ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
ЧОРНОМОРСЬКА РЕГIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Одеса

12 грудня 2002 року N 851


Про затвердження Тимчасової технологiчної схеми взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини

     З метою органiзацiї чiткого виконання вимог Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" (у редакцiї Закону України вiд 04.10.01р. N 2761-III) i контролю за перемiщенням через митний кордон України давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини iноземного замовника, а також вiдповiдно до наказу Держмитслужби вiд 03.09.02р. N 479,

     НАКАЗУЮ:

     1. Затвердити "Тимчасову технологiчну схему взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виробленої з давальницької сировини" (додається).

     2. Начальникам структурних пiдроздiлiв забезпечити неухильне виконання положень Тимчасової технологiчної схеми та iнформувати суб'єктiв ЗЕД про її вимоги.

     3. Начальнику господарчо-експлуатацiйного вiддiлу (Бабанiну С.В.) забезпечити замовлення в необхiднiй кiлькостi штампiв згiдно з вимогами наказу Держмитслужби вiд 03.09.02р. N 479.

     4. Начальнику загального вiддiлу (Кiпенко Н.М.) забезпечити доведення наказу до структурних пiдроздiлiв митницi.

     5. Наказ ЧРМ вiд 29.11.2000р. N 331 вважати таким, що втратив чиннiсть.

     Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступникiв начальника митницi вiдповiдно до розподiлу функцiональних обов'язкiв.

Начальник регiональної митницi О.Й.Токарчук

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Чорноморської регiональної митницi
вiд 12 грудня 2002р. N 851

ТИМЧАСОВА ТЕХНОЛОГIЧНА СХЕМА
взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини

1. Загальнi положення

     1.1 Дану Тимчасову технологiчну схему взаємодiї структурних пiдроздiлiв митницi пiд час здiйснення контролю за вивезенням давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини (далi ТТС) розроблено вiдповiдно до вимог Порядку взаємодiї митниць при здiйсненнi контролю за вивезенням за межi митної територiї України давальницької сировини та готової продукцiї, виготовленої з давальницької сировини, затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 03.09.02 N 479 та зареєстрованим у Мiнiстерствi юстицiї України 07.10.02р. за N 814/7102 (далi-Порядку).

     1.2 У цiй ТТС застосовуються термiни, визначенi нормативно-правовими актами, що стосуються митної справи.

     1.3 Дана ТТС визначає порядок взаємодiї наступних пiдроздiлiв ЧРМ:

     - загальний вiддiл;

     - вiддiл iнформацiйно-аналiтичної роботи та митної статистики (далi-IАР та МС);

     - пiдроздiли ЧРМ, в яких було здiйснено митне оформлення готової продукцiї (далi-ГП), виготовленої з давальницької сировини (далi-ДС) iноземного замовника;

     - вiддiл контролю за доставкою вантажiв (далi-ВКДВ).

     1.4 Пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення ДС здiйснюється вiдповiдно до Тимчасової технологiчної схеми надання пiдтвердження факту вивезення товарiв за межi митної територiї України пiдроздiлами Чорноморської регiональної митницi, затвердженої наказом митницi вiд 22.08.02р. N 522.

2. Пiдтвердження вiдомостей про фактичне вивезення ГП за межi митної територiї України

     2.1 Для одержання пiдтвердження про фактичне вивезення ГП, виготовленої з ДС iноземного замовника, український виконавець або уповноважена ним особа надає до загального вiддiлу заяву та оригiнал п'ятого основного аркуша ("примiрник для декларанта") вивiзної ВМД. Посадова особа загального вiддiлу перевiряє у наданiй ВМД її тип (ЕК10), графу 37 "Процедура" (10/51/**), дату митного оформлення (починаючи з 22.11.02р.) та пiсля реєстрацiї такого звернення надає його для резолюцiї керiвництву митницi.

     2.2 Пiсля повернення заяви з оригiналами ВМД спiвробiтник загального вiддiлу робить вiдповiдний запис в журналi реєстрацiї та передає пiд розпис заяву разом з ВМД до вiддiлу IАР та МС.

     2.3 Спiвробiтником вiддiлу IАР та МС здiйснюється звiрка 5-го аркушу ВМД ("примiрник для декларанта") з 2-м примiрником ("примiрник для статистики") та перевiрка вiдповiдностi твердої та електронної копiй ВМД згiдно з електронними базами ЧРМ та ЄАIС Держмитслужби. При вiдсутностi зауважень комплект документiв повертається з проставленням вiдповiдних вiдмiток до загального вiддiлу для передачi у вантажний пiдроздiл, в якому було здiйснено митне оформлення ГП.

     2.4 Начальник (заступник начальника) вантажного пiдроздiлу розглядає копiю заяви українського виконавця та доручає провести перевiрку вивезення ГП за межi митної територiї України iнспектору, вiдповiдальному за здiйснення контролю митного оформлення ДС та ГП.

     2.5 Вiдповiдальний iнспектор звертається до iнспектора ВКДВ при оперативному пiдроздiлi для отримання iнформацiї про вивезення ГП за межi митної територiї України.

     2.6 Iнспектор ВКДВ роздруковує витяг з електронної копiї ВМД з ЦБД ЄАIС Держмитслужби. Витяг з електронної копiї ВМД (в день отримання iнформацiї з прикордонної митницi про фактичне вивезення ГП) засвiдчується iнспектором ВКДВ вiдтиском штампу "Перевiрено, зауважень немає" та передається вiдповiдальному iнспектору. (До моменту виготовлення та отримання зазначеного штампу iнспектор ВКДВ здiйснює цей запис вручну iз простановкою дати та особистого пiдпису).

     2.7 У разi наявностi в електроннiй копiї ВМД iнформацiї про пропуск ГП за межi митної територiї України вiдповiдальний iнспектор на зворотному боцi оригiналiв першого та п'ятого основних аркушiв вивiзної ВМД здiйснює запис вiдповiдно до вимог пункту 2.2.1 Порядку. Цей запис засвiдчується особистою номерною печаткою вiдповiдального iнспектора.

     2.8 Начальник (заступник начальника) пiдроздiлу пiд надписом проставляє вiдтиск штампу, заповнює його вiдповiдно до пункту 2.2.2 Порядку та передає п'ятий основний аркуш вивiзної ВМД до загального вiддiлу для наступного вручення заявниковi

     2.9 Оригiнал першого основного аркуша вивiзної ВМД, зшитий з витягом iз електронної копiї ВМД та копiєю заяви, зберiгається у вантажному пiдроздiлi разом з комплектом документiв, згiдно з якими здiйснювалось митне оформлення ГП.

     2.10 У разi вiдсутностi пiдтвердження про фактичне вивезення ГП за межi митної територiї України в повному обсязi, вiдмiтки на п'ятому екземплярi ВМД не проставляються, а поданий в офiцiйному порядку в митницю 5-й аркуш ВМД повертається через загальний вiддiл заявниковi з письмовим повiдомленням, яке готується вантажним пiдроздiлом, про неможливiсть надання пiдтвердження про фактичне вивезення ГП за межi митної територiї України iз зазначенням об'єктивних причин.

3. Заключнi положення

     3.1 Положення iнших технологiчних схем застосовуються в частинах, що не суперечать цiй ТТС

В.о. начальника вiддiлу органiзацiї митного контролю Г.В.Лупу
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.