ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

08.07.2003р. N 11/5-10-10348-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


     Аналiз iнформацiї, отриманої на виконання доручення Держмитслужби вiд 03.01.2003 N 11/3-10-30-ЕП, свiдчить про непоодинокi факти тимчасового випуску значної кiлькостi товарiв з митних лiцензiйних складiв (далi - МЛС) з наступним поверненням.

     Беручи до уваги, що одним з основних завдань МЛС є створення умов для пiдготовки iмпортних товарiв для їх використання на територiї України, повiдомляємо.

     1. Для отримання дозволу митного органу на випуск товару з МЛС тимчасово з наступним поверненням власник складу подає лист-звернення начальнику митницi.

     Лист-звернення обов'язково повинен мiстити таку iнформацiю:

     - про товар (назву, кiлькiсть, вагу, вартiсть) з обов'язковим зазначенням коду за УКТЗЕД;

     - про мету випуску товару тимчасово з наступним поверненням;

     - про документи, за якими товар розмiщено на склад;

     - зобов'язання про повернення товару на МЛС iз зазначенням термiну повернення;

     - зобов'язання щодо сплати в разi неповернення товару на МЛС у встановлений термiн належних сум митних зборiв та платежiв, що сплачуються при випуску товарiв у вiльний обiг;

     - про вiдповiдальну особу - керуючого складом.

     1.1. При випуску товарiв з МЛС тимчасово з наступним поверненням iндивiдуально визначених (предметiв, якi неможливо замiнити) речей для демонстрацiйних цiлей разом з листом-зверненням подаються:

     - письмова заява органiзатора мiжнародної виставки, завiзована начальником митницi, у зонi дiяльностi якої проходить виставка, iз зазначенням таких вiдомостей:

     мети, часу й мiсця проведення виставки, мiсцезнаходження й телефонiв її органiзатора;

     про осiб-резидентiв, вiдповiдальних за проведення виставки (номери телефонiв);

     найменування, кiлькостi та вартостi iндивiдуально визначених (предметiв, якi неможливо замiнити) речей для демонстрацiйних цiлей;

     договiр (контракт, запрошення тощо) про участь у мiжнароднiй виставцi;

     установленi законодавством дозволи iнших органiв.

     Рiшення про випуск товарiв тимчасово з наступним їх поверненням для проведення виставки приймається начальником митницi з урахуванням особливостей проведення конкретної виставки (характеру, тематики виставки, необхiдної кiлькостi товарiв для проведення виставки, термiнiв проведення виставки тощо).

     Представницькi та рекламнi товари пiдлягають митному оформленню вiдповiдно до митного режиму випуску у вiльний обiг згiдно iз законодавством.

     1.2. З дозволу митного органу роботи, пов'язанi з проведенням сертифiкацiї товару, можуть здiйснюватися безпосередньо на МЛС. При цьому повиннi бути внесенi вiдповiднi положення до Процедури органiзацiї митного режиму - митний склад.

     У разi неможливостi проведення сертифiкацiйних робiт безпосередньо на МЛС, дозволяється випуск зразкiв товарiв з МЛС тимчасово з наступним поверненням їх для проведення сертифiкацiї.

     При випуску з МЛС тимчасово з наступним поверненням зразкiв товарiв для проведення сертифiкацiї разом з листом-зверненням подаються:

     - договiр мiж власником (володiльцем) товару та органом сертифiкацiї про проведення робiт iз сертифiкацiї;

     - або довiдка органу сертифiкацiї про укладення такого договору iз зазначенням номеру договору, дати його пiдписання.

     Договiр або довiдка про укладення договору повиннi мiстити обґрунтовану iнформацiю щодо кiлькостi зразкiв товару, необхiдних для сертифiкацiї, i щодо термiнiв сертифiкацiї.

     Товари випускаються з МЛС на термiн, що не перевищує термiну, зазначеного в договорi, але не бiльше нiж на один мiсяць.

     2. Товари, що перемiщуються через митну територiю України транзитом, з дозволу митного органу можуть розмiщуватися на МЛС, зазначеному в графi 49 транзитної вантажної митної декларацiї, виключно в разi проведення перевантаження з одного виду транспорту на iнший i за умови дотримання загальних термiнiв транзиту (п. 5.1 Положення про вiдкриття та експлуатацiю митних лiцензiйних складiв, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 31.12.96 N 592).

     Для отримання дозволу митного органу на перевантаження транзитного товару з одного виду транспорту на iнший власник МЛС разом з документами, зазначеними в пунктi 5.8 Положення про порядок здiйснення контролю за доставкою вантажiв у митницi призначення, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 08.12.98 N 771 (далi - Положення), подає лист-звернення начальнику митницi, у зонi дiяльностi якої розташовано МЛС.

     Лист-звернення обов'язково повинен мiстити таку iнформацiю:

     - про товар (назву, кiлькiсть, вагу, вартiсть) з обов'язковим зазначенням коду за УКТЗЕД;

     - про документи, зазначенi в пунктi 5.8 Положення;

     - зобов'язання про проведення перевантаження в згаданий у листi-зверненнi термiн iз зазначенням цього термiну;

     - про вiдповiдальну особу - керуючого складом.

     Контроль за доставкою товарiв, що перемiщуються транзитом через митну територiю України, здiйснюється вiдповiдно до роздiлу 5 Положення.

Заступник Голови Служби М.Iванюк
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.