КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 27 грудня 2010 р. N 1243


Про затвердження Порядку отримання довiдки про сплату податку на доходи фiзичних осiб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання, та про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з такого податку

     Вiдповiдно до пункту 179.3 статтi 179 Податкового кодексу України Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Затвердити Порядок отримання довiдки про сплату податку на доходи фiзичних осiб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання, та про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з такого податку, що додається.

     2. Визнати такою, що втратила чиннiсть, постанову Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 24 грудня 2003 р. N 1998 "Про затвердження Порядку отримання довiдки про сплату податку з доходiв фiзичних осiб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання, або про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з цього податку" (Офiцiйний вiсник України, 2003 р., N 52, ст. 2786).

     3. Ця постанова набирає чинностi з 1 сiчня 2011 року.

Прем'єр-мiнiстр України М. АЗАРОВ

Iнд. 27

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 27 грудня 2010 р. N 1243

ПОРЯДОК
отримання довiдки про сплату податку на доходи фiзичних осiб платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання, та про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з такого податку

     1. Цей Порядок регламентує подання платником податку - резидентом, який виїжджає за кордон на постiйне мiсце проживання (далi - платник податку), органу державної податкової служби декларацiї про майновий стан i доходи (податкової декларацiї) для отримання довiдки органу державної податкової служби про сплату податку на доходи фiзичних осiб та про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з такого податку (далi - довiдка).

     2. Декларацiя про майновий стан i доходи (податкова декларацiя) (далi - декларацiя) подається платником податку до органу державної податкової служби за податковою адресою не пiзнiше нiж протягом 60 календарних днiв, що передують виїзду платника податку за кордон на постiйне мiсце проживання. Декларацiя подається за три останнi звiтнi податковi перiоди (у разi наявностi невиконаного обов'язку з подання) та за звiтний перiод поточного року (з початку поточного року до строку, на який припадає день подання такої декларацiї).

     3. Протягом 30 календарних днiв з дня отримання декларацiї орган державної податкової служби зобов'язаний визначити податкове зобов'язання платника податку та надiслати йому податкове повiдомлення, а у разi вiдсутностi податкових зобов'язань - видати довiдку платнику податку.

     Платник податку зобов'язаний у порядку, передбаченому Податковим кодексом України, сплатити визначену у податковому повiдомленнi суму податкового зобов'язання, включаючи пеню та штрафнi санкцiї (у разi наявностi).

     Документ, що пiдтверджує сплату податку на доходи фiзичних осiб (квитанцiя банку, платiжне доручення), пред'являється платником податку органу державної податкової служби для отримання довiдки.

     4. Довiдка засвiдчується пiдписом начальника органу державної податкової служби i скрiплюється печаткою.

     5. Довiдка дiйсна протягом 60 календарних днiв з дати видачi.

     6. Довiдка, форма якої визначається Державною податковою службою, повинна мiстити такi данi: назву органу державної податкової служби, який видає довiдку; прiзвище, iм'я та по батьковi платника податку; реєстрацiйний номер облiкової картки платника податкiв згiдно з Державним реєстром фiзичних осiб - платникiв податкiв або серiю та номер паспорта (для фiзичних осiб, якi через свої релiгiйнi переконання вiдмовилися вiд прийняття реєстрацiйного номера облiкової картки платника податкiв та повiдомили про це вiдповiдний орган державної податкової служби i мають вiдмiтку в паспортi); звiтний податковий перiод, за який подано декларацiю та видається довiдка; iнформацiю про сплату податку на доходи фiзичних осiб або про вiдсутнiсть податкових зобов'язань з такого податку.

     7. Видана органом державної податкової служби довiдка подається платником податку до органiв митного контролю пiд час перетинання митного кордону України та є пiдставою для проведення митних процедур.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.