Документ скасований: Наказ ДМСУ (до 2012) № 702 від 17.08.2007

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

10.12.2003р. N 858


Про затвердження Порядку списання митними лабораторiями проб i зразкiв товарiв пiсля проведення дослiджень (аналiзу, експертизи)

     На виконання вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.02 N 1862 "Про затвердження Порядку взяття (надання) проб i зразкiв товарiв, проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) з метою їх митного оформлення, а також розпорядження зразками" та з метою встановлення порядку списання, повернення та передачi проб i зразкiв товарiв пiсля проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) митними лабораторiями наказую:

     1. Затвердити Порядок списання митними лабораторiями проб i зразкiв товарiв пiсля проведення дослiджень (аналiзу, експертизи).

     2. Затвердити форми Акта про повернення проб i зразкiв товарiв власниковi та Акта про знищення пошкоджених проб i зразкiв товарiв, що додаються.

     3. Наказ Держмитслужби України вiд 14.12.2000 N 78 "Про затвердження Iнструкцiї про порядок утилiзацiї нафтопродуктiв та хiмiчних продуктiв пiсля проведення експертизи в митних лабораторiях" визнати таким, що втратив чиннiсть.

     4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Служби Дьомiна Ю.М.

Голова Служби М.М.Каленський

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державної митної служби України
10.12.2003р. N 858

ПОРЯДОК
списання митними лабораторiями проб i зразкiв товарiв пiсля проведення дослiджень (аналiзу, експертизи)

     1. Цей Порядок розроблено на виконання вимог постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.02 N 1862 "Про затвердження Порядку взяття (надання) проб i зразкiв товарiв, проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) з метою їх митного оформлення, а також розпорядження зразками".

     2. Дiя Порядку поширюється на проби й зразки товарiв, якi були наданi до митних лабораторiй для проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) при здiйсненнi митного контролю.

     3. Проби й зразки товарiв, за якими не звернувся власник або уповноважена ним особа, пiсля проведення дослiджень (аналiзу, експертизи) та контрольнi проби й зразки пiсля закiнчення термiну зберiгання у випадках, якщо власник усно або письмово не вимагає їх повернення, списуються митними лабораторiями.

     Списання проб i зразкiв товарiв проводиться комiсiєю, склад якої затверджується начальником митної лабораторiї.

     4. Контрольнi проби й зразки товарiв з обмеженим термiном зберiгання мiстяться у лабораторiї протягом строку, що не перевищує термiну їх зберiгання. Термiн зберiгання може визначатись державними стандартами, технiчними умовами, змiстом паспортних даних виробника на товар, iнформацiєю на маркуваннi тощо.

     5. Проби й зразки пiсля закiнчення дослiдження (аналiзу, експертизи) або термiну зберiгання повертаються власнику чи уповноваженiй ним особi на їх усну або письмову вимогу. При цьому складається Акт про повернення проб i зразкiв товарiв власниковi у двох примiрниках.

     Один примiрник залишається у справах митної лабораторiї, другий - передається власниковi або уповноваженiй ним особi.

     6. Якщо в установленi законодавством строки проби й зразки будуть не затребуванi власником або уповноваженою ним особою, то вони знищуються митною лабораторiєю. Про знищення митною лабораторiєю проб i зразкiв складається Акт про знищення пошкоджених проб i зразкiв.

     Акт зберiгається в митнiй лабораторiї. Завiрена митною лабораторiєю копiя Акта про знищення пошкоджених проб i зразкiв товарiв може надаватись на письмову вимогу власниковi товару або уповноваженiй ним особi.

Начальник митної лабораторiї Рувiн О. Г.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 10 грудня 2003 р. N 858
ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник митної лабораторiї
      
(пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)
"___" ____________ 200_ р.

Акт
про повернення проб i зразкiв товарiв власниковi товару

"___" ____________ 200_ р.

N
з/п
Назва митницi/органiзацiї, яка направила запит про експертизу Реєстрацiйний вхiдний номер запиту Назва, тип, кiлькiсть (вага, об'єм) зразкiв, що пiдлягають утилiзацiї Примiтки
         
         
Зразок передав      
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Зразок отримав      
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
 
(назва органiзацiї власника проб та зразкiв, її адреса, телефон)

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
наказом Державної митної служби України
вiд 10 грудня 2003 р. N 858
ЗАТВЕРДЖУЮ
Начальник митної лабораторiї
      
(пiдпис) (прiзвище, iнiцiали)
"___" ____________ 200_ р.

Акт
про знищення пошкоджених проб i зразкiв товарiв

"___" ____________ 200_ р.

N
з/п
Назва митницi/органiзацiї, яка направила запит про експертизу Реєстрацiйний вхiдний номер запиту Назва, тип, кiлькiсть (вага, об'єм) зразкiв, що пiдлягають утилiзацiї Спосiб утилiзацiї Примiтки
           
           
Голова комiсiї      
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Члени комiсiї      
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
     
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.