Документ скасований: Постанова КМУ № 1236 від 27.12.2010

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 18 сiчня 2003 р. N 82


Про затвердження перелiку окремих видiв вiдходiв як вторинної сировини, доходи заготiвельних пiдприємств вiд продажу яких звiльняються вiд оподаткування, а суми нарахованого податку на додану вартiсть, що пiдлягають сплатi до бюджету за операцiї з їх продажу, залишаються у розпорядженнi заготiвельних пiдприємств i використовуються ними на придбання матерiально-технiчних ресурсiв виробничого призначення

     Вiдповiдно до пiдпункту 7.13.5 пункту 7.13 статтi 7 Закону України "Про оподаткування прибутку пiдприємства" i пункту 11.35 статтi 11 Закону України "Про податок на додану вартiсть" Кабiнет Мiнiстрiв України ПОСТАНОВЛЯЄ:

     1. Затвердити перелiк окремих видiв вiдходiв як вторинної сировини, доходи заготiвельних пiдприємств вiд продажу яких звiльняються вiд оподаткування, а суми нарахованого податку на додану вартiсть, що пiдлягають сплатi до бюджету за операцiї з їх продажу, залишаються у розпорядженнi заготiвельних пiдприємств i використовуються ними на придбання матерiально-технiчних ресурсiв виробничого призначення (додається).

     2. Мiнiстерству екологiї та природних ресурсiв разом з Мiнiстерством фiнансiв i Державною податковою адмiнiстрацiєю затвердити порядок визначення та облiку сум податку на додану вартiсть, якi нараховуються заготiвельними пiдприємствами за операцiї з продажу ними окремих видiв вiдходiв як вторинної сировини i залишаються у розпорядженнi цих пiдприємств, а також їх використання заготiвельними пiдприємствами вiдповiдно до законодавства i здiйснення контролю за їх цiльовим використанням.

     3. Мiнiстерству екологiї та природних ресурсiв, Мiнiстерству економiки та з питань європейської iнтеграцiї проводити аналiз стану у сферi поводження з вiдходами як вторинною сировиною i у разi потреби вносити Кабiнету Мiнiстрiв України пропозицiї щодо змiн до перелiку, затвердженого цiєю постановою.

     4. Визнати такою, що втратила чиннiсть, постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 3 серпня 2000 р. N 1197 "Про затвердження перелiку окремих видiв вiдходiв як вторинної сировини, надання послуг iз збирання та заготiвлi яких звiльняється вiд обкладення податком на додану вартiсть, а отриманi доходи - вiд оподаткування" (Офiцiйний вiсник України, 2000 р., N 31, ст. 1318).

Прем'єр-мiнiстр України В. ЯНУКОВИЧ

Iнд. 33

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 18 сiчня 2003 р. N 82

ПЕРЕЛIК
окремих видiв вiдходiв як вторинної сировини, доходи заготiвельних пiдприємств вiд продажу яких звiльняються вiд оподаткування, а суми нарахованого податку на додану вартiсть, що пiдлягають сплатi до бюджету за операцiї з їх продажу, залишаються у розпорядженнi заготiвельних пiдприємств i використовуються ними на придбання матерiально-технiчних ресурсiв виробничого призначення

     Макулатура

     Склобiй

     Вiдходи полiмернi

     Вiдходи гумовi, у тому числi зношенi шини

     Матерiали текстильнi вториннi

     Вiдпрацьованi люмiнесцентнi лампи та iншi вiдходи, що мiстять ртуть

     Вiдпрацьованi нафтопродукти.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.