ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

17.02.2004 р. N 25/4-14-34/1748-ЕП

 

Начальникам реґiональних митниць
Начальникам митниць
Начальнику Iнформацiйно-аналiтичного митного управлiння


Щодо застосування положень листа Держмитслужби України вiд 31.01.04 N 11/4-15-990-ЕП

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
листом Державної митної служби України
вiд 9 березня 2004 року N 25/4-14-34/3260-ЕП

     На запити митних органiв до внесення в установленому порядку вiдповiдних змiн та доповнень до Класифiкатору способiв розрахунку, затвердженого наказом Держмитслужби вiд 09.07.97 N 307 (iз змiнами та доповненнями), роз'яснюємо порядок застосування окремих положень листа Держмитслужби України вiд 31.01.04. N 11/4-15-990-ЕП.

     До абз. 7

     1. Нарахування податкiв та зборiв у графi 47 тимчасової чи неповної декларацiй (далi -ТД чи НД) вiдповiдно до митного режиму iмпорту (при випуску у вiльний обiг) слiд здiйснювати iз застосуванням вiдповiдних кодiв способiв розрахунку, наведених у Класифiкаторi способiв розрахунку, якi зазначаються у ВМД при її заповненнi вiдповiдно до режиму iмпорту.

     2. Код способiв розрахунку "19" при заповненнi графи 47 ТД чи НД не застосовується.

     3. При заповненнi ВМД у звичайному порядку пiсля випуску товарiв у вiльний обiг нарахованi по тимчасовiй чи неповнiй декларацiях податки та збори вiдображаються у графi 47 ВМД iз зазначенням таких додаткових способiв розрахунку:

     "40" - нарахування податкiв та зборiв, сплачених у грошовiй формi при митному оформленнi товарiв iз застосуванням тимчасової чи неповної декларацiй;

     "41" - нарахування ПДВ, на суму якого при митному оформленнi товарiв iз застосуванням тимчасової чи неповної декларацiй було видано податковий вексель;

     "42" - нарахування сум податкiв та зборiв, що пiдлягають поверненню або зарахуванню у рахунок майбутнiх платежiв внаслiдок надмiрної сплати за ТД чи НД;

     "43" - нарахування суми ПДВ, яка не пiдлягає оплатi по виписаному векселю при оформленнi ТД чи НД;

     "44" - нарахування мита, на суму якого при митному оформленнi майна до статутного фонду пiдприємств з iноземними iнвестицiями iз застосуванням тимчасової декларацiї було видано простий вексель;

(пункт 3 доповнено абзацом шостим згiдно з листом Державної митної служби України вiд 09.03.2004 р. N 25/4-14-34/3260-ЕП)

     "45" - нарахування суми мита, яка не пiдлягає оплатi по виданому простому векселю при оформленнi тимчасової декларацiї на майно до статутного фонду пiдприємств з iноземними iнвестицiями.

(пункт 3 доповнено абзацом сьомим згiдно з листом Державної митної служби України вiд 09.03.2004 р. N 25/4-14-34/3260-ЕП)

     До абз. 8

     При заповненнi ВМД у звичайному порядку нарахування додаткових сум податкiв та зборiв, що пiдлягають сплатi у грошовiй формi, здiйснюється iз застосуванням вiдповiдних кодiв способiв розрахунку, наведених у Класифiкаторi способiв розрахунку, якi зазначаються у ВМД при її заповненнi вiдповiдно до режиму iмпорту.

     До абз. 9

     Нарахування сум податкiв та зборiв, що пiдлягають поверненню або зарахуванню у рахунок майбутнiх платежiв внаслiдок надмiрної сплати за ТД чи НД, здiйснюється iз зазначенням коду способiв розрахунку -"42".

     До абз. 11

     Роз'яснення будуть наданi пiсля внесення вiдповiдних змiн та доповнень до Порядку випуску, обiгу та погашення векселiв, якi видаються на суму податку на додану вартiсть при ввезеннi (пересиланнi) товарiв на митну територiю України, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 1 жовтня 1997 р. N 1104.

     До абз.12

     1. При заповненнi ВМД у звичайному порядку умовне нарахування сум податкiв та зборiв здiйснюється iз застосуванням вiдповiдного коду способiв розрахунку, наведеного у Класифiкаторi способiв розрахунку, який зазначається у ВМД при її заповненнi вiдповiдно до режиму iмпорту.

     Облiк умовно нарахованих податкiв, передбачений вiдповiдними формами звiтностi, здiйснюється за ВМД, оформленими у звичайному порядку.

     Також iнформуємо, що у графах В, С ВМД при її оформленнi у звичайному порядку зазначається iнформацiя про податки та збори тiльки за цiєю ВМД.

     Iнформацiйно-аналiтичному митному управлiнню забезпечити внесення змiн до вiдповiдних довiдникiв ЄАIС Держмитслужби.

Заступник Голови Служби А.Войцещук
Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.