МIНIСТЕРСТВО ЕКОЛОГIЇ ТА ПРИРОДНИХ РЕСУРСIВ УКРАЇНИ

НАКАЗ
м.Київ

20.03.03 N 48/M


Про посилення екологiчного контролю у пунктах пропуску через державний кордон

     У зв'язку з можливим розгортанням воєнних дiй в реґiонi Перської затоки i Близького сходу та з метою запобiгання екотероризму, прояв якого може статися у ввезеннi до України через державний кордон автомобiльним, водним, залiзничним та повiтряним видами транспорту отруйних речовин, радiоактивних компонентiв та iнших небезпечних для навколишнього природного середовища речовин, НАКАЗУЮ:

     1. Начальникам територiальних органiв Мiнекоресурсiв, пiдроздiли яких здiйснюють екологiчний контроль у пунктах пропуску через державний кордон:

     1.1 Посилити увагу та ретельнiсть у проведеннi державного контролю вiдповiдно до "Положення про екологiчний контроль у пунктах пропуск через державний кордон та в зонi дiяльностi реґiональних митниць i митниць", затвердженого наказом Мiнекобезпеки вiд 08.09.99 N 204, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 15.11.99 за N 787/4080; Iнструкцiї щодо проведення радiацiйного контролю транспортних засобiв i вантажiв у пунктах пропуску через державний кордон та на митнiй територiї України, затвердженої наказом Мiнекоресурсiв вiд 15.05.2000 N 27, зареєстрованої в Мiнiстерствi юстицiї України 11.07.2000 за N 411/4632 та iнших законодавчих i нормативно-правових актiв щодо здiйснення екологiчного контролю у пунктах пропуску через державний кордон.

     1.2. У разi виявлення спроб несанкцiонованого ввезення через державний кордон України небезпечних вiдходiв, озоноруйвiвних речовин, отруйних речовин, продуктiв бiотехнологiї тощо, вживати невiдкладних заходiв, передбачених законодавством, щодо недопущення їх потрапляння на територiю України та транзиту до iнших держав.

     2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Головного державного iнспектора України з охорони навколишнього природного середовища П. Свирида.

Мiнiстр В.Шевчук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.