Документ скасований: Постанова КМУ № 722 від 17.08.2019

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 31 березня 2003 р. N 424


Про внесення змiн до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 серпня 2002 р. N 1266

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 серпня 2002 р. N 1266 "Про затвердження Порядку здiйснення контролю за обiгом спирту" (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 36, ст. 1684) змiни, що додаються.

     2. Ця постанова набирає чинностi з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ЯНУКОВИЧ

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 31 березня 2003 р. N 424

ЗМIНИ,
що вносяться до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 серпня 2002 р. N 1266

     1. У постановi:

     назву i пункт 1 постанови викласти у такiй редакцiї:

"Про затвердження Порядку визначення виробникiв i покупцiв спирту та здiйснення контролю за його обiгом

     1. Затвердити Порядок визначення виробникiв i покупцiв спирту та здiйснення контролю за його обiгом (додається)".

     2. У Порядку визначення виробникiв i покупцiв спирту та здiйснення контролю за його обiгом, затвердженому зазначеною постановою:

     1) пункти 1 i 2 викласти у такiй редакцiї:

     "1. Цей Порядок установлює процедуру визначення виробникiв i покупцiв спирту етилового, коньячного i плодового, спирту етилового ректифiкованого виноградного, спирту етилового ректифiкованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, спирту етилового ректифiкованого денатурованого, спирту етилового денатурованого (спирту технiчного) (далi - спирт), фракцiї головної етилового спирту, а також механiзм здiйснення контролю за обiгом спирту i поширюється на суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi, постачальникiв, у тому числi виробникiв (далi - постачальники), i тих, що провадять його закупiвлю (далi - покупцi), незалежно вiд форми власностi.

     2. Покупцi спирту не пiзнiше нiж 1 жовтня року, що передує планованому, подають до вiдповiдного центрального органу виконавчої влади, який координує дiяльнiсть органiв виконавчої влади з питань органiзацiї ринку вiдповiдної продукцiї, замовлення на придбання спирту для виробництва продукцiї.

     Центральнi органи виконавчої влади на пiдставi зазначених замовлень проводять аналiз їх обґрунтованостi, визначають потребу в готовiй продукцiї та до 1 листопада року, що передує планованому, вносять Мiнекономiки пропозицiї щодо визначення обсягiв споживання спирту та виробництва продукцiї з його використанням в наступному роцi за напрямами постачання.

     Виробники спирту подають до 1 жовтня року, що передує планованому, Мiнагрополiтики замовлення виходячи з можливих обсягiв виробництва, у тому числi для експорту. Мiнагрополiтики вносить до 1 листопада року, що передує планованому, Мiнекономiки узагальненi пропозицiї, на пiдставi яких Мiнекономiки складає та затверджує баланс споживання i виробництва спирту з урахуванням резерву.

     Для оперативного реагування на змiну кон'юнктури внутрiшнього i зовнiшнього ринку спирту i продукцiї, що виробляється з його використанням, а також для своєчасного задоволення потреби в спиртi нових споживачiв Мiнекономiки визначає резерв спирту у вiдсотках до загальних обсягiв його споживання на внутрiшньому ринку.

     На пiдставi затвердженого балансу Мiнекономiки доводить до центральних органiв виконавчої влади рiчнi i квартальнi лiмiти на споживання та виробництво спирту i iнформує про це Державну податкову адмiнiстрацiю. Порядок доведення лiмiтiв на спирт затверджується Мiнекономiки.

     У лiмiтах на споживання та виробництво спирту (лiмiти на спирт) визначаються обсяги спирту, дозволенi для закупiвлi та виробництва покупцями i виробниками протягом року.

     Розподiл загальних обсягiв виробництва спирту мiж виробниками здiйснює Мiнагрополiтики шляхом визначення на конкурсних умовах квот. Порядок розподiлу квот на виробництво спирту та його реалiзацiї на внутрiшньому ринку затверджується Мiнагрополiтики i Державною податковою адмiнiстрацiєю.

     Реалiзацiя спирту на внутрiшньому ринку понад встановленi квоти забороняється.

     Експорт спирту не квотується";

     2) абзац перший пункту 3 викласти у такiй редакцiї:

     "3. Розподiл спирту мiж суб'єктами пiдприємницької дiяльностi - резидентами здiйснюється департаментом з питань адмiнiстрування акцизного збору та контролю за виробництвом i обiгом пiдакцизних товарiв Державної податкової адмiнiстрацiї (далi - департамент) шляхом оформлення наряду на вiдпуск спирту безпосередньо покупцям лише за рознарядками органiв виконавчої влади. Порядок оформлення нарядiв визначається Державною податковою адмiнiстрацiєю";

     3) доповнити Порядок пунктом 161 такого змiсту:

     "161. Реєстрацiї у визначеному Державною податковою адмiнiстрацiєю порядку пiдлягають покупцi спирту, якi отримують його за ставками акцизного збору, визначеними статтею 3 Закону України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольнi напої", i покупцi, якi отримують спирт для переробки на iншу пiдакцизну продукцiю.

     Виробники спирту вносяться до Єдиного державного реєстру виробникiв спирту.

     Реєстрацiї не пiдлягають покупцi з обсягами споживання спирту, що не перевищує 100 декалiтрiв на квартал, та покупцi, якi отримують спирт за повною ставкою акцизного збору";

     4) у пунктi 21:

     в абзацi першому:

     слова "есенцiї та" виключити;

     слова "в Мiнекономiки" замiнити словами "в центральному органi виконавчої влади, який координує дiяльнiсть органiв виконавчої влади з питань органiзацiї ринку вiдповiдної продукцiї";

     в абзацi другому слова "пектину, есенцiї та оцту харчового" виключити;

     5) пункт 22 виключити;

     6) у пунктi 23 слово "Положення" замiнити словом "Порядку";

     7) останнiй абзац пункту 24 виключити.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.