Документ скасований: Постанова КМУ № 1243 від 27.12.2010

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А
Київ

вiд 24 грудня 2003 р. N 1998


Про затвердження Порядку отримання довiдки про сплату податку з доходiв фiзичних осiб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання, або про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з цього податку

     Вiдповiдно до пункту 18.3 статтi 18 Закону України "Про податок з доходiв фiзичних осiб" Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок отримання довiдки про сплату податку з доходiв фiзичних осiб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання, або про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з цього податку (додається).

     2. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2004 року.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 24 грудня 2003 р. N 1998

ПОРЯДОК
отримання довiдки про сплату податку з доходiв фiзичних осiб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання, або про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з цього податку

     1. Цей Порядок регламентує подання платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання (далi - платник податку), податковому органу декларацiї про майновий стан i доходи (податкової декларацiї) для отримання довiдки податкового органу про сплату податку з доходiв фiзичних осiб або про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з цього податку (далi - довiдка).

     2. У цьому Порядку термiни вживаються у значеннi згiдно iз Законом України "Про податок з доходiв фiзичних осiб".

     3. Декларацiя про майновий стан i доходи (податкова декларацiя) (далi - декларацiя) подається платником податку до податкового органу за податковою адресою не пiзнiше моменту закiнчення 60 календарного дня, що передує виїзду платника податку за кордон на постiйне мiсце проживання. Декларацiя подається за звiтний податковий перiод, на який припадає день подання такої декларацiї (з початку звiтного податкового перiоду до дня подання декларацiї).

     4. Протягом 30 календарних днiв вiд дня отримання декларацiї податковий орган зобов'язаний визначити податкове зобов'язання платника податку та надiслати йому податкове повiдомлення, а у разi вiдсутностi податкових зобов'язань - видати довiдку платнику податку.

     Платник податку зобов'язаний у порядку, передбаченому законом, сплатити визначену у податковому повiдомленнi суму податкового зобов'язання, включаючи пеню та штрафнi санкцiї (за їх наявностi).

     Документ, що пiдтверджує сплату податку (квитанцiя банку, платiжне доручення), пред'являється платником податку податковому органу для отримання довiдки.

     5. Довiдка засвiдчується пiдписом начальника податкового органу i скрiплюється печаткою.

     6. Довiдка дiйсна протягом 60 календарних днiв з дати її видачi.

     7. Довiдка, форма якої визначається Державною податковою адмiнiстрацiєю, повинна мiстити, зокрема, такi данi: назву податкового органу, який видає довiдку; прiзвище, iм'я, по батьковi платника податку; iдентифiкацiйний номер згiдно з Державним реєстром фiзичних осiб - платникiв податкiв та iнших обов'язкових платежiв; звiтний податковий перiод, за який була подана декларацiя та видається довiдка; iнформацiю про сплату податку або про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з цього податку.

     8. Видана податковим органом довiдка здається платником податку органам митного контролю пiд час перетину митного кордону та є пiдставою для проведення митних процедур.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.