МIНIСТЕРСТВО ЕКОНОМIКИ ТА З ПИТАНЬ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ IНТЕГРАЦIЇ УКРАЇНИ

НАКАЗ

вiд 2 липня 2002 року N 195


Про затвердження Порядку ведення облiку експортних операцiй, предметом яких є виконання зобов'язань України згiдно з Угодою мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
15 липня 2002 р. за N 584/6872


     Вiдповiдно до абзацу четвертого статтi 5 Указу Президента України вiд 7 листопада 1994 року N 659 "Про облiк окремих видiв зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) в Українi" НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Порядок ведення облiку експортних операцiй, предметом яких є виконання зобов'язань України згiдно з Угодою мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну, що додається.

     2. Покласти на управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку функцiї щодо ведення облiку експортних операцiй, предметом яких є виконання зобов'язань України згiдно з Угодою мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну.

     3. Управлiнню нетарифного регулювання та контрактного облiку подавати щомiсяця до 10 числа мiсяця, що настає за звiтним, управлiнню монiторингу зовнiшньої торгiвлi iнформацiю про ведення облiку експортних операцiй.

     4. Визнати таким, що втратив чиннiсть, наказ Мiнiстерства зовнiшнiх економiчних зв'язкiв України вiд 24.02.95 N 27 "Про порядок здiйснення облiку експортно-iмпортних операцiй, предметом яких є виконання зобов'язань вiдповiдно до мiжнародних договорiв України про торговельно-економiчне спiвробiтництво", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 03.03.95 за N 52/588, iз змiнами та доповненнями.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Державного секретаря Стеценка В. О.

Мiнiстр економiки та з питань європейської iнтеграцiї України О. Шлапак
ПОГОДЖЕНО:
Т. в. о. Голови Держпiдприємництва В. Загороднiй

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України
вiд 2 липня 2002 р. N 195
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
15 липня 2002 р. за N 584/6872

Порядок
ведення облiку експортних операцiй, предметом яких є виконання зобов'язань України згiдно з Угодою мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну

     1. Цей Порядок установлює процедуру ведення облiку експортних операцiй, предметом яких є виконання зобов'язань України згiдно з Угодою мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну.

     2. Облiк експортних операцiй ведеться шляхом реєстрацiї нарядiв-замовлень на експорт, на пiдставi яких проводяться зазначенi операцiї, згiдно з процедурою, установленою цим Порядком.

     3. Облiку пiдлягають усi експортнi операцiї, якi здiйснюються вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну, незалежно вiд того, якi товари є предметом таких операцiй.

     Не пiдлягають облiку згiдно з цим Порядком зовнiшньоекономiчнi операцiї, якi здiйснюються в режимi лiцензування.

     4. Облiк експортних операцiй проводиться протягом десяти робочих днiв пiсля подання документiв.

     5. Генеральнi виконавцi постачання, якi визначенi сторонами Угоди мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну, або їх субвиконавцi подають Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України для реєстрацiї експортних операцiй такi документи:

     1) лист-прохання;

     2) копiї генеральних контрактiв, укладених на виконання Угоди мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну*;

     3) копiї зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) на поставлення товарiв, укладених на виконання генеральних контрактiв*;

____________
     * Подають при першiй реєстрацiї операцiй на виконання генеральних контрактiв, а їх розгляд здiйснюють вiдповiдно до Порядку здiйснення облiку (реєстрацiї) зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), затвердженого наказом Мiнiстерства економiки України вiд 29.06.2000 N 136, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї 17.07.2000 за N 420/4641.

     4) копiї договорiв (контрактiв), укладених генеральними виконавцями постачання або субвиконавцями з постачальниками товару на виконання зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв) на поставлення товару;

     5) чотири примiрники нарядiв-замовлень на експорт за пiдписом вiдповiдального працiвника генерального виконавця або уповноваженої ним органiзацiї, скрiпленi вiдповiдними печатками;

     6) документи, якi пiдтверджують, що iноземний генеральний виконавець вантажоотримання зараховує поставлений товар на виконання генерального контракту.

     6. Цiни (у доларах США), номенклатура товарiв, умови поставлення i платежiв повиннi бути зазначенi в договорах (контрактах), нарядах-замовленнях i вiдповiдати положенням генеральних контрактiв, на виконання яких вони укладенi, та/або вiдповiдним положенням Угоди мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну.

     7. Наряди-замовлення обов'язково повиннi мiстити такi реквiзити:

     1) назву мiжнародної угоди iз зазначенням дати її укладення;

     2) назву та код згiдно з ЄДРПОУ українського генерального виконавця та/або субвиконавця;

     3) номер та дату генерального контракту та зовнiшньоекономiчного договору (контракту);

     4) номер та дату договору (контракту);

     5) назву та код згiдно з ЄДРПОУ українського постачальника;

     6) назву та мiсцезнаходження iноземного генерального виконавця та/або субвиконавця;

     7) назву та мiсцезнаходження iноземного вантажоотримувача;

     8) назву товару та його код згiдно з УКТ ЗЕД;

     9) обсяг та вартiсть товару;

     10) позначку: "умови поставлення, цiна товару та його загальна вартiсть згiдно з договором N ___ вiд ____________";

     11) термiн поставлення товару;

     12) назву митницi, яка проводить митне оформлення товару;

     13) назву та мiсцезнаходження пiдприємства-виробника товару;

     14) країну призначення.

     8. Поданi до Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України документи розглядають:

     управлiння контролю за зовнiшньоекономiчною дiяльнiстю - на предмет застосування до суб'єкта пiдприємницької дiяльностi санкцiй, передбачених статтею 37 Закону України "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть";

     Державний iнформацiйно-аналiтичний центр монiторингу зовнiшнiх товарних ринкiв - на вiдповiднiсть контрактних цiн кон'юнктурi внутрiшнього ринку та ринку країни - сторони мiжнародної угоди.

     9. Реєстрацiя нарядiв-замовлень здiйснюється шляхом їх пiдпису уповноваженою посадовою особою Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України, яка має право пiдпису карток реєстрацiї-облiку зовнiшньоекономiчних договорiв (контрактiв), та засвiдчується вiдповiдною печаткою.

     10. Три примiрники нарядiв-замовлень видаються уповноваженiй особi при пред'явленнi документа, що засвiдчує особу, та доручення на їх отримання.

     11. Збiр за зазначену реєстрацiю не стягується.

     12. Генеральний виконавець подає Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України та Державнiй митнiй службi України перелiк уповноважених органiзацiй iз зразками нарядiв-замовлень, зразки пiдписiв керiвникiв, якi мають право їх пiдписувати, та печаток.

     13. Митне оформлення товарiв здiйснюється за мiсцезнаходженням одного з учасникiв договору (контракту) або постачальника на пiдставi зареєстрованих у Мiнiстерствi економiки та з питань європейської iнтеграцiї України нарядiв-замовлень.

     14. Генеральнi виконавцi постачання та/або уповноваженi ними органiзацiї щомiсяця не пiзнiше 25 числа мiсяця, наступного за звiтним, подають Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї України iнформацiю разом з актами звiрки про стан взаємопоставлення товарiв вiдповiдно до Угоди мiж Україною та Туркменiстаном про постачання природного газу з Туркменiстану в Україну.

Заступник керiвника департаменту - начальник управлiння нетарифного регулювання та контрактного облiку В. Богданов
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.