Документ скасований: Постанова КМУ № 705 від 12.05.2007

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 26 травня 2004 р. N 672


Про затвердження Порядку проведення iнспектування, огляду, аналiзу, обстеження та знезараження пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв та їх перелiку

Iз змiнами i доповненнями, внесеними
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 15 лютого 2006 року N 156

     Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     Затвердити такi, що додаються:

     Порядок проведення iнспектування, огляду, аналiзу, обстеження та знезараження пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв;

     перелiк пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв.

Прем'єр-мiнiстр України В.ЯНУКОВИЧ

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 травня 2004 р. N 672

ПОРЯДОК
проведення iнспектування, огляду, аналiзу, обстеження та знезараження пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв

Загальна частина

     1. Цей Порядок визначає процедуру проведення iнспектування, огляду, аналiзу, обстеження та знезараження пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв, включаючи оформлення фiтосанiтарного та карантинного сертифiкатiв.

     2. Усi пiдкарантиннi матерiали i об'єкти, що iмпортуються, експортуються, перевозяться транзитом через територiю України або перемiщуються в її межах, пiдлягають iнспектуванню, огляду, аналiзу та обстеженню державними iнспекторами з карантину рослин.

     3. Пiдкарантиннi матерiали i об'єкти, що ввозяться в Україну, пiдлягають первинному карантинному огляду в пунктах пропуску через державний кордон державними iнспекторами з карантину рослин, а у митницях призначення - вторинному карантинному огляду i обов'язковiй фiтосанiтарнiй експертизi.

(пункт 3 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     4. Забороняється ввезення в Україну пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв, в яких виявлено карантиннi або iншi шкiдливi органiзми. Такi вантажi затримуються на час проведення знезараження або повертаються до країни-експортера за погодженням з власниками вантажiв чи уповноваженими ними особами (далi - власники вантажiв).

(пункт 4 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

Проведення iнспектування

     5. Iнспектування включає проведення карантинного огляду пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв з вiдбором зразкiв для фiтосанiтарної експертизи з метою визначення вiдповiдностi пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв дiючим фiтосанiтарним вимогам України та країни-iмпортера.

     6. Ввезення в Україну пiдкарантинних матерiалiв проводиться за наявностi фiтосанiтарного сертифiката, що видається державними органами з карантину i захисту рослин країни-експортера, та карантинного дозволу, що видається Головною державною iнспекцiєю з карантину рослин України.

(пункт 6 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     7. Рослини i рослиннi продукти, якi ввозяться в Україну, у разi виявлення в них карантинних та iнших шкiдливих органiзмiв пiдлягають знезараженню, поверненню, технiчнiй переробцi або знищенню пiд контролем державного iнспектора з карантину рослин.

(пункт 7 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     8. Насiння i садивний матерiал, якi ввозяться в Україну, пiдлягають висiванню або висаджуванню у визначених в карантинному дозволi господарствах чи у спецiальних розсадниках та оранжереях для виявлення прихованого зараження рослинного матерiалу i його оздоровлення пiд контролем державного iнспектора з карантину рослин.

     Умови ввезення та використання насiння i садивного матерiалу визначаються в карантинному дозволi. Перемiщення насiння i садивного матерiалу з одного регiону в iнший здiйснюється за погодженням з Головною державною iнспекцiєю з карантину рослин України.

(пункт 8 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     9. Фiтосанiтарний контроль пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв у пунктах пропуску через державний кордон здiйснюється державним iнспектором з карантину рослин, а їх подальше використання дозволяється лише пiсля отримання результатiв огляду та фiтосанiтарної експертизи, про що робиться вiдмiтка у товаросупровiдних (товаротранспортних) документах.

     10. У разi виявлення у митницях призначення або на пiдприємствах, в установах та органiзацiях пiд час вторинного огляду карантинних органiзмiв пiдкарантиннi матерiали i об'єкти пiдлягають обов'язковому знезараженню або знищенню.

(пункт 10 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     11. Пiдкарантиннi матерiали експортуються за наявностi фiтосанiтарного сертифiката, що видається державним iнспектором з карантину рослин на кожну партiю, яка вивозиться в одному транспортному засобi.

(пункт 11 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     12. Фiтосанiтарний сертифiкат видається за результатами обстеження рослин у перiод вегетацiї, мiсць їх зберiгання та фiтосанiтарної експертизи.

     13. Для отримання фiтосанiтарного сертифiката власник вантажу зобов'язаний пiдготувати партiю пiдкарантинних матерiалiв вiдповiдно до вимог країни-iмпортера та не пiзнiше нiж за 30 днiв до вiдвантаження подати державнiй iнспекцiї з карантину рослин за мiсцем вирощування рослин або вiдвантаження вантажу заяву про оформлення фiтосанiтарного сертифiката та копiю договору (контракту).

(пункт 13 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     14. Власник вантажу зобов'язаний пред'явити державному iнспектору з карантину рослин партiю пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв не пiзнiше нiж за 5 днiв до їх вiдвантаження або вiдправлення для карантинного огляду та фiтосанiтарної експертизи.

(пункт 14 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     15. Експортнi партiї пiдкарантинних матерiалiв, зараженi карантинними та iншим шкiдливими органiзмами, пiдлягають знезараженню.

(пункт 15 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     16. Транспортнi засоби, призначенi для перевезення експортних партiй пiдкарантинних матерiалiв, пiдлягають огляду, а у разi виявлення карантинних та iнших шкiдливих органiзмiв - знезараженню.

(пункт 16 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

Проведення огляду

     17. Пiд час огляду пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв державний iнспектор з карантину рослин перевiряє їх фiтосанiтарний стан, обстежує i вiдбирає зразки, збирає пошкодженi або пiдозрiлi рослини i рослиннi продукти, направляє їх до карантинної лабораторiї для проведення фiтосанiтарної експертизи.

(пункт 17 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     18. У разi складування, концентрацiї (нагромадження) та сортування в морських i рiчкових портах, на залiзничних станцiях, автопереходах, в Iнших термiналах проводиться вторинний карантинний огляд пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв.

     19. Пiсля знезараження пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв остаточний висновок щодо карантинного стану партiї вантажу робить державний iнспектор з карантину рослин на пiдставi результатiв повторного огляду та фiтосанiтарної експертизи. У разi проведення знезараження пiдкарантинних матерiалiв на шляху прямування висновок стосовно фiтосанiтарного стану готується на пiдставi акта про проведення знезараження.

(пункт 19 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

Проведення аналiзу

     20. Проведення аналiзу полягає у здiйсненнi фiтосанiтарної експертизи.

     Фiтосанiтарна експертиза проводиться в карантинних лабораторiях та включає:

     проведення ентомологiчного, мiкологiчного, бактерiологiчного, гельмiнтологiчного, гербологiчного, вiрусологiчного аналiзу з метою виявлення шкiдникiв, збудникiв хвороб рослин, нематод i насiння бур'янiв;

(абзац третiй пункту 20 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     визначення видiв виявлених шкiдливих органiзмiв;

     пiдготовку спецiалiстами висновку про карантинне значення виявлених шкiдливих органiзмiв.

     21. Висновок спецiалiстiв щодо аналiзу видається за результатами аналiзу протягом трьох днiв з дня подання зразкiв на аналiз, а щодо саджанцiв, живцiв, квiткових цибулин, бульб - на наступний день.

(пункт 21 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     22. У разi проведення складного тривалого аналiзу (мiкологiчного, бактерiологiчного, вiрусологiчного) висновок спецiалiстiв щодо аналiзу видається протягом 30 днiв з дня подання проби на аналiз.

(пункт 22 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     23. На пiдставi результатiв фiтосанiтарної експертизи кожного зразка i оцiнки виявлених шкiдливих органiзмiв державний iнспектор з карантину рослин визначає фiтосанiтарний стан всiєї партiї пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв та здiйснює карантиннi заходи.

Проведення обстеження

     24. З метою визначення карантинного стану територiї України державнi iнспектори з карантину рослин систематично проводять контрольне обстеження сiльськогосподарських i лiсових угiдь, мiсць зберiгання i переробки рослин i рослинних продуктiв, пунктiв карантину рослин та прилеглої до них територiї (трикiлометрової зони).

(пункт 24 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     25. У перiод вегетацiї культурних рослин державнi iнспектори з карантину рослин проводять контрольнi обстеження на сiльськогосподарських угiддях та iнших землях.

     26. Контрольне обстеження посiву, посадки рослин, багаторiчного насадження, примiщення складу проводиться вiзуальним методом, що включає огляд посiвiв, посадок за периметром або дiагоналлю поля, вiдбiр зразкiв рослин, ґрунту, збирання шкiдливих органiзмiв, пошкоджених рослин, а також з використанням феромонних пасток, харчових принад, ловильних поясiв.

(пункт 26 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     27. Остаточний висновок про фiтосанiтарний стан готують спецiалiсти карантинних лабораторiй на пiдставi результатiв фiтосанiтарної експертизи зразкiв пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв, наданих державними iнспекторами з карантину рослин, суб'єктами господарювання та громадянами.

(пункт 27 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     28. Контрольнi обстеження проводяться з такою перiодичнiстю:

     щороку - у суб'єктiв господарювання, якi вирощують елiтне сортове насiння i посадковий матерiал, на державних сортодослiдних станцiях, у плодорозсадниках, iнтродукцiйно-карантинних розсадниках i карантинних оранжереях ботанiчних садiв, а також на територiях, де запроваджено карантинний режим;

(абзац другий пункту 28 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     один раз на два роки - у суб'єктiв господарювання, що здiйснюють виробництво та переробку сiльськогосподарської продукцiї, на землях осiб, де не виявлено карантинних органiзмiв, та на прилеглих до них територiях.

(абзац третiй пункту 28 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     Для виявлення вогнищ карантинних шкiдникiв вивiшуються феромоннi пастки та виставляються харчовi принади з урахуванням їх бiологiчних особливостей з дотриманням методичних вказiвок Головної державної iнспекцiї з карантину рослин України щодо кожного карантинного шкiдника окремо.

(абзац четвертий i п'ятий пункту 28 замiнено абзацом четвертим згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156, у зв'язку з цим абзац шостий вважати абзацом п'ятим)

     Результати обстеження вiдображаються в актах.

     29. На територiї виявлення карантинних органiзмiв запроваджується карантинний режим.

(абзац перший пункту 29 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     Для запровадження карантинного режиму вiдповiдно до статтi 9 Закону України "Про карантин рослин" до Кабiнету Мiнiстрiв України, Ради мiнiстрiв Автономної Республiки Крим або мiсцевої держадмiнiстрацiї подаються такi документи:

     висновок фiтосанiтарної експертизи;

(абзац третiй пункту 29 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     подання Головного державного iнспектора з карантину рослин України, головних державних iнспекторiв з карантину рослин Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя, державних iнспекторiв з карантину рослин iз зазначенням обставин запровадження такого режиму, меж карантинної зони, сутi карантинного обмеження, заходiв з локалiзацiї та лiквiдацiї карантинних органiзмiв.

(абзац четвертий пункту 29 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     30. У карантиннiй зонi здiйснюються такi заходи:

     обмежується виїзд транспортних засобiв i проводиться їх огляд;

     забороняється вивезення заражених пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв та проводиться їх знезараження;

     проводиться технiчна переробка або знищення заражених пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв.

     31. Пiдкарантиннi матерiали i об'єкти, що вивозяться з карантинної зони, пiдлягають фiтосанiтарному контролю.

     Фiтосанiтарний контроль пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв включає здiйснення державними iнспекторами з карантину рослин таких карантинних заходiв:

     карантинний огляд;

     фiтосанiтарну експертизу;

(абзац четвертий пункту 31 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     органiзацiю робiт iз знезараження або здiйснення iнших заходiв, спрямованих на знищення карантинних органiзмiв.

(абзац п'ятий пункту 31 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     32. Пiдкарантиннi матерiали вивозяться з карантинної зони за наявностi карантинного сертифiката, який засвiдчує карантинний стан, визначає маршрут, умови перевезення i використання цих матерiалiв, а також їх тари та упаковки.

(пункт 32 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     33. Для отримання карантинного сертифiката власник вантажу зобов'язаний не пiзнiше нiж за 15 днiв до вiдвантаження пiдкарантинних матерiалiв подати до державної iнспекцiї з карантину рослин за мiсцем вирощування рослин або вiдвантаження вантажу заяву про оформлення карантинного сертифiката.

(пункт 33 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     34. Власник вантажу зобов'язаний пред'явити державному iнспектору з карантину рослин партiю пiдкарантинних матерiалiв для проведення iнспектування, огляду, аналiзу та обстеження не пiзнiше нiж за 5 днiв до їх вiдвантаження або вiдправлення.

(пункт 34 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     35. Партiї пiдкарантинних матерiалiв, зараженi карантинними органiзмами, не допускаються до вивезення, ввезення, реалiзацiї та використання i пiдлягають знезараженню, поверненню, технiчнiй переробцi або знищенню пiд контролем державного iнспектора з карантину рослин.

(пункт 35 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     36. Державний iнспектор з карантину рослин зобов'язаний на пiдставi заяви власника вантажу за вiдсутностi у пiдкарантинних матерiалах карантинних органiзмiв оформити карантинний сертифiкат. Карантинний сертифiкат видається за результатами огляду, проведеного державним iнспектором з карантину рослин, та висновку фiтосанiтарної експертизи.

(пункт 36 у редакцiї постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     37. Пункт 37 виключено

(згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

Проведення знезараження

     38. Роботи iз забезпечення знезараження пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв, якi перемiщуються через державний кордон та карантиннi зони, органiзовують державнi iнспекцiї з карантину рослин Автономної Республiки Крим, областей, мiст Києва та Севастополя.

     Контроль за станом виконання зазначених робiт здiйснює Головна державна iнспекцiя з карантину рослин України.

     39. Знезараження пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв проводиться з дотриманням вимог нормативно-правових актiв з питань охорони працi та охорони навколишнього природного середовища.

     40. Складськi примiщення для зберiгання пестицидiв повиннi вiдповiдати вимогам державних санiтарних норм та правил.

     41. Обладнання, що використовується для проведення робiт iз знезараження, повинно забезпечуватися технiчними паспортами, своєчасно проходити технiчне обслуговування в установленому законодавством порядку.

     42. Для проведення знезараження застосовуються тiльки зареєстрованi i дозволенi до використання в Українi пестициди.

     43. Особи, якi проводять знезараження, повиннi мати засоби iндивiдуального захисту, контролю та спецодяг.

     44. До робiт iз знезараження допускаються особи, якi мають:

     медичну книжку особи, яка працює з пестицидами i агрохiмiкатами;

     допуск (посвiдчення) на право проведення робiт з пестицидами i агрохiмiкатами;

     документ про проходження спецiальної пiдготовки з питань безпечного проведення робiт з пестицидами i агрохiмiкатами.

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 26 травня 2004 р. N 672

ПЕРЕЛIК
пiдкарантинних матерiалiв i об'єктiв

     1. Пiдкарантиннi матерiали

Код згiдно з
УКТЗЕД
Назва пiдкарантинного матерiалу
0601 Цибулини, бульби, кореневi бульби, бульбоцибулини, розетки коренiв та кореневища, у станi вегетативного спокою, у станi вегетацiї або цвiтiння; саджанцi, рослини та коренi цикорiю, крiм коренiв товарної позицiї 1212
0602 Iншi живi рослини (включаючи їх корiння), живцi та пiдщепи; мiцелiй грибiв
0603 Зрiзанi квiтки та пуп'янки, придатнi для складання букетiв або для декоративних цiлей, свiжi, засушенi (крiм вибiлених, пофарбованих, просочених або оброблених iншим способом)
0604 Листя, гiлки та iншi частини рослин, без квiток або пуп'янкiв, трави, мохи та лишайники, для букетiв або оздоблення, свiжi, засушенi (крiм вибiлених, пофарбованих, просочених або оброблених iншим способом)
0701 Картопля свiжа або охолоджена
0702 00 00 00 Помiдори свiжi або охолодженi
0703 Цибуля, цибуля-шалот (шарлот), часник, цибуля-порей та iншi цибулиннi овочi, свiжi або охолодженi
0704 Капуста головчаста, капуста цвiтна, капуста броколi, кольрабi та аналогiчнi їстiвнi овочi роду Brassica, свiжi або охолодженi
0705 Салат-латук (Lactuca sativa) та цикорiй (Cichorium spp.), свiжi або охолодженi
0706 Морква, рiпа, столовi буряки, солодкий корiнь, редька, селера коренева та аналогiчнi їстiвнi коренеплоди, свiжi або охолодженi
0707 00 Огiрки та корнiшони свiжi або охолодженi
0708 Бобовi овочi лущенi або нi, свiжi або охолодженi
0709 Iншi овочi свiжi або охолодженi
0712 Овочi сушенi, цiлi, нарiзанi на шматки або на скибки, або добре подрiбненi чи розмеленi, але не пiдданi подальшiй обробцi
0713 Овочi бобовi сушенi, лущенi, очищенi або неочищенi вiд насiннєвої оболонки, подрiбненi або неподрiбненi
0714 Манiок, маранта, салеп, топiнамбур, солодка картопля (батат) та аналогiчнi коренеплоди чи бульби з високим вмiстом крохмалю або iнулiну, свiжi, охолодженi, сушенi, цiлi чи у шматках, або у виглядi гранул чи скибок; серцевина сагової пальми (крiм морожених)
0801 Горiхи кокосовi, бразильськi, кеш'ю, свiжi або сушенi, очищенi вiд шкаралупи або неочищенi, з шкiркою або без шкiрки
0802 Iншi горiхи, свiжi або сушенi, очищенi вiд шкаралупи або неочищенi, з шкiркою або без шкiрки
0803 00 Банани, включаючи плантайни, свiжi або сушенi
0804 Фiнiки, iнжир, ананаси, авокадо, гуаява, манго та мангостани, свiжi або сушенi
0805 Цитрусовi, свiжi або сушенi
0806 Виноград, свiжий або сушений
0807 Динi (кавуни) та папайя, свiжi
0808 Яблука, грушi та айва, свiжi
0809 Абрикоси, вишнi (черешнi), персики (включаючи брюньони та нектарини), сливи та терен, свiжi
0810 Iншi плоди, свiжi
0813 Плоди сушенi, крiм тих, що включенi до товарних позицiй 0801 - 0806; сумiшi з сушених плодiв або горiхiв цiєї групи
0814 00 00 00 Цедра цитрусових або шкiрки динь (включаючи шкiрки кавунiв), свiжi або добре висушенi (крiм морожених, вмiщених у солону воду, просочених або з доданням iнших речовин, що забезпечують їх тимчасове зберiгання)
0901 Кава смажена або несмажена, з кофеїном або без кофеїну; кавова шкаралупа та оболонки зерен кави; замiнники кави з вмiстом кави у будь-якiй пропорцiї (крiм розфасованих у вакуумну або металеву упаковку)
0902 Чай, ароматизований чи неароматизований (крiм розфасованого у вакуумну або металеву упаковку)
0903 00 00 00 Мате (парагвайський чай) (крiм розфасованого у вакуумну або металеву упаковку)
0904 Перець роду Piper; стручковий перець роду Capsicum або пахучий перець роду Pimenta, сушений або подрiбнений або розмелений
0906 Кориця та квiти коричного дерева
0907 00 00 00 Гвоздика (цiлi плоди, квiтки та квiтконiжки)
0908 Мускатний горiх; мацiс; амон та кардамон
0909 Насiння анiсу, бад'яну, фенхелю, корiандру, кумiну, кмину; ягоди ялiвцю
0910 Iмбир, шафран, турмерик (куркума), тим'ян (чебрець); лаврове листя, каррi та iншi прянощi
1001 Пшениця i сумiш пшеницi та жита (меслин)
1002 00 00 00 Жито
1003 00 Ячмiнь
1004 00 00 00 Овес
1005 Кукурудза
1006 Рис
1007 00 Сорго зернове
1008 Гречка, просо та насiння канаркової трави; iншi зерновi культури
1101 00 Борошно пшеничне або сумiшi пшеницi та жита (меслину)
1102 Борошно iнших зернових культур, крiм пшеничного або сумiшi пшеницi та жита (меслину)
1103 Крупи, крупка та гранули зернових культур
1104 Зерно зернових культур, оброблене iншими способами (наприклад, лущене, плющене, у виглядi пластiвцiв, шлiфоване, рiзане (ядро) або подрiбнене), за винятком рису товарної позицiї 1006; зародки зернових культур цiлi, плющенi, у виглядi пластiвцiв або меленi
1105 Борошно, крупа, порошок, пластiвцi, гранули з картоплi
1106 Борошно, крупа та порошок з сушених бобових овочiв товарної позицiї 0713, з серцевини сагової пальми або з коренеплодiв чи бульбоплодiв товарної позицiї 0714 або продуктiв групи 08
1107 Солод, обсмажений або необсмажений
1201 00 Соєвi боби, подрiбненi або неподрiбненi
1202 Арахiс (землянi горiшки) не смажений i не приготовлений iншим способом, лущений або нелущений, подрiбнений або неподрiбнений
1203 00 00 00 Копра
1204 00 Насiння льону, подрiбнене або неподрiбнене
1205 00 Насiння свирiпи або рiпака, подрiбнене або неподрiбнене
1206 00 Насiння соняшнику, подрiбнене або неподрiбнене
1207 Олiйне насiння та плоди iнших олiйних культур, подрiбненi або неподрiбненi
1208 Борошно з насiння чи плодiв олiйних культур, крiм борошна з гiрчицi
1209 Насiння, плоди та спори для сiвби
1210 Шишки хмелю, свiжi або сухi, подрiбненi або неподрiбненi, розмеленi або у виглядi гранул; лупулiн
1211 Рослини, частини рослин, насiння та плоди, використовуванi головним чином у парфумерiї, медицинi або для боротьби з комахами, паразитами тощо, свiжi або сушенi, порiзанi або непорiзанi, подрiбненi або неподрiбненi, розмеленi або нерозмеленi
1212 Плоди рiжкового дерева, морськi та iншi водоростi, цукровi буряки та цукрова тростина, свiжi, охолодженi або сушенi, подрiбненi або неподрiбненi; кiсточки, ядра плодiв та iншi продукти рослинного походження (включаючи несмаженi коренi цикорiю виду Cichorium intybus sativum), використовуванi головним чином для харчових цiлей, не включенi до iнших угруповань (крiм морських та iнших водоростей свiжих, охолоджених та всiєї замороженої продукцiї)
1213 00 00 00 Солома та полова зернових, необробленi, подрiбненi або неподрiбненi, розмеленi або нерозмеленi (крiм пресованих або у виглядi таблеток)
1214 Бруква кормова, буряк кормовий, кормовi коренеплоди, сiно, люцерна, конюшина, еспарцет, капуста кормова, люпин, вика та аналогiчнi кормовi продукти непресованi (крiм пресованих або у виглядi таблеток)
1401 Матерiали рослинного походження, використовуванi головним чином для плетiння або виробництва матiв (наприклад бамбук, iндiйська тростина, тростина, очерет, лоза, рафiя, очищена солома злакiв, липове лико) (крiм вiдбiленої або пофарбованої соломи злакiв)
1403 Матерiали рослинного походження, використовуванi головним чином для виробництва вiникiв або мiтел (наприклад, сорго, п'ясава, пирiй, iстль), у в'язках, пучках або жмутах
1404 Матерiали рослинного походження, не включенi до iнших угруповань
1801 00 00 00 Какао-боби, цiлi та розмеленi, сирi або смаженi
1802 00 00 Шкаралупи, шкiрки (лушпайки) та iншi вiдходи з какао
1805 00 00 Позицiю виключено
2302 Висiвки, кормове борошно та iншi вiдходи вiд просiювання, мелення або iнших способiв обробки зерна зернових культур або бобових культур, гранульованi чи негранульованi
2308 Продукти рослинного походження i рослиннi вiдходи, рослиннi залишки i аналогiчнi продукти, негранульованi або гранульованi, використовуванi для годiвлi тварин, не включенi до iнших угруповань
2401 Тютюнова сировина; тютюновi вiдходи
2403 Позицiю виключено
2508 Позицiю виключено
2703 00 00 00 Торф (включаючи торф'яний дрiбняк), агломерований або неагломерований
4401 Деревина паливна у виглядi колод, полiн, хмизу, гiлок тощо; деревна трiска або стружка; тирса, трiска, стружка, уламки та вiдходи деревини та скрап, агломерованi або неагломерованi, у виглядi полiн, тощо (крiм деревини у виглядi брикетiв, гранул)
4403 Лiсоматерiали необробленi, обкорованi або необкорованi, начорно брусованi або небрусованi
4404 Деревина бондарна; колоди колотi; дерев'янi палi та кiлки, загостренi, але не розпиленi вздовж; деревина обтесана або закруглена, але не обточена, не вигнута i не оброблена iншим способом, використовувана для виробництва палиць, парасольок, ручок для iнструментiв тощо; деревина у виглядi трiсок, пластинок, стрiчок тощо
4406 10 00 00 Шпали дерев'янi для залiзничних або аналогiчних колiй, непросоченi
4407 Лiсоматерiали розпиленi або струганi уздовж, колотi або лущенi, обтесанi або необтесанi, шлiфованi або нешлiфованi, з'єднанi або не з'єднанi у шип, завтовшки понад 6 мм
4408 Листи одношарової фанери та шпону i листи для клеєної фанери (клеєнi або неклеїнi) та iншi види деревини, розпиленої вздовж, розрiзаної на частини або лущеної, струганої або неструганої, з шлiфованою або нешлiфованою поверхнею, з'єднанi або не з'єднанi у шип, завтовшки не бiльш як 6 мм
4409 Деревина, пиломатерiали (включаючи незiбранi паркетнi дощечки та фриз) у виглядi профiльованого погонажу (з гребенями, пазами, шпунтованi, iз скiсними краями, iз з'єднанням у виглядi напiвкруглої кальовки, фасоннi, закругленi тощо) вздовж будь-яких країв чи площин, струганi або неструганi, шлiфованi або нешлiфованi, з'єднанi або не з'єднанi у шип
4410 Позицiю виключено
4411 Позицiю виключено
4415 Ящики, коробки, пакувальнi корзини, барабани та аналогiчна тара з деревини; дерев'янi барабани (котушки) для кабелiв; пiддони, пiддони з бортами та iншi дерев'янi завантажувальнi щити; дерев'янi борти для пiддонiв
4416 00 Позицiю виключено
4418 Вироби столярнi та теслярськi будiвельнi деталi, включаючи пористi дерев'янi панелi, гонт i дранку для покрiвель (крiм паркетних плит збiрних)
4420 Позицiю виключено
4420 10 (крiм
442010 11 00)
- статуетки та iншi декоративнi вироби з дерева
4420 90 (крiм
4420 90 11 00,
4420 90 91 00)
- iншi
- - дерев'янi набiрнi (мозаїчнi) та iнкрустованi вироби
4601 Позицiю виключено
4602 Позицiю виключено
5101 Вовна, не пiддана кардо- або гребенечесанню
5201 00 Бавовна, не пiддана кардо- або гребенечесанню
5601 Позицiю виключено
9705 00 00 00 Колекцiї та предмети колекцiонування зоологiчнi, ботанiчнi (крiм колекцiй та предметiв колекцiонування з мiнералогiї, анатомiї або предметiв для таких колекцiй, що становлять iсторичний, археологiчний, палеонтологiчний, етнографiчний чи нумiзматичний iнтерес)
 
(пункт 1 iз змiнами, внесеними згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 15.02.2006 р. N 156)

     2. Пiдкарантиннi об'єкти:

     сiльськогосподарська технiка, машини та знаряддя, що перетинають державний кордон чи вивозяться з карантинних зон;

     сiльськогосподарськi та лiсовi угiддя, включаючи сади, розсадники, лiсосмуги, парки, ботанiчнi сади тощо;

     склади та примiщення для зберiгання iмпортних та вiтчизняних пiдкарантинних матерiалiв.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.