Документ скасований: Наказ КРМ № 436 від 16.05.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

19 квiтня 2002 р. N 367


Про затвердження Технологiчної схеми проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом

     На виконання наказу Держмитслужби України вiд 01.04.02 N 174 "Про затвердження Порядку проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом",

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Технологiчну схему проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом (додається).

     2. Начальникам оперативних пiдроздiлiв органiзувати ознайомлення особового складу з даним наказом та забезпечити його безумовне виконання.

     3. Начальникам оперативних пiдроздiлiв забезпечити здiйснення перiодичних перевiрок дотримання у пiдроздiлi даної Технологiчної схеми.

     4. Начальникам оперативних пiдроздiлiв довести даний наказ до вiдома суб'єктiв ЗЕД, у тому числi шляхом висвiтлення його на наочних iнформацiйних стендах.

     5. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести даний наказ до оперативних пiдроздiлiв митницi.

     6. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступникiв начальника митницi у вiдповiдностi з розподiлом функцiональних обов'язкiв.

Начальник митницi О.Симонов

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Київської регiональної митницi
вiд 19 квiтня 2002 р. N 367

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
ПРОВЕДЕННЯ IДЕНТИФIКАЦIЙНОГО ОГЛЯДУ ТОВАРIВ ТА IНШИХ ПРЕДМЕТIВ ДЕКЛАРАНТОМ

1. Загальнi положення

     1.1. Технологiчна схема проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом (далi - Технологiчна схема) розроблена з метою пiдвищення вiдповiдальностi та реалiзацiї прав i обов'язкiв декларанта.

     1.2. Дана Технологiчна схема розроблена у вiдповiдностi до статей 46 та 48 Митного кодексу України та наказу Держмитслужби України вiд 01.04.02 N 174 "Про затвердження Порядку проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв та iнших предметiв декларантом", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї України 09.04.02 за N 353/6641 (далi - Порядок).

     1.3. Дiя цiєї Технологiчної схеми поширюється на товари та iншi предмети (далi - товари), якi перемiщуються через митний кордон України в режимi iмпорту або транзиту, якщо:

  • у товаросупровiдних документах вiдсутнiй детальний перелiк (асортимент) товарiв;

  • наявне документальне пiдтвердження вiдправника про пересортицю, недовкладення, тощо у вiдправленiй партiї товару;

  • є суперечностi або розбiжностi в товаросупровiдних документах щодо ваги, назви, вартостi, країни походження, кiлькостi, якостi або технiчних характеристик вантажу;

  • в iнших випадках.

2. Органiзацiя проведення iдентифiкацiйного огляду товару

     2.1. Пiдставою для проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв декларантом є заява декларанта про надання дозволу на проведення такого огляду за формою, що наведена у додатку 1 до Порядку (далi - заява). У разi залучення декларантом до проведення огляду експертiв, юристiв, тощо, ПIБ та паспортнi данi цих осiб зазначаються у заявi для пропуску у зону митного контролю.

     2.2. Черговий iнспектор оперативного пiдроздiлу приймає заяву декларанта, перевiряє акредитацiю суб'єкта ЗЕД, повноваження декларанта, вiдсутнiсть боргiв, про що здiйснює запис на заявi. Заявi надається номер та вона реєструється черговим iнспектором в окремому журналi.

     2.3. Начальник оперативного пiдроздiлу або, у разi його вiдсутностi, особа, яка виконує його обов'язки (заступник, старший змiни) розглядає заяву та з урахуванням причин, наведених у п. 1.3 цiєї Технологiчної схеми, приймає рiшення щодо доцiльностi проведення iдентифiкацiйного огляду товарiв декларантом.

     2.4. У разi прийняття начальником пiдроздiлу позитивного рiшення щодо доцiльностi проведення iдентифiкацiйного огляду, на заяву накладається резолюцiя "Iнспектору _(ПIБ)________ прийняти участь у проведеннi огляду", яка засвiдчується пiдписом начальника пiдроздiлу.

     2.4. У разi вiдмови начальника пiдроздiлу у проведеннi iдентифiкацiйного огляду на заяву накладається резолюцiя "Не вбачаю пiдстав для проведення iдентифiкацiйного огляду" (iз зазначенням причин вiдмови), яка засвiдчується пiдписом начальника пiдроздiлу.

     2.5. У разi наявностi обiрунтованих пiдстав або явних ознак порушення митних правил, позитивне рiшення щодо доцiльностi проведення iдентифiкацiйного огляду керiвництвом пiдроздiлу не приймається.

     2.6. Черговий iнспектор робить копiю заяви з резолюцiєю. Копiї таких заяв зберiгаються в окремiй тецi.

3. Особливостi митного контролю та митного оформлення при проведеннi iдентифiкацiйного огляду

     3.1. Iнспектор оперативного пiдроздiлу, визначений начальником, приймає участь у проведеннi iдентифiкацiйного огляду у вiдповiдностi до роздiлу 2 Порядку та звiряє фактичну вiдповiднiсть забезпечення декларанта з його ознаками, що зазначенi у заявi. У разi необхiдностi, при проведеннi iдентифiкацiйного огляду товару декларантом, можуть бути присутнi iншi посадовi особи митницi.

     3.2. Товар, щодо якого проводився iдентифiкацiйний огляд, пiд забезпеченням декларанта та посадової особи митницi, знаходиться у зонi митного контролю до завершення митного оформлення.

     3.3. Iнспектор, який приймав участь у проведеннi iдентифiкацiйного огляду, не приймає участi у завершеннi митного оформлення товару.

     3.4. Подальше митне оформлення товару здiйснюється згiдно з вимогами Технологiї митного контролю i митного оформлення товарiв та iнших предметiв в оперативних пiдроздiлах КРМ, затвердженої наказом КРМ вiд 19.01.01 N 26.

     3.5. Заява та перший примiрник Акту про проведення iдентифiкацiйного огляду надаються декларантом до iнших документiв, необхiдних для митного оформлення товару.

     3.6. Пiсля завершення митного оформлення товару заява та перший примiрник Акту про проведення iдентифiкацiйного огляду архiвуються посадовою особою митницi разом з iншими документами, на пiдставi яких було здiйснено митне оформлення товару. Другий примiрник Акту про проведення iдентифiкацiйного огляду архiвується та зберiгається в окремiй тецi разом iз копiєю заяви декларанта.

4. Заключнi положення

     4.1. Взаємодiя пiдроздiлiв КРМ при проведеннi iдентифiкацiйного огляду товарiв здiйснюється у вiдповiдностi до чинних нормативних документiв Держмитслужби України та КРМ.

     4.2. У разi виявлення ознак порушення митних правил, посадова особа митного органу складає протокол про порушення митних правил у вiдповiдностi до чинного законодавства.

     4.3. Положення iнших технологiчних схем митного контролю та митного оформлення товарiв застосовуються у частинi, що не суперечить данiй Технологiчнiй схемi.

     4.4. Недотримання посадовими особами КРМ, якi задiянi у виконаннi даної Технологiчної схеми її вимог є грубим порушенням трудових обов'язкiв.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.