ДЕРЖАВНИЙ МИТНИЙ КОМIТЕТ УКРАЇНИ

вiд 15.06.96 N 11/2-4128


Щодо порядку визначення цiн при зовнiшньоекономiчних операцiях

     Вiдповiдно до п.1 Указу Президента України вiд 10.02.96 р. N 124/96 "Про заходи щодо вдосконалення кон'юнктурно-цiнової полiтики у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi" цiна угоди (контракту) визначається суб'єктами зовнiшньоекономiчної дiяльностi України на договiрних засадах з урахуванням попиту та пропозицiї, а також iнших факторiв, якi дiють на вiдповiдних ринках на час укладення зовнiшньоекономiчних угод (контрактiв).

     При визначеннi зовнiшньоторговельної цiни застосовується цiла система знижок та надбавок, якi використовуються, виходячи зi стану кон'юнктури ринку та умов кожної конкретної угоди. Широке розповсюдження отримали, наприклад, кiлькiснi знижки, розмiр яких змiнюється залежно вiд величини партiї товару та його якостi, вiд сезонностi продажу, вiд стану кон'юнктури, загрузки виробничих потужностей постачальника i навiть торговельних традицiй, що прийнятi в окремих країнах. Розмiр знижок залежить також вiд характеру вiдносин мiж продавцем i покупцем.

     При цьому експортнi цiни можуть бути нижчими за цiни внутрiшнього ринку, що пов'язано з гострою конкуренцiєю.

     Виходячи з вищенаведеного, при визначеннi митної вартостi товарiв, що ввозяться на територiю України та вивозяться з територiї України, керуватися статтею 16 Закону України "Про Єдиний митний тариф", Указом Президента України "Про заходи щодо вдосконалення кон'юнктурно-цiнової полiтики у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi" та "Положенням про iндикативнi цiни у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi".

     Враховуючи вищезазначене, лист ДМКУ вiд 11.02.94 р. N 11/3-356 вважати таким, що втратив чиннiсть.

Перший заступник голови ДМКУ О.Єгоров
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.