Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 813 від 11.11.2004

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

28.02.2003 р. N 130


Про проведення експерименту зi спрощеного митного контролю та митного оформлення транзитного бавовни-волокна в зонi митного контролю ЗАТ "Iллiчiвськзовнiштранс"

     З метою збiльшення обсягiв транзитних перевезень бавовни-волокна через митну територiю України, яке перемiщується через склади закритого акцiонерного товариства "Iллiчiвськзовнiштранс", НАКАЗУЮ

     1. Провести в перiод з 17.03.03 до 31.12.03 у Чорноморськiй регiональнiй митницi експеримент зi спрощеного митного контролю й митного оформлення транзитного бавовни-волокна, що перемiщується через митну територiю України закритим акцiонерним товариством "Iллiчiвськзовнiштранс".

     2. Затвердити Порядок проведення експерименту зi спрощеного митного контролю та митного оформлення транзитного бавовни-волокна, що перемiщується закритим акцiонерним товариством "Iллiчiвськзовнiштранс", який додається.

     3. Координацiю дiяльностi з проведення експерименту покласти на т.в.о. начальника Управлiння технологiй митного контролю Державної митної служби України Сьомку C.М.

     4. Начальнику Чорноморської регiональної митницi Токарчуку О.Й.: органiзувати щомiсячне iнформування Управлiння технологiй митного контролю Державної митної служби України про хiд експерименту та надання можливих пропозицiй щодо оптимiзацiї його проведення;

     забезпечити створення та органiзувати дотримання режиму зони митного контролю на територiї складiв i на вiдкритих майданчиках закритого акцiонерного товариства "Iллiчiвськзовнiштранс", якi будуть використовуватися для перевалки транзитного бавовни-волокна;

     затвердити Технологiчну схему взаємодiї посадових осiб митного поста "Iллiчiвськ" Чорноморської регiональної митницi та закритого акцiонерного товариства "Iллiчiвськзовнiштранс" при митному контролi та митному оформленнi транзитного бавовни-волокна;

     провести при потребi перерозподiл штатної чисельностi та засобiв комп'ютерної технiки й зв'язку.

     5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної митної служби України Пашка П.В.

В.о Голови Служби О.Єгоров

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
28.02.03. N 130

Порядок
проведення експерименту зi спрощеного митного контролю та митного оформлення транзитного бавовни-волокна, що перемiщується закритим акцiонерним товариством "Iллiчiвськзовнiштранс"

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок визначає умови здiйснення спрощеного митного контролю й митного оформлення бавовни-волокна, що перемiщується транзитом через митну територiю України закритим акцiонерним товариством "Iллiчiвськзовнiштранс", розташованим за адресою: м. Iллiчiвськ, вул. Промислова, 2 (далi - Пiдприємство), з використанням територiї складiв Пiдприємства.

     1.2. Митний контроль та митне оформлення бавовни-волокна, що перемiщується Пiдприємством через митний кордон України в iнших митних режимах, крiм транзиту, здiйснюються в загальному порядку без застосування положень цього Порядку.

     1.3. Термiн перебування бавовни-волокна в режимi транзиту не може перевищувати 18 мiсяцiв.

     1.4. Митний контроль та митне оформлення транзитного бавовни-волокна, що перемiщується Пiдприємством, здiйснюються пiдроздiлами митного поста "Iллiчiвськ" щоденно з 9 до 21 години.

2. Митний контроль i митне оформлення бавовни-волокна в зонi митного контролю на територiї складiв i на вiдкритих майданчиках Пiдприємства

     2.1. Вивантаження, розмiщення та зберiгання транзитного бавовни-волокна (далi - товар) здiйснюються в зонi митного контролю (далi - ЗМК) на територiї складiв i на вiдкритих майданчиках, власником яких є Пiдприємство.

     2.2. Розмiщення товару в ЗМК Пiдприємства здiйснюється на пiдставi транзитної вантажної митної декларацiї (далi - ВМД Тр-80), оформленої митницею, у якiй починається його перемiщення через митну територiю України, при цьому в графi 53 ВМД Тр-80 зазначається Чорноморська регiональна митниця.

     2.3. До ВМД Тр-80 обов'язково додаються: товаротранспортна накладна, рахунок-фактура й фiтосанiтарний сертифiкат. Крiм того, можуть додаватись iншi супровiднi документи (сертифiкат про походження товару та сертифiкати вiдповiдностi тощо).

     2.4. При розмiщеннi товару в ЗМК Пiдприємства вповноважена посадова особа транзитно-вантажного вiддiлу N 2 митного поста "Iллiчiвськ" (далi - ТВВ-2) робить про це вiдмiтку в товаросупровiдних документах та документах контролю доставки й заносить вiдповiдну iнформацiю до Єдиної автоматизованої iнформацiйної системи Держмитслужби України (далi - ЄАIС).

     2.4. Товар у ЗМК Пiдприємства може вивантажуватися в неробочий час митницi (з 21 до 9 години). При цьому Пiдприємство повинно забезпечити схороннiсть товару. У цьому разi митне оформлення товару вповноважена посадова особа ТВВ-2 здiйснює протягом наступного робочого дня.

     2.5 . Iнформацiя про товар, розмiщений у ЗМК Пiдприємства, вповноваженою посадовою особою ТВВ-2 заноситься до Журналу облiку вантажiв, що зберiгаються в зонi митного контролю "Iллiчiвськзовнiштранс". З метою оптимiзацiї процедури митного контролю товару в ЗМК Пiдприємства може використовуватися електронний облiк товару.

     2.6 . При вiдправленнi товару iз ЗМК Пiдприємства митне оформлення й контроль за його доставкою в митницю, у зонi дiяльностi якої товар буде фактично вивозитися з митної територiї України, здiйснюються в порядку, передбаченому п.5 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 08.12.98 N 771 та зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 22.01.99 за N 42/3335.

     2.7 . При проведеннi митного огляду товару на будь-якiй стадiї (при вивантаженнi, розмiщеннi, зберiганнi, вивезеннi тощо) до цього огляду обов'язково залучаються посадовi особи пiдроздiлу по боротьбi з контрабандою та порушеннями митних правил та iнспектор-кiнолог зi службовим собакою. У разi виявлення порушення митних правил приймається рiшення вiдповiдно до законодавства.

3. Особливостi контролю за вивезенням товару при його подрiбненнi

     3.1. Вiдправлення й контроль за вивезенням за межi митної територiї України товару, що надiйшов на Пiдприємство за ВМД Тр-80, через морськi пункти пропуску, розташованi в зонi дiяльностi Чорноморської регiональної та пiдпорядкованих їй митниць, здiйснюються за цiєю ж ВМД Тр-80.

     3.2. У разi вивезення частинами товару, що надiйшов за однiєю ВМД Тр-80, уповноважена посадова особа ТВВ-2 на зворотному боцi цiєї декларацiї зазначає кiлькiсть вантажних мiсць i вагу оформленої частини товару та завiряє цей запис вiдбитком штампа "Пiд митним контролем". Пiсля вивезення частини товару за межi митної територiї України, уповноважена посадова особа митницi, у зонi дiяльностi якої товар фактично вивезено, вносить вiдповiднi вiдмiтки до паперового примiрника ВМД Тр-80 та її електронної копiї, що мiститься в ЄАIС.

     3.3. При вивезеннi автомобiльним чи залiзничним транспортом за межi митної територiї України частини товару його митний контроль i митне оформлення здiйснюються на пiдставi внутрiшнього транзитного документа (далi - ВТД) з дотриманням Порядку заповнення внутрiшнього транзитного документа для його використання при здiйсненнi контролю за доставкою товарiв, що перемiщуються мiж митницями в межах митної територiї України, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 12.04.00 N 206 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 05.05.00 за N 261/4482. До ВТД додаються засвiдчена особистою номерною печаткою посадової особи ТВВ-2 копiя ВМД Тр-80, за якою надiйшов цей товар, i вiдповiднi товаросупровiднi документи. Вiдомостi про цю ВМД Тр-80 зазначаються в графi 40 ВТД. Контроль за доставкою товару за ВТД здiйснюється вiддiлом контролю за доставкою вантажiв Чорноморської регiональної митницi.

     3.3. При надходженнi частини товару в митницю, через яку здiйснюватиметься вивезення бавовни-волокна, уповноважена посадова особа цiєї митницi робить вiдмiтки в паперовому примiрнику та електроннiй копiї ВТД про доставку частини товару й контролює фактичне вивезення його за межi митної територiї України.

     3.4. Частина товару, що вивозиться iз ЗМК Пiдприємства за ВТД, знiмається з контролю вповноваженою посадовою особою ТВВ-2 пiсля внесення митницею, через яку здiйснено вивезення цiєї частини товару за межi митної територiї України, до електронної копiї ВТД, що мiститься в ЄАIС, вiдмiтки про вивезення частини товару за межi митної територiї України.

     3.5. Товар, що перемiщується за ВМД Тр-80, знiмається з контролю пiсля внесення вповноваженою посадовою особою ТВВ-2 до електронної копiї цiєї ВМД Тр-80, що мiститься в ЄАIС, вiдмiтки про вивезення за межi митної територiї України всiх частин цього товару, що вивозилися за ВТД.

Т.в.о. начальника Управлiння технологiй митного контролю C.М.Сьомка
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.