ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

вiд 9 вересня 2002 року N 336


Про вдосконалення порядку здiйснення обов'язкового продажу надходжень в iноземнiй валютi на користь резидентiв

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
23 вересня 2002 р. за N 776/7064


     Вiдповiдно до статей 6 та 11 Декрету Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 19.02.93 N 15-93 "Про систему валютного регулювання i валютного контролю", статей 44 i 45 Закону України "Про Нацiональний банк України", постанови Кабiнету Мiнiстрiв України i Нацiонального банку України вiд 10.09.98 N 1413 "Про затвердження Антикризових заходiв фiнансової стабiлiзацiї" та з метою вдосконалення порядку здiйснення обов'язкового продажу надходжень в iноземнiй валютi Правлiння Нацiонального банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     1. Унести до постанови Правлiння Нацiонального банку України вiд 04.09.98 N 349 "Про введення обов'язкового продажу надходжень в iноземнiй валютi на користь резидентiв - юридичних осiб" (зi змiнами) такi змiни:

     1.1. Назву викласти в такiй редакцiї:

     "Про введення обов'язкового продажу надходжень в iноземнiй валютi на користь резидентiв".

     1.2. В абзацi першому пункту 1 слова "резидентiв - юридичних осiб" замiнити словами "резидентiв (юридичних осiб та фiзичних осiб - суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi)".

     1.3. Пiдпункт "д" пункту 1 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Морськi агенти здiйснюють обов'язковий продаж отриманої вiд нерезидентiв (судновласникiв або iнших довiрителiв) комiсiйної винагороди за договором морського агентування вiдповiдно до умов, установлених у пунктi 2.17 Правил здiйснення операцiй на мiжбанкiвському валютному ринку України, затверджених постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 18.03.99 N 127 та зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 18.03.99 за N 171/3464 (зi змiнами). У разi збiльшення розмiру комiсiйної винагороди на пiдставi оформленого дисбурсментського рахунку пiсля фактичного надання послуг морський агент має не пiзнiше п'яти банкiвських днiв з дня оформлення дисбурсментського рахунку подати уповноваженому банку (уповноваженiй фiнансовiй установi) платiжне доручення про допродаж з власного поточного рахунку 50 вiдсоткiв коштiв, що становлять рiзницю мiж попередньою та фактичною сумою комiсiйної винагороди. Уповноважений банк (уповноважена фiнансова установа) зобов'язаний (зобов'язана) виконати таке доручення протягом п'яти банкiвських днiв, починаючи з дня його подання.

     Вiдповiдальнiсть за неподання або несвоєчасне подання морським агентом до уповноваженого банку (уповноваженої фiнансової установи) платiжного доручення, унаслiдок чого не буде здiйснено допродаж зазначених коштiв, покладається на цього морського агента".

     2. Перше речення абзацу другого пункту 2.17 Правил здiйснення операцiй на мiжбанкiвському валютному ринку України, затверджених постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 18.03.99 N 127 та зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 18.03.99 за N 171/3464 (зi змiнами), пiсля слiв "Правил здiйснення операцiй на мiжбанкiвському валютному ринку України" доповнити словами "та iншими нормативно-правовими актами Нацiонального банку України".

     3. Контроль за виконанням цiєї постанови покладається на територiальнi управлiння Нацiонального банку України.

     4. Постанова набирає чинностi через 30 днiв пiсля її державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

Голова В. С. Стельмах
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.