Документ скасований: Наказ Мінфіну № 657 від 31.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

НАКАЗ

07.10.2003 N 661


Про затвердження Порядку застосування митного режиму реекспорту до товарiв, що перемiщуються через митний кордон України

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 жовтня 2003 р. N 983/8304

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
наказом Державної митної служби України
вiд 20 липня 2009 року N 680

     Вiдповiдно до статей 187, 196, 197, 198, 199 Митного кодексу України та постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.08.2003 N 1211 наказую:

     1. Затвердити Порядок застосування митного режиму реекспорту до товарiв, що перемiщуються через митний кордон України (далi - Порядок), що додається.

     2. Управлiнню митних режимiв (Заяц В.В.) i Управлiнню правової роботи (Мельник М.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     3. Iнформацiйно-аналiтичному митному управлiнню (Шуляк В.П.) допрацювати програмне забезпечення з урахуванням вимог Порядку в строк до 15.12.2003.

     4. Вiддiлу з питань взаємодiї iз засобами масової iнформацiї та зв'язкiв з громадськiстю (Гунько С.О.) забезпечити висвiтлення цього наказу в засобах масової iнформацiї пiсля його державної реєстрацiї.

     5. Установити, що цей наказ набирає чинностi 01.01.2004.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Iванюка М.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
07.10.2003 N 661
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
28 жовтня 2003 р. N 983/8304

ПОРЯДОК
застосування митного режиму реекспорту до товарiв, що перемiщуються через митний кордон України

1. Загальнi положення

     1.1. Цей Порядок розроблено вiдповiдно до статтi 187 Митного кодексу України й з метою встановлення механiзму реалiзацiї положень статей 196 - 199 Митного кодексу України. Дiя Порядку поширюється на товари, що походять з iнших країн (далi - товари) i не пiзнiше нiж у встановлений законодавством строк з дати ввезення на митну територiю України вивозяться з цiєї територiї для вiльного обiгу без зобов'язання про повернення та без установлення умов їх використання за межами митної територiї України.

     1.2. У цьому Порядку термiни застосовуються в значеннях, наведених у статтях 1 i 196 Митного кодексу України.

     1.3. Товари, що при ввезеннi на митну територiю України були оформленi за окремими вантажними митними декларацiями (далi - ВМД), при розмiщеннi в митний режим реекспорту також декларуються за окремими ВМД.

     1.4. Товари можуть перемiщуватися через митний кордон України в митному режимi реекспорту також iншою особою, нiж та, що ввозила їх на митну територiю України, вiдповiдно до пункту 1 статтi 197 Митного кодексу України.

     1.5. Реекспорт дозволяється також у тих випадках, коли вивозиться тiльки частина ранiше ввезеної партiї товарiв.

     1.6. Строк, у який дозволяється перемiщення товарiв через митний кордон України в митному режимi реекспорту, обчислюється з дати їх фактичного ввезення на митну територiю України.

     1.7. Митне оформлення товарiв у митному режимi реекспорту здiйснюється митним органом, у зонi дiяльностi якого розташований резидент, що уклав договiр (контракт), вiдповiдно до якого вивозяться товари, або iншим митним органом згiдно з положеннями статтi 71 Митного кодексу України, якщо забезпечується дотримання умов перемiщення товарiв у митному режимi реекспорту.

     1.8. Для митного оформлення товарiв у митному режимi реекспорту митному органу подається ВМД, заповнена в установленому порядку.

2. Митне оформлення товарiв у митному режимi реекспорту

     2.1. Товари, увезенi на митну територiю України, можуть вивозитися за межi митної територiї України в митному режимi реекспорту, якщо дотримано такi умови:

(абзац перший пункту 2.1 iз змiнами, внесеними згiдно з наказом Державної митної служби України вiд 20.07.2009р. N 680)

     товари, що реекспортуються, перебувають у тому станi, у якому вони перебували на момент увезення на митну територiю України, крiм змiн унаслiдок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберiгання;

     товари, що реекспортуються, не використовувалися на територiї України з метою одержання прибутку;

     товари, що реекспортуються, вивозяться не пiзнiше нiж через один рiк з дати їх увезення на митну територiю України;

     митному органу подано дозвiл Мiнiстерства економiки та з питань європейської iнтеграцiї України на реекспорт товарiв, що входять до визначених вiдповiдно до пункту 1 постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 06.08.2003 N 1211 перелiкiв;

     митному органу подано дозвiл Державної служби експортного контролю України на реекспорт товарiв, що пiдлягають державному експортному контролю;

     у випадках, визначених статтею 30 Закону України вiд 16.04.91 N 959-XII, "Про зовнiшньоекономiчну дiяльнiсть" митному органу подано вiдповiдний дозвiл.

     2.2. Незмiннiсть стану товарiв визначається вiдповiднiстю:

     найменувань товарiв, що вивозяться, i їх кодiв згiдно з Українською класифiкацiєю товарiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi найменуванням i кодам товарiв на момент їх увезення на митну територiю України;

     технiчних характеристик та iнших параметрiв товарiв технiчним характеристикам та iншим параметрам, установленим чинними в Українi нормативними актами (мiжнародними, нацiональними, галузевими стандартами, технiчними умовами та iншими прирiвняними до них нормативними документами), а в разi вiдсутностi таких нормативних актiв - iншими документами, що мiстять цi вiдомостi.

     2.3. Iдентифiкацiя товарiв здiйснюється вiдповiдно до вимог статтi 64 Митного кодексу України.

     2.4. У разi потреби для участi в здiйсненнi митного контролю, зокрема iдентифiкацiї стану товарiв, що реекспортуються, можуть залучатися спецiалiсти й експерти вiдповiдно до положень статтi 65 Митного кодексу України.

     2.5. Товари, що реекспортуються, пiдлягають санiтарно-епiдемiологiчному, ветеринарному, фiтосанiтарному, радiологiчному, екологiчному контролю, контролю за перемiщенням культурних цiнностей тощо.

     2.6. До товарiв, що реекспортуються, не застосовуються заходи нетарифного регулювання, крiм випадкiв, визначених законом.

3. Прикiнцевi положення

     3.1. Митний орган вiдмовляє в митному оформленнi та пропуску через митний кордон України товарiв, якi перемiщуються з метою реекспорту, якщо:

     не подано документи, потрiбнi вiдповiдно до законодавства України для здiйснення митного контролю й митного оформлення товарiв, або такi документи оформлено з порушенням установленого порядку чи не мiстять необхiдних вiдомостей;

     на момент пред'явлення до митного оформлення товарiв, що реекспортуються, не може бути встановлена вiдповiднiсть їх стану становi цих товарiв на момент увезення на митну територiю України;

     установлено невiдповiднiсть стану пред'явлених до митного оформлення товарiв, що реекспортуються, їх становi на момент увезення на митну територiю України, крiм випадкiв, коли змiна стану сталася внаслiдок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування й зберiгання;

     строк перебування товарiв на митнiй територiї України перевищує один рiк з дати їх увезення;

     не пiдтверджено в установленому законодавством порядку iноземне походження товарiв.

     3.2. Норми природного зношення й утрат при транспортуваннi й зберiганнi товарiв визначаються чинними в Українi стандартами, технiчними умовами та iншими нормативними документами.

     3.3. Норми цього Порядку не впливають на застосування положень законодавства з питань здiйснення розрахункiв у сферi зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     3.4. Звiльнення вiд оподаткування товарiв, що реекспортуються, регулюється виключно законами України про оподаткування.

Начальник Управлiння митних режимiв В.В.Заяц
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.