Документ скасований: Постанова НБУ № 32 від 17.01.2015

ПРАВЛIННЯ НАЦIОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

20.08.2003 N 353


Про внесення змiн до Правил реєстрацiї кореспондентських рахункiв банкiв Нацiональним банком України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
12 вересня 2003 р. за N 800/8121


     Вiдповiдно до статтi 55 Закону України "Про Нацiональний банк України" i статтi 66 Закону України "Про банки i банкiвську дiяльнiсть" та з метою вдосконалення нормативно-правових актiв Нацiонального банку України щодо регулювання дiяльностi банкiв Правлiння Нацiонального банку України постановляє:

     1. Внести до Правил реєстрацiї кореспондентських рахункiв банкiв Нацiональним банком України, затверджених постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 15.08.2001 N 343 та зареєстрованих у Мiнiстерствi юстицiї України 04.09.2001 за N 780/5971, такi змiни:

     1.1. Пункт 5 пiсля абзацу дев'ятого доповнити новим абзацом такого змiсту:

     "копiя платiжного документа про внесення плати за реєстрацiю кореспондентського рахунку/рахункiв, що встановлюється вiдповiдними нормативно-правовими актами Нацiонального банку".

     У зв'язку з цим абзац одинадцятий уважати абзацом дванадцятим.

     1.2. Пункт 9 доповнити абзацами такого змiсту:

     "Якщо банк-кореспондент (нерезидент) не включений до довiдника "The Bankers` Almanac" або розташований на територiї чи пiд юрисдикцiєю країни, яка входить до перелiку офшорних зон, або країни, яка включена до перелiку країн (територiй), якi не беруть участi в мiжнародному спiвробiтництвi у сферi запобiгання та протидiї легалiзацiї (вiдмиванню) доходiв, одержаних злочинним шляхом, та фiнансуванню тероризму (що визначаються постановою Кабiнету Мiнiстрiв України), то банк має надати додаткову iнформацiю та матерiали:

     копiю аудиторського висновку про достовiрнiсть фiнансової звiтностi банку-кореспондента з доданням копiй балансу i звiту про прибутки та збитки банку за останнiй фiнансовий рiк, засвiдчених вiдповiдно до законодавства країни розташування;

     iншi документи, що пiдтверджують наявнiсть у банку-кореспондента постiйного офiсу за мiсцем його реєстрацiї".

     1.3. Пункт 14 викласти в такiй редакцiї:

     "14. Установи за своїм мiсцезнаходженням зобов'язанi надавати територiальному управлiнню Нацiонального банку iнформацiю про внесення змiн до дiючих договорiв щодо кореспондентських вiдносин протягом трьох робочих днiв пiсля їх внесення. Зазначена iнформацiя має повною мiрою висвiтлювати змiст унесених змiн щодо кореспондентських вiдносин i операцiй за ними.

     У разi змiни в банкiвських реквiзитах банку-кореспондента (код країни, назва банку) установи мають переоформити реєстрацiйний номер (отримати новий реєстрацiйний номер).

     Оформлення змiн як додатка до реєстрацiйного номера, який є його невiд'ємною частиною, здiйснюється у разi змiни:

     мiсцезнаходження адреси банку-кореспондента (резидента);

     валюти чи перелiку валют кореспондентського рахунку.

     Без надання нового реєстрацiйного номера та без оформлення додатка до реєстрацiйного номера вносяться до iнформацiйної бази облiку реєстрацiйних номерiв (кореспондентських рахункiв) змiни номера та iнших технiчних реквiзитiв кореспондентського рахунку та iншi змiни, що не впливають на режим дiї кореспондентського рахунку.

     У разi переведення банку на обслуговування до iншого територiального управлiння Нацiонального банку пакети документiв та iнформацiйна база облiку реєстрацiйних номерiв щодо реєстрацiї дiючих кореспондентських рахункiв цього банку офiцiйно передаються до вiдповiдного територiального управлiння, а копiї цих документiв передаються до архiву вiдповiдно до вимог Iнструкцiї з дiловодства в центральному апаратi та установах Нацiонального банку України, затвердженої постановою Правлiння Нацiонального банку України вiд 26.11.2002 N 450 (зi змiнами). У цьому разi реєстрацiйний номер не анулюється, а береться на облiк вiдповiдним територiальним управлiнням".

     2. Постанова набирає чинностi через 10 днiв пiсля її державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     3. Начальникам територiальних управлiнь Нацiонального банку України, банкам пiсля набрання чинностi цiєю постановою забезпечити дотримання в роботi цих змiн.

     4. Генеральному департаменту банкiвського нагляду (В.В.Пушкарьов) пiсля державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України довести змiст цiєї постанови до вiдома структурних пiдроздiлiв Нацiонального банку України та банкiв для керiвництва та використання в роботi.

     5. Контроль за виконанням цiєї постанови покласти на Генеральний департамент банкiвського нагляду (Пушкарьов В.В.) та начальникiв територiальних управлiнь Нацiонального банку України.

Голова С.Л.Тiгiпко
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.