Документ скасований: Наказ КРМ № 436 від 16.05.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
КИЇВСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
Київ

19 вересня 2002 р. N 717


Про затвердження Технологiчної схеми контролю за тарою (упаковкою), у якiй надходять iмпортнi товари, що пiдлягають митному оформленню в режимi випуску у вiльний обiг

     На виконання наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України i Держмитслужби України вiд 30.07.02 р. N 227/409 "Про внесення змiн до Порядку контролю за тарою (упаковкою), у якiй надходять iмпортнi товари, що пiдлягають митному оформленню в режимi випуску у вiльний обiг на територiї України",

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Технологiчну схему контролю за тарою (упаковкою), у якiй надходять iмпортнi товари, що пiдлягають митному оформленню в режимi випуску у вiльний обiг на територiї України, що додається.

     2. Начальникам оперативних пiдроздiлiв:

  • органiзувати ознайомлення особового складу з даним наказом та забезпечити його безумовне виконання;

  • здiйснити iнформування пiдприємств, що здiйснюють декларування на пiдставi договору, щодо порядку заповнення аркуша про пакування;

  • призначити вiдповiдальних iнспекторiв за заповнення Журналiв облiку про пакування, передачу примiрникiв аркушiв про пакування представникам компанiї Укрекокомресурси та внести цi обов'язки до Посадових iнструкцiй.

     3. Начальнику загального вiддiлу (Груша В.М.) довести цей наказ до оперативних пiдроздiлiв митницi.

     4. Уважати таким, що втратив чиннiсть наказ вiд 06.02.02 р. N 116.

     5. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступникiв начальника митницi вiдповiдно до розподiлу функцiональних обов'язкiв.

Заступник Голови Держмитслужби тимчасово виконуючий обов'язки начальника митницi Ю. Дьомiн

 

"ЗАТВЕРДЖЕНО"
наказом Київської регiональної митницi
вiд 19 вересня 2002 р. N 717

ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
КОНТРОЛЮ ЗА ТАРОЮ (УПАКОВКОЮ), У ЯКIЙ НАДХОДЯТЬ IМПОРТНI ТОВАРИ, ЩО ПIДЛЯГАЮТЬ МИТНОМУ ОФОРМЛЕННЮ В РЕЖИМI ВИПУСКУ У ВIЛЬНИЙ ОБIГ

1.Загальнi положення

     1.1. Технологiчна схема контролю за тарою (упаковкою), у якiй надходять iмпортнi товари, що пiдлягають митному оформленню в режимi випуску у вiльний обiг (далi - Технологiчна схема) розроблена з метою контролю за тарою (упаковкою), в якiй iмпортуються товари на територiю України i яка пiдлягає переробцi та утилiзацiї.

     1.2. Дана Технологiчна схема розроблена у вiдповiдностi до наказу Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України та Держмитслужби України вiд 30.07.02 р. N 227/409 "Про внесення змiн до Порядку контролю за тарою (упаковкою), у якiй надходять iмпортнi товари, що пiдлягають митному оформленню в режимi випуску у вiльний обiг на територiї України", зареєстрованого у Мiнюстi України 08.08.02 за N 642/6930 (далi - Порядок).

     1.3. Дiя цiєї Технологiчної схеми поширюється на тару (упаковку), у якiй ввозяться на митну територiю товари, якщо цi товари пiдлягають митному оформленню в режимi випуску у вiльний обiг на територiї України, крiм тари, у якiй надходять вантажi гуманiтарної та мiжнародної технiчної допомоги.

     1.4. Одержувачам (iмпортерам) товару та особам, що здiйснюють декларування, з метою зменшення часу на митне оформлення, його спрощення та формування статистичних даних про оформлення аркушiв про пакування запропоновано пiд час декларування, разом з аркушами про пакування, надавати їх електроннi копiї.

2. Оформлення та розподiл аркушiв про пакування

     2.1. Пiдставою для митного оформлення товарiв, якщо вони надходять у тарi (упаковцi) i заявленi оперативному пiдроздiлу для оформлення в режимi випуску у вiльний обiг на територiї України, є аркуш про пакування, оформлений одержувачем (iмпортером) вiдповiдно до роздiлу 3 Порядку.

     2.2. Iнспектор оперативного пiдроздiлу отримує вiд одержувача товару або особи, що здiйснює декларування товару, разом з документами, передбаченими чинним законодавством для здiйснення митного оформлення, аркуш про пакування у трьох примiрниках та електроннi копiї.

     2.3. Iнспектор оперативного пiдроздiлу приймає документи для здiйснення митного оформлення товару, якщо вiдомостi про нього (реквiзити одержувача, назва та вага товару, номер та дата договору з ДК "Укрекокомресурси" або зобов'язання пiдприємства тощо), наведенi в аркушi про пакування, вiдповiдають даним, зазначеним у товаросупровiдних документах.

     2.4. Пiсля завершення митного оформлення товару iнспектор оперативного пiдроздiлу присвоює номер аркушу про пакування вiдповiдно до схеми, зазначеної у п.2.5. Порядку.

     2.5. Iнспектор оперативного пiдроздiлу засвiдчує номер аркуша про пакування шляхом проставлення вiдбитку особистої номерної печатки та дати на всiх його примiрниках i здiйснює розподiл вiдповiдно до п.2.6. Порядку.

     2.6. Перший примiрник аркуша про пакування зберiгається з комплектом документiв, на пiдставi яких було здiйснено митне оформлення товару.

     2.7. Електроннi копiї аркушiв про пакування з присвоєними номерами вiдповiдальним iнспектором заносяться у спецiальний журнал (додаток 1), який ведеться в електроннiй формi.

     2.8. Третiй примiрник аркуша про пакування вiдповiдальний iнспектор передає представниковi компанiї "Київмiськекокомресурси" (м. Київ, Кловський узвiз, 4) та заповнює графи 6 i 7 спецiального журналу шляхом проставлення дати, прiзвища, iменi та по батьковi представника Компанiї, пiсля чого роздруковує останню сторiнку журналу (паперову копiю).

     2.9. На паперовiй копiї представник Компанiї проставляє свiй пiдпис про отримання третiх примiрникiв аркушiв про пакування.

     2.10. Паперовi копiї з пiдписами представника Компанiї зберiгаються у справах вiддiлу в окремiй тецi.

     2.11. Поштовий вiддiл, вiддiл оформлення кур'єрських служб, митнi пости "Жуляни" та "Гостомель" до 5 числа кожного мiсяця надають у вiддiл органiзацiї митного контролю електроннi копiї спецiальних журналiв та третi примiрники аркушiв про пакування.

     2.12. Iнспектор вiддiлу оргмитконтролю заносить данi до спецiального журналу та передає третi примiрники аркушiв про пакування представниковi Компанiї вiдповiдно до вимог пункту 2.8.

 

Додаток 1

ЖУРНАЛ
облiку аркушiв про пакування

Поряд-
ковий
N
N
аркуша
про
паку-
вання
Дата
оформ-
лення
аркуша
про
пакув
ання
Назва
одержу-
вача/
iмпор-
тера
(код
згiдно з
ЄДРПОУ)
Вiдправ-
ник
Дата
вiдправ-
лення
до
вiддi-
лення
Компанiї
П.I.Б.
особи
Компанiї,
пiдпис
П.I.Б.
iнспек-
тора
митницi,
пiдпис
Вантажна
митна
декла-
рацiя,
дата,
N
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.