ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

12.03.2003р. N 11/4-13-3608-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про код товару зазначений у попередньому повiдомленнi (ПП)

     В зв'язку з зверненнями до Держмитслужби України суб'єктiв ЗЕД з приводу випадкiв невiдповiдностi чотиризначного товарного коду, зазначеного у попередньому повiдомленнi (ПП) (наказ Держмитслужби України вiд 24.04.1999 N 240, iз змiнами i доповненнями, внесеними наказами Державної митної служби України вiд 12 листопада 1999 року N 720, вiд 28 квiтня 2000 року N 251), та товарного коду, зазначеного вiдправником товару у товаросупровiдних документах (CMR, рахунку-фактурi тощо).

     Повiдомляємо, що на практицi ПП є попередньою заявкою iмпортера про очiкуванi вантажi. При цьому розбiжнiсть мiж товарними кодами, зазначеними у товаросупровiдних документах та у попередньому повiдомленнi (ПП), не є пiдставою для вiдмови пропуску iмпортного вантажу та митну територiю України, який завозиться на митну територiю України згiдно з наданим декларантом попереднiм повiдомленням (ПП).

     Виключення становлять випадки коли, на прикордоннiй митницi встановлено, що iмпортний вантаж повинен декларуватись за товарним кодом, який пiдпадає пiд оформлення попередньої декларацiї (ПД). В такому випадку iмпортний вантаж може бути пропущений на митну територiю України лише за умови оформленої декларацiї типу "ПД".

     Разом з цим звертаємо увагу, що товарний код зазначений у товаросупровiдних документах та попередньому повiдомленнi (ПП) не носить визначального характеру при класифiкацiї товарiв для цiлей митного оформлення для використання у вiльному обiгу на територiї України. Така класифiкацiя iмпортних товарiв здiйснюється згiдно з вимогами товарної номенклатури Митного тарифу України, затвердженого Законом України "Про Митний тариф України" вiд 05 квiтня 2001 N 2371-III.

Заступник Голови Служби П.В.Пашко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.