Документ скасований: Наказ Мінфіну № 651 від 30.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З

21.08.2003 N 570


Про внесення змiн до Тимчасового порядку проведення митного оформлення товарiв, що вивозяться залiзничним транспортом, з використанням загальної вантажної митної декларацiї

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
22 серпня 2003 р. за N 735/8056


     З метою створення сприятливих умов для митного оформлення товарiв, що вивозяться за межi митної територiї України залiзничним транспортом, з використанням загальної вантажної митної декларацiї (далi - ЗВМД) наказую:

     1. Унести змiни та доповнення до Тимчасового порядку проведення митного оформлення товарiв, що вивозяться залiзничним транспортом, з використанням загальної вантажної митної декларацiї, затвердженого наказом Держмитслужби України вiд 02.06.2003 N 380 i зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 15.07.2003 за N 590/7911.

     1.1. Роздiл 1 пiсля слiв "зi змiнами й доповненнями" доповнити словами "(далi - Положення)".

     1.2. Абзац перший пункту 2.2 викласти в такiй редакцiї:

     "2.2. Рiшення про надання суб'єктовi ЗЕД дозволу на подання ЗВМД приймається начальником митницi вiдправлення або вповноваженою ним особою на пiдставi заяви цього суб'єкта. Форма заяви наведена в додатку 1 до цього Тимчасового порядку. У графi "Код за УКТЗЕД" поля 8 заяви зазначається чотиризначний код товару за УКТЗЕД".

     1.3. Абзац четвертий пункту 2.2 викласти в такiй редакцiї:

     "Зазначене рiшення начальника митницi або вповноваженої ним особи оформлюється як резолюцiя на заявi та є пiдставою для подання ЗВМД суб'єктом ЗЕД. Вiдмова в дозволi на подання ЗВМД надається в письмовому виглядi на бланку митного органу й мiстить причини вiдмови".

     1.4. Роздiл 2 доповнити пунктом 2.9 такого змiсту:

     "2.9. У разi перемiщення експортних вантажiв залiзничним транспортом декларант уносить до графи 50 усiх основних аркушiв ЗВМД вiдомостi про залiзницю, що приймає заявленi товари до перевезення.

     При вiдправленнi першої партiї товарiв за ЗВМД в перевiзних документах та на зворотному боцi четвертого основного аркуша ЗВМД проставляється календарний штемпель станцiї вiдправлення, яка прийняла вантаж до перевезення, що є свiдченням узяття залiзницями зобов'язання про дотримання митних правил. Для здiйснення контролю за доставкою вантажу в митницю призначення копiя четвертого основного аркуша ЗВМД передається до вiддiлу контролю за доставкою вантажiв митницi, що провела оформлення ЗВМД.

     При вiдправленнi наступних партiй товарiв календарний штемпель станцiї вiдправлення проставляється на двох примiрниках копiї п'ятого основного аркуша ЗВМД, завiрених пiдписом i печаткою декларанта. Один примiрник цiєї копiї передається декларанту для доставки разом з товаром у пункт пропуску на митному кордонi України. Для здiйснення контролю за доставкою вантажу в митницю призначення другий примiрник копiї передається до вiддiлу контролю за доставкою вантажiв митницi, що провела оформлення ЗВМД.

     Строк доставки вантажу в митницю призначення встановлюється вiдповiдно до Положення з 24-ї години дати прийняття вантажу до перевезення, зазначеної в перевiзних документах календарним штемпелем станцiї вiдправлення".

     1.5. Абзац третiй роздiлу 3 викласти в такiй редакцiї:

     "Пiсля отримання вiд суб'єкта ЗЕД Реєстру посадова особа митницi вiдправлення протягом 4 годин повинна передати засобами електронного зв'язку електронну копiю Реєстру до ЄАIС Держмитслужби України".

     1.6. У пiдпунктi 3.1.1 цифру й слова "3 дiб з дати прийняття залiзничною станцiєю товарiв до перевезення" замiнити цифрами й словами "15 дiб з дати фактичного вивезення товарiв за межi митної територiї України".

     1.7. Пiдпункт 3.1.1 доповнити другим абзацом такого змiсту:

     "Якщо при вивезеннi товарiв за межi митної територiї України без перевантаження останнiй день подання ВМД є вихiдним або святковим, то можливе подання суб'єктом ЗЕД цiєї ВМД наступного за вихiдним чи святковим днем робочого дня".

     1.8. Пiдпункт 3.1.2 викласти в такiй редакцiї:

     "3.1.2. Пiсля оформлення ВМД її електронна копiя протягом 4 годин передається засобами електронного зв'язку до ЄАIС Держмитслужби України".

     1.9. Пiдпункт 3.1.3 викласти в такiй редакцiї:

     "3.1.3. При надходженнi товарiв до прикордонного пункту пропуску митницi призначення протягом установленого вiдповiдно до Положення строку доставки посадова особа митницi призначення:

     перевiряє каналами оперативного зв'язку їх вiдповiднiсть вiдомостям, зазначеним в електроннiй копiї Реєстру, i робить вiдмiтки в ЄАIС Держмитслужби України про фактичне надходження товарiв за цiєю ЗВМД у митницю призначення;

     роздруковує з ЄАIС Держмитслужби України витяги з електронних копiй ЗВМД i Реєстру;

     у графi А роздрукованого витягу з електронної копiї ЗВМД проставляє вiдбиток особистої номерної печатки.

     Четвертий аркуш або копiя п'ятого аркуша ЗВМД i роздрукованi витяги з електронних копiй ЗВМД та Реєстру, завiренi особистою номерною печаткою посадової особи прикордонного пункту пропуску митницi призначення, i товаросупровiднi документи є пiдставою для пропуску товарiв через митний кордон України".

     1.10. Пiдпункт 3.2.1 викласти в такiй редакцiї:

     "3.2.1. При надходженнi товарiв до прикордонного пункту пропуску митницi призначення протягом визначеного вiдповiдно до Положення строку доставки посадова особа цього пункту пропуску:

     перевiряє каналами оперативного зв'язку їх вiдповiднiсть вiдомостям, зазначеним у Реєстрi в ЄАIС Держмитслужби України, i робить у ньому вiдмiтки про фактичне надходження товарiв у митницю призначення за цiєю ЗВМД;

     роздруковує з ЄАIС Держмитслужби України витяги з електронних копiй ЗВМД i Реєстру;

     у графi А роздрукованого витягу з електронної копiї ЗВМД проставляє вiдбиток штампа "Пiд митним контролем".

     1.11. Пiдпункт 3.2.2 викласти в такiй редакцiї:

     "3.2.2. Четвертий аркуш або копiя п'ятого аркуша ЗВМД i роздрукованi витяги з електронних копiй ЗВМД i Реєстру, завiренi особистою номерною печаткою посадової особи прикордонного пункту пропуску митницi призначення, та товаросупровiднi документи є пiдставою для пропуску товарiв через митний кордон України".

     1.12. У пiдпунктi 3.2.4 цифру "7" замiнити цифрами "15".

     1.13. У додатку 2 до Тимчасового порядку слова "протягом семи дiб" замiнити словами "протягом п'ятнадцяти дiб", а примiтку до додатка виключити.

     1.14. Виключити додаток 1 до Тимчасового порядку, у зв'язку з чим додатки 2, 3, 4 вважати вiдповiдно додатками 1, 2, 3.

     2. Управлiнню технологiй митного контролю (Сьомка С.М.) i Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi.

     4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Коновченка Ю.М.

В.о. Голови Служби В.Я.Лозко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.