ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

11.02.2004 р. N 25/4-14-34/1545-ЕП

 

Начальникам регiональних митниць
Начальникам митниць


Про сплату митних зборiв за митне оформлення товарiв при застосуваннi тимчасової чи неповної декларацiй

     У зв'язку з запитами митниць та суб'єктiв пiдприємницької дiяльностi господарювання про сплату митних зборiв за митне оформлення товарiв при застосуваннi тимчасової чи неповної декларацiй, повiдомляємо.

     Згiдно з пунктом 4.3 роздiлу 4 Порядку застосування тимчасової та неповної декларацiй вiдповiдно до митного режиму iмпорту (при випуску у вiльний обiг), затвердженого наказом Державної митної служби України вiд 30.12.03 N 932, зареєстрованого в Мiнiстерствi юстицiї України 17.01.04 за N 66/8665, на момент митного оформлення товарiв iз застосуванням тимчасової чи неповної декларацiй сплачуються податки i збори (обов'язковi платежi) в повному обсязi.

     Вiдповiдно до частини 1 статтi 14 Закону України вiд 25.06.91 N 1251-ХII митнi збори не належать до загальнодержавних податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв).

     Таким чином, при застосуваннi тимчасової чи неповної декларацiй митнi збори за митне оформлення товарiв не справляються.

     Справляння зазначеного виду митного збору та iнших видiв митних зборiв здiйснюється за вантажною митною декларацiєю iз застосуванням курсу валюти, встановленого Нацiональним банком України на день прийняття митним органом тимчасової чи неповної декларацiї, за якими товари були випущенi у вiльний обiг.

Заступник Голови Служби А.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.