ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

20.11.2001 р. N 6/24-5394-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про захист прав iнтелектуальної власностi

     Звертаю Вашу Увагу на чiтку органiзацiю нового напрямку здiйснення митного контролю за перемiщенням товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi.

     У вiдповiдностi до Положення про порядок реєстрацiї та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України 28.04.01 за N 412, Держмитслужбою зареєстровано перший товар, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, за перемiщенням якого має бути встановлений митний контроль

     Зубна паста "PROMISE" (картонна коробочка з м'яким тюбиком ємнiстю 65 мл, вагою 100гр. або 125гр.).

     Код згiдно УКТЗЕД 33 06 10 00 00

     Довiдка про включення товару, що мiстить об'єкт iнтелектуальної власностi, до реєстру, який ведеться Держмитслужбою вiд 20.11.2001 N 000001

     Термiн реєстрацiї 1 рiк.

     Правовласник - iндiйське пiдприємство Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед (Balsara Hygiene Products Limited), мiсцезнаходження якого Балсара Хаус, 43, Наджiндас Мастер Роуд, Форт, Бомбей 400 001, Iндiя.

     Iнтереси правовласника на Українi уповноваженi представляти (до них звертатися у разi виявлення порушень прав):

     Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Дубинський i Ошарова" у складi осiб:

     Дубинський Михайло Iллiч

     Адреса: вул. Жилянська, 37, третiй поверх, м. Київ, 01033, Україна

     Телефон: (044) 490 54 54, факс (044) 490 54 60

     Кольченко Юлiя Михайлiвна

     Адреса: вул. Жилянська, 37, третiй поверх, м. Київ, 01033, Україна

     Телефон: (044) 490 54 54, факс (044) 490 54 60

     Ошарова iрина Олександрiвна

     Адреса: вул. Жилянська, 37, третiй поверх, м. Київ, 01033, Україна

     Телефон: (044) 490 54 54, факс (044) 490 54 60.

     Свiдоцтво України на охорону знаку для товарiв i послуг цiєї зубної пасти видано Державним патентним вiдомством України 31.08.98 за N 10488.

     Виробник зубної пасти - Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед (Balsara Hygiene Products Limited), або за письмовим дозволом власника - iнша компанiя.

     Експортер - iндiйська компанiя Крафтланд (Кraftland, India).

     Iмпортер - Гелексi (Galaxy), Укроргенергсорт.

     Перемiщення через митний кордон може здiйснюватись морським, автомобiльним чи залiзничним транспортом. Основним шляхом iмпорту являється Одеський морський порт або iнший порт України.

     Перевiзник - Шертранс Шiппiнг Пвт. Лiмiтед (Shertrans Shipping Pvt. Ltd.). Зубна паста поставляється у всi країни СНД.

     Поставка здiйснюються, як правило в такiй упаковцi:

     1.Коробочка з тюбиком зубної пасти вагою 100 гр.

     2.Коробочка з тюбиком зубної пасти вагою 100гр. плюс зубна щiтка.

     3.Коробочка з тюбиком зубної пасти вагою 125гр. плюс зубна щiтка.

     Такi коробочки по 12 штук обгортаються термоусадочним матерiалом у споживчi упаковки i потiм пакуються у оптовi упаковки - коробки з гофрованого картону, що мiстять 10 споживчих упаковок.

     Як правило оптова упаковка декларується, вказуючи кiлькiсть споживчих упаковок i найменування виробника та країни експортеру.

     Вартiсть кожної упаковки в Українi становить 7-8 центiв США.

     За iнформацiєю заявника iмпорт контрафактної (пiдробленої) продукцiї здiйснюють українськi пiдприємства: ТОВ "Балада" (м. Київ, вул.Кiквiдзе,22); ТОВ "Фреш-Лайн" (м. Київ, провулок Червоноармiйський,14); ДП "Iнтерфреш" (м. Київ, бул.Лепсе,4).

     Експортерами контрафактної продукцiї в Україну можуть бути:

     Фреш Ап Косметiкс (Fresh Up Cosmetics) - 027, Болгарiя, Варна (027, Bulgaria, Varna)

     Тауер Капiтал Iнвестмент (Tower Capital Investment) - Болгарiя, Варна, вул.Республiка, 1, або iншi пiдприємства.

     Для здiйснення заходiв щодо захисту прав iнтелектуальної власностi при перемiщеннi через кордон зареєстрованих Держмитслужбою товарiв Вам необхiдно забезпечити iнспекторiв, якi безпосередньо будуть здiйснювати контроль за перемiщенням цих товарiв (наказ ДМСУ вiд 15.11.2001 N 735) можливiстю контролю документiв та товарiв за кодом УКТЗЕД 33 06 10 00 00 на етапi пiсля присвоєнням вантажнiй митнiй декларацiї номера та випуску товару у вiльний обiг (мiж 3-iм та 4-им етапами Типової технологiї митного контролю та митного оформлення товарiв та iнших предметiв, затвердженої наказом Держмитслужби вiд 30.12.98 N 828). У разi виявлення пiдстав для зупинення митного оформлення, суворо дотримуватись Положення про порядок реєстрацiї та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi та в разi необхiдностi звертатися за консультацiєю до фахiвцiв Управлiння захисту прав iнтелектуальної власностi та уповноважених правовласником осiб.

     В разi виконання вимог наказу ДМСУ вiд 15.11.2001 N 735 повна iнформацiя про зареєстрований товар та його кольорове зображення може бути отримана у програмно-iнформацiйному комплексi "Реєстрацiя та перемiщення через митний кордон України товарiв, що мiстять об'єкти iнтелектуальної власностi" Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи ДМСУ i звiрена з товаром, що подається до митного оформлення.

     До зазначеного листа додається Додаток 1, 2 з описом та зображенням зареєстрованого та контрафактного товару на 6 арк.

Заступник Голови Служби Ю.Дьомiн

 

ДОДАТОК 1

ТОВАР БАЛСАРА ХАЙДЖIН ПРОДАКТС ЛIМIТЕД КОРОБКА

     Коробка взагалi червоного кольору iз зеленими смугами, виконаними в особливiй манерi, причому всi букви скрiзь надрукованi бiлим кольором на червоному або зеленому фонi. Червоний i зелений кольори коробки/тюбика контрафактного товару мають iнший вiдтiнок.

     1. Ширина коробки 35 мм.

     2. Товарний знак PROMISE надрукований росiйською мовою на одному боцi коробки, а на iншому боцi коробки вiн надрукований англiйською мовою, в бiлому кольорi на червоному фонi.

     3. На передньому боцi коробки розташований товарний знак PROMISE росiйською мовою i похила зелена смуга, причому квiтка гвоздичного дерева i листя розташованi як логотип на зеленiй смузi. На задньому боцi коробки розташованi товарний знак PROMISE англiйською мовою i зелена смуга з квiткою гвоздичного дерева i листям.

     4. Логотип гвоздичного дерева, як описано в пунктi 3, розташований на передньому i задньому боцi коробки.

     5. Тиснення i розмiр шрифту виконанi вiдповiдно до встановленого шаблону Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед. iншими словами, тиснення i гарнiтура шрифту контрафактного товару вiдрiзняються вiд товару Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед, якщо їх порiвнювати на всiх боках вiдповiдних коробок, тобто на переднiй, заднiй та бокових сторонах коробок.

     6. Обов'язкова iнформацiя розташована на боковiй сторонi коробки з товарним знаком PROMISE росiйською мовою разом з логотипом BALSARA.

     7. Логотип BALSARA виконаний вiдповiдно до встановленого шаблону Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед. Логотип BALSARA бiльшого розмiру i iншого дизайну на контрафактному товарi.

     8. Слово BALSARA надруковане нижче за логотип "В" в особливому розмiрi. Слово BALSARA надруковане нижче за логотип "В" в iншому розмiрi на контрафактному товарi.

     9. На боковiй сторонi, де зображений логотип BALSARA, розташований знак стандарту якостi Росiї, а саме, логотип "РСТ".

     10. Товарний знак PROMISE надрукований з лiтерою "R" у колi, що означає, що даний товарний знак є зареєстрованим товарним знаком Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед.

     11. Обов'язкова iнформацiя вiдповiдно до законодавства Iндiї розташована поруч з логотипом BALSARA.

     12. Змiст флюориду вказаний як 726 частин на мiльйон, тобто 726 РРМ.

     13. Дата виготовлення надрукована чорним шрифтом, тобто слово "дата виг." надруковано бiлим шрифтом на червоному фонi, а сама дата надрукована чорним шрифтом на червоному фонi.

     14. Номер лiцензiї на виготовлення вказано як С. No. GUJ/COS/GC-725.

     15. Вся iнформацiя про товар на боцi коробки, де розташований логотип BALSARA, вказана росiйською мовою за винятком обов'язкової iнформацiї, розташованої безпосередньо поруч з логотипом BALSARA. На зеленiй смузi надрукований штрих-код.

     16. Логотип BDHF Британської Стоматологiчної Фундацiї розташований на iншому боцi бокової сторони коробки, причому слово "approved" (схвалено) знаходиться нижче за логотип BDHF.

     17. На iншому боцi бокової сторонi зображенi медалi "Монд Селесьон" в червоному i бiлому кольорi на зеленiй смузi.

     18. Зелений i червоний кольори коробки мають iнший вiдтiнок, нiж зелений i червоний кольори коробки контрафактного товару.

     19. На верхньому i нижньому боцi коробки надрукований товарний знак PROMISE росiйською мовою, причому на клапанах застосовується iнший шрифт, вiдмiнний вiд того, що використовується на контрафактному товарi.

     20. Дата закiнчення термiну використання - три роки з дати виготовлення. Така ж iнформацiя розташована i на тюбику. 21. На клапанi верхнього боку коробки вказаний логотип виробника коробки в зеленому кольорi на бiлому фонi.

     ТЮБИК

     М'який тюбик, виконаний в бiлому i червоному кольорах, iз зеленою смугою i логотипом гвоздичного дерева.

     1. Товарний знак PROMISE надрукований росiйською мовою на верхньому боцi тюбика в бiлому кольорi на червоному фонi. Логотип гвоздичного дерева розташований на зеленiй смузi на тому боцi, де розташований товарний знак PROMISE росiйською мовою.

     2. Обов'язкова iнформацiя вказана поруч з логотипом BALSARA. Серiя i дата виготовлення вказанi на обтиску тюбика.

     3. Лiцензiя на виробництво, за номером С. No. GUJ/COS/GC-725, таким же як i на коробцi.

     4. Та ж iнформацiя росiйською мовою надрукована в червоному i бiлому кольорах. На одному боцi бокової сторони тюбика розташований логотип BALSARA, а на iншому боцi розташований знак стандарту якостi - логотип "РСТ".

     5. На нижнiй сторонi розташований товарний знак PROMISE в червоному кольорi на бiлому фонi з логотипом BDHF i словом "approved" (схвалено) нижче за логотип BDHF.

     6. Серiя i дата виготовлення на обтиску тюбика виробленi iнакше. iншими словами, це означає, що контрафактнi товари виготовляються на двох рiзних машинах. Серiя i дата виготовлення вказанi на обтиску тюбика.

     7. Логотип виробника тюбика розташований на кiнцi обтиску тюбика.

     8. Дата закiнчення термiну використання тюбика - три роки з дати виготовлення.

     9. Кришка виготовлена вiдповiдно до встановленого дизайну Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед. Дизайн кришки контрафактних товарiв iнший.

     10. Рiзьблення наконечника виготовлене вiдповiдно до встановленого дизайну Балсара Хайджiн Продактс Лiмiтед. Рiзьблення наконечника контрафактних товарiв iнше.

     11. Серiя i дата виготовлення вказанi на обтиску тюбика семизначним кодом.

Зразок оригiнального товару

Верхня
сторона
коробки


Лицева
сторона
коробки


Нижня
сторона
коробки


Тильна
сторона
коробки

 

Лицева сторона тюбика

 

Нижня сторона тюбика

 

Тильна сторона тюбика

 

ДОДАТОК 2

КОНТРАФАКТНИЙ ТОВАР КОРОБКА

     Коробка взагалi червоного кольору iз зеленими смугами, виконаними в особливiй манерi, причому всi букви скрiзь надрукованi бiлим кольором на червоному або зеленому фонi, схожим чином з оригiнальним товаром. Однак, червоний i зелений кольори контрафактного товару мають iнший вiдтiнок, нiж червоний i зелений кольори оригiнального товару.

     1. Ширина коробки 40 мм.

     2. Товарний знак PROMISE надрукований росiйською мовою на одному боцi коробки, а на iншому боцi коробки вiн надрукований англiйською мовою, в бiлому кольорi на червоному фонi. У разi оригiнального товару, товарний знак PROMISE росiйською мовою надрукований, але у випадку контрафактного товару вiн тиснений, що може бути перевiрено шляхом проведення пальцем по слову PROMISE росiйською. Всi букви цього слова виступають. У разi оригiнального товару букви плоскi.

     3. На передньому боцi коробки розташований товарний знак PROMISE росiйською мовою i похила зелена смуга, причому квiтка гвоздичного дерева i листя розташованi як логотип на зеленiй смузi. На боковiй сторонi коробки розташованi товарний знак PROMISE англiйською мовою i зелена смуга з квiткою гвоздичного дерева i листям. На контрафактному товарi логотип гвоздичного дерева має iнший дизайн. Листя розташоване пiд кутом, в той час як на оригiнальному товарi листя закругленi. На задньому боцi коробки розташована обов'язкова iнформацiя з товарним знаком PROMISE росiйською мовою спiльно з логотипом BALSARA.

     4. Логотип гвоздичного дерева розташований на переднiй i боковiй сторонi коробки, в той час як на коробцi оригiнального товару логотип розташований на переднiй i заднiй сторонi коробки.

     5. Розмiр тиснення i гарнiтура шрифту контрафактного товару вiдрiзняються вiд оригiнального товару, якщо їх порiвнювати на всiх сторонах вiдповiдних коробок, тобто на переднiй, заднiй, боковiй сторонах коробок.

     6. Логотип BALSARA бiльшого розмiру i iншого дизайну.

     7. Слово BALSARA надруковане. Логотип BALSARA бiльшого розмiру на контрафактному товарi.

     8. Обов'язкова iнформацiя вiдповiдно до законодавства Iндiї розташована поруч з логотипом BALSARA. Змiст флюориду вказаний як 726 частин на мiльйон, тобто 726 РРМ.

     9. Дата виготовлення не вказана, тобто там, де повинна бути вказана дата виготовлення, iнформацiя вiдсутня. На оригiнальному товарi дата виготовлення надрукована чорним шрифтом.

     10. Номер лiцензiї на виготовлення вказаний як С. No. GUJ/COS/GC-725.

     11. Розмiр всього тиснення на боках коробки з обов'язковою iнформацiєю вiдрiзняється вiд розмiру тиснення оригiнального товару.

     12. Знак стандарту якостi Росiї, а саме, логотип "РСТ" вiдсутнiй на боцi коробки з обов'язковою iнформацiєю, в той час як вiн присутнiй поруч з логотипом BALSARA на оригiнальному товарi.

     13. На зеленiй смузi надрукований штрих-код. У порiвняннi з штрихом-кодом, надрукованому на оригiнальному товарi, вiн має iнший характер, хоч цифри, вказанi внизу штриха-коду, спiвпадають.

     14. Товарний знак PROMISE англiйською мовою надрукований з буквою "R" в колi на боковiй сторонi коробки, в той час як на оригiнальному товарi товарний знак PROMISE з буквою "R" в колi надрукований на задньому боцi коробки.

     15. Логотип BDHF Британської Стоматологiчної Фундацiї розташований на iншому боцi бокової сторони коробки, причому слово "approved" (схвалено) знаходиться нижче за логотип BDHF.

     16. Медалi "Монд Селесьон" надрукованi в червоному i бiлому кольорi на зеленiй смузi. Розмiри медалей iншi, чим на оригiнальному товарi, тобто на контрафактному товарi вони бiльше.

     17. Зелений i червоний кольори коробки iншого вiдтiнку, якщо порiвнювати з оригiнальним товаром.

     18. На верхньому i нижньому боцi коробки надрукований товарний знак PROMISE росiйською мовою, причому розмiр шрифту на клапанах вiдрiзняється вiд розмiру шрифту на оригiнальному товарi.

     19. Дата закiнчення термiну використання вказана як три роки з дати виготовлення. Однак, на тюбику дата закiнчення термiну використання вказана як 18 мiсяцiв з дати виробництва. У разi оригiнального товару, така дата - три роки з дати виготовлення, також як i на коробцi.

     20. Клапан верхнього i нижнього боку коробки виконаний повнiстю в червоному кольорi, в той час як на оригiнальному товарi вiн виконаний в червоному i бiлому кольорi з логотипом виробника коробки в зеленому кольорi на бiлому фонi.

     ТЮБИК

     М'який тюбик, виконаний в бiлому i червоному кольорах, iз зеленою смугою i логотипом гвоздичного дерева. Червоний i зелений кольори iншого вiдтiнку, якщо порiвняти з оригiнальним товаром.

     1. Товарний знак PROMISE надрукований росiйською мовою на верхньому боцi тюбика в бiлому кольорi на червоному фонi. Логотип гвоздичного дерева розташований на зеленiй смузi на тому боцi, де розташований товарний знак PROMISE росiйською мовою.

     2. Обов'язкова iнформацiя поруч з логотипом BALSARA. Серiя i дата виготовлення вказанi на обтиску тюбика, але не на тому боцi, на якому вказанi цi данi на оригiнальному товарi, тобто, якщо розташувати тюбик на плоскiй поверхнi з товарним знаком PROMISE росiйською мовою нагорi, то на оригiнальному товарi цi данi також розташованi нагорi, а на контрафактному - внизу.

     3. Обов'язкова iнформацiя з логотипом BALSARA розташована внизу товарного знака PROMISE, який надрукований бiлим кольором на червоному фонi.

     4. Лiцензiя на виробництво, за номером С. No. MH/COS/C/654 розташована на боцi тюбика з обов'язковою iнформацiєю. Номер лiцензiї на виробництво не вiдповiдає законодавству Iндiї. Номер лiцензiї на виробництво повинен бути таким же на тюбику, як i на коробцi.

     5. Обов'язкова iнформацiя росiйською мовою розташована поруч з товарним знаком PROMISE англiйською мовою, в той час як на оригiнальному товарi обов'язкова iнформацiя росiйською мовою розташована поруч з обов'язковою iнформацiєю англiйською мовою. Логотип "РСТ" вiдсутнiй на тюбику.

     6. Логотип BDHF зi словом "approved" (схвалено) нижче за логотип BDHF не вказаний, в той час як на оригiнальному товарi даний логотип розташований поруч з товарним знаком PROMISE англiйською мовою.

     7. Серiя i дата виготовлення на обтиску тюбика витисненi iнакше. iншими словами, це означає, що контрафактнi товари виготовляються на двох рiзних машинах. Серiя i дата виготовлення вказанi на обтиску тюбика.

     8. Логотип виробника тюбика вiдсутнiй на обтиску тюбика.

     9. Дизайн кришки вiдрiзняється вiд дизайну кришки оригiнального товару.

     10. Рiзьблення наконечника вiдрiзняється вiд рiзьблення наконечника оригiнального товару.

     11. Серiя i дата виготовлення вказанi на обтиску тюбика дев'ятизначним кодом.

Зразок контрафактного товару

Верхня
сторона
коробки


Лицева
сторона
коробки


Нижня
сторона
коробки


Тильна
сторона
коробки

 

Лицева сторона тюбика

 

Тильна сторона тюбика

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.