ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

09.10.2002 р. N 11/1-13-9273-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць, митниць


Про застосування висновкiв експертних органiзацiй

     У зв'язку з численними запитами митних органiв про застосування при визначеннi митної вартостi товарiв експертних висновкiв спецiалiзованих органiзацiй повiдомляємо таке.

     При митному оформленнi товарiв, разом з iншими джерелами iнформацiї, якi використовуються митними органами при визначеннi митної вартостi, можна користуватися iнформацiєю спецiалiзованих органiзацiй, перелiк яких наведено в п. 3.6 Порядку роботи вiддiлу тарифiв та митної вартостi регiональної митницi (митницi) при вирiшеннi питань визначення митної вартостi товарiв, що перемiщуються через митний кордон України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 02.12.99 N 782, та iнших органiзацiй, що мають вiдповiднi повноваження та можливостi для проведення експертизи.

     Але в жодному актi чинного законодавства не передбачено визначення митної вартостi лише на пiдставi висновкiв експертних органiзацiй. Тому ще раз наголошуємо, що зазначенi висновки приймаються тiльки як орiєнтовна, довiдкова iнформацiя при визначеннi митної вартостi чи здiйсненнi митної оцiнки. Остаточне рiшення вiдповiдно до частини другої статтi 16 Закону України "Про Єдиний митний тариф" приймається посадовою особою митного органу, що здiйснює митне оформлення i несе повну вiдповiдальнiсть за нарахування та справляння митних платежiв, якi надходять до Державного бюджету.

Голова Служби М.Каленський
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.