Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 1067 від 06.11.2009

ДЕРЖАВНИЙ МИТНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ

Н А К А З
м.Київ

вiд 14.08.96 N 382


Про затвердження Порядку митного оформлення вивезення продукцiї, одержаної iноземним суб'єктом господарської дiяльностi в результатi господарських операцiй з продукцiєю українського походження на територiї України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
15 серпня 1996 р. за N 455/1480


     На виконання п.3 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 липня 1996 року N 853 "Про затвердження Порядку здiйснення iноземними суб'єктами господарської дiяльностi операцiй з продукцiєю українського походження на територiї України без вивезення її з митної територiї України", НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити Порядок митного оформлення вивезення продукцiї, одержаної iноземним суб'єктом господарської дiяльностi в результатi господарських операцiй з продукцiєю українського походження на територiї України (додається).

     2. Начальнику Управлiння нетарифного регулювання Пашинному О.I. зареєструвати даний наказ в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Начальникам територiальних митних управлiнь та митниць довести даний порядок до суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi та митних брокерiв.

     4. Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника Голови Державного митного комiтету Соловкова Ю.П.

Голова Комiтету Л.Деркач

 

Затверджено
наказом Державного митного комiтету України
вiд 14.08.96 р. N 382

Порядок митного оформлення вивезення продукцiї, одержаної iноземним суб'єктом господарської дiяльностi в результатi господарських операцiй з продукцiєю українського походження на територiї України

     Зазначений порядок розроблений на виконання п.3 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30 липня 1996 року N 853 "Про затвердження Порядку здiйснення iноземними суб'єктами господарської дiяльностi операцiй з продукцiєю українського походження на територiї України без вивезення її з митної територiї України".

     Дiя зазначеного Порядку не поширюється на операцiї, здiйснення яких регулюється Законом України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах", за виключенням пункту 3 зазначеного Порядку.

1. Визначення термiнiв

     У цьому Порядку нижченаведенi термiни вживаються в такому значеннi:

     "iноземнi суб'єкти господарської дiяльностi" - розумiються суб'єкти господарської дiяльностi, що мають постiйне мiсцезнаходження або постiйно мiсце проживання за межами України, створенi та(або) дiють вiдповiдно до законодавства iноземної держави, зокрема, юридичнi особи, суб'єкти господарської дiяльностi, що не мають статусу юридичної особи, об'єднання суб'єктiв господарської дiяльностi, iноземнi громадяни та особи без громадянства, якi провадять господарську дiяльнiсть, а також громадяни України, що мають постiйне мiсце проживання за межами України i провадять господарську дiяльнiсть;

     "представництво iноземного суб'єкта господарської дiяльностi" - установа або особа, яка представляє iнтереси iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi i має на це належним чином оформленi вiдповiднi повноваження;

     "пiдприємницька дiяльнiсть на територiї України" - розумiються операцiї з продукцiєю українського походження, яка була отримана у власнiсть iноземного суб'єкта господарської дiяльностi i не вивозиться з митної територiї України а продається, обмiнюється чи передається iншим особам.

2. Пiдстави для митного оформлення

     2.1. Iноземнi суб'єкти господарської дiяльностi можуть здiйснювати операцiї, зазначенi в цьому Порядку, лише за умови наявностi в Українi належним чином зареєстрованого представництва.

     2.2. Якщо iноземний суб'єкт господарської дiяльностi закуповує (отримує пiд час реалiзацiї товарообмiнних (бартерних) договорiв) продукцiю українського походження вiд українських або iнших iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi i здiйснює з цiєю продукцiєю подальшi господарськi операцiї на територiї України без її вивезення, в результатi яких отримує iншу продукцiю українського походження, яка в свою чергу, вивозиться з митної територiї України, в такому разi суб'єкт господарської дiяльностi України, який здiйснює експортне вiдправлення продукцiї українського походження заповнює вантажну митну декларацiю як на експорт товару з проставленням у гр.24 ВМД коду характеру угоди 21. В гр.44 ВМД проставляється пiд N 7 постанова Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 30.07.96 р. N 853 та номер довiдки податкової iнспекцiї, зазначеної нижче.

     При цьому митне оформлення здiйснюється за умови подання митним органам:

     - довiдки (*) державної податкової iнспекцiї, яка пiдтверджує надходження оплати за продукцiю та дотримання пiд час здiйснення цих операцiй законодавства України;

______________
     * Довiдки видаються лише уповноваженим працiвникам представництв iноземних суб'єктiв господарської дiяльностi, якi зареєстрованi в Українi в установленому порядку.

     - копiя реєстрацiйного свiдоцтва представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi.

     2.3. Якщо iноземний суб'єкт господарської дiяльностi отримує пiд час реалiзацiї бартерного контракту продукцiю українського походження на митнiй територiї України (як експортну частину) з метою подальшого здiйснення з нею господарських операцiй, без її вивезення, то для митного оформлення iмпортної частини до митницi українським суб'єктом господарської дiяльностi для митного оформлення подаються митним органам:

     - копiя реєстрацiйного свiдоцтва представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi;

     - контракт.

     При цьому у гр.24 ВМД проставляється код характеру угоди 51. Графа 44 ВМД (п.N 7) заповнюється в порядку, зазначеному в абзацi першому п.2.2.

     При такому варiантi митного оформлення пред'явлення ВМД на експортну частину бартерного контракту не вимагається.

     2.4. Якщо iноземний суб'єкт господарської дiяльностi в результатi господарських операцiй з продукцiєю українського походження без її вивезення з України пiд час останньої операцiї одержав продукцiю на бартернiй основi з метою її вивезення за митну територiю України, то останнiй суб'єкт господарської дiяльностi України, який здiйснює експортну вiдправку заповнює ВМД як при бартернiй угодi.

     Для митного оформлення подаються митним органам:

     - довiдка державної податкової iнспекцiї, яка пiдтверджує надходження оплати за продукцiю та дотримання пiд час здiйснення цих операцiй законодавства України;

     - копiя реєстрацiйного свiдоцтва представництва iноземного суб'єкта господарської дiяльностi в Українi;

     - бартерний контракт.

     При цьому у гр.24 ВМД проставляється код характеру угоди 51. Графа 44 ВМД (п.N 7) заповнюється в порядку, зазначеному в абзацi першому п.2.2. При виконаннi цих вимог не вимагається заповнення iмпортної ВМД.

3. Використання готової продукцiї в якостi давальницької сировини

     Дозволяється використання готової продукцiї українського походження, яка вироблена на територiї України з давальницької сировини iноземного суб'єкта господарської дiяльностi i є його власнiстю у якостi давальницької сировини для подальшої переробки на територiї України за умови визначення Мiнiстерством зовнiшнiх економiчних зв'язкiв i торгiвлi України цiєї операцiї як такою, що належить до операцiї з давальницькою сировиною.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.