 ВМД та порядок внесення змiн до графи 40 ВМД.

     2.1. Вiдповiдальнiсть за достовiрнiсть даних, якi занесенi до гр.40 ВМД, несе iнспектор оперативного пiдроздiлу, який проводив остаточне митне оформлення вантажу i проставив на ВМД вiдбитки особистої номерної печатки та пiдпис. Копiя попередньої ВМД, номер якої занесено до гр.40 ВМД, повинна бути включена в комплект документiв, який зберiгається у вантажному вiддiлi у вiдповiдностi з вимогами наказу по КРМ вiд 02.06.1999 р. N 369.

     2.2. Начальнику ВКДВ та начальнику вiддiлу по оформленню АД та ПД кожний день (але не пiзнiше 5 днiв пiсля моменту завершення повного митного оформлення ВМД згiдно з заявленним митним режимом) надавати до вiдповiдних оперативних пiдроздiлiв та ВIАРтаМС список номерiв ВМД, в яких виявлено помилки в графi 40.

     2.3. По кожному номеру ВМД, включеного до списку, начальник оперативного пiдроздiлу перевiряє пакет документiв, який було надано при митному оформленi вказаної ВМД, робить висновок щодо правильностi заповнення графи 40 та бере пояснення iнспектора, який здiйснив оформлення ВМД. Службова записка начальника оперативного пiдроздiлу за результатами перевiрки, копiя ПП, ПД, АД, рапорт iнспектора направляється на розгляд до керiвництва митницi.

     2.4. Керiвництво митницi на основi матерiалiв розгляду причин у кожному окремому випадку, керуючись вимогами чинного законодавства України i нормативних документiв Держмитслужби, приймає рiшення про внесення змiн у ВМД на паперовому носiї та в електронну копiю.

     3. У разi виявлення помилки при митному оформленнi вантажу оперативний пiдроздiл забезпечує внесення змiн до ВМД у вiдповiдностi з вимогами пункту 14 Положення про вантажну митну декларацiю, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 09.06.97 N 574 iз змiнами i доповненнями.

     4. ВIАРтаМС веде облiк допущених помилок та вносить змiни до електронних копiй ВМД в ЦБД у вiдповiдностi з дiючим порядком.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.