Документ скасований: Постанова КМУ № 722 від 17.08.2019

КАБIНЕТ МIНIСТРIВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА
Київ

вiд 5 липня 2004 р. N 869


Про внесення змiн до Порядку визначення виробникiв i покупцiв спирту та здiйснення контролю за його обiгом

     На виконання пiдпункту "и" пункту 4 роздiлу I Заходiв щодо усунення причин та умов, якi сприяють злочинним проявам i корупцiї, затверджених Указом Президента України вiд 9 лютого 2004 р. N 175, Кабiнет Мiнiстрiв України постановляє:

     1. Внести до Порядку визначення виробникiв i покупцiв спирту та здiйснення контролю за його обiгом, затвердженого постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29 серпня 2002 р. N 1266 (Офiцiйний вiсник України, 2002 р., N 36, ст. 1684; 2003 р., N 14, ст. 623; 2004 р., N 12, ст. 746), змiни, що додаються.

     2. Мiнiстерству аграрної полiтики, iншим органам виконавчої влади, до сфери управлiння яких належать пiдприємства - постачальники спирту, забезпечити здiйснення поставок спирту лише за умови його попередньої оплати.

     3. Ця постанова набирає чинностi через 60 днiв з дня опублiкування.

Прем'єр-мiнiстр України В. ЯНУКОВИЧ

Iнд. 22

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабiнету Мiнiстрiв України
вiд 5 липня 2004 р. N 869

ЗМIНИ,
що вносяться до Порядку визначення виробникiв i покупцiв спирту та здiйснення контролю за його обiгом

     1. Пункт 2 викласти у такiй редакцiї:

     "2. З метою формування обсягу виробництва спирту покупцi не пiзнiше нiж 1 жовтня року, що передує планованому, укладають з постачальниками договори на його поставку в наступному роцi iз зазначенням її строкiв та умов. Договiр укладається у чотирьох примiрниках згiдно з примiрним договором, який затверджується спiльним наказом Мiнагрополiтики i Державної податкової адмiнiстрацiї.

     Постачальники спирту подають до 1 листопада року, що передує планованому, вiдповiдним центральним i мiсцевим органам виконавчої влади, до сфери управлiння яких належать пiдприємства - постачальники спирту (далi - уповноваженi органи), по одному примiрнику договорiв.

     Уповноваженi органи на пiдставi договорiв:

     затверджують до 1 грудня року, що передує планованому, обсяги виробництва та споживання спирту за напрямами використання та iнформують про це Мiнекономiки для складення i затвердження балансу виробництва та споживання спирту;

     оформляють i затверджують рознарядки та надсилають їх до департаменту з питань адмiнiстрування акцизного збору i контролю за виробництвом та обiгом пiдакцизних товарiв Державної податкової адмiнiстрацiї (далi - департамент). У рознарядках обов'язково зазначаються iдентифiкацiйний код, банкiвськi реквiзити, адреса покупця, обсяг та мета використання спирту, а також номер i дата видачi лiцензiї на провадження покупцем вiдповiдної дiяльностi (якщо така дiяльнiсть лiцензується).

     Договiр на поставку спирту може бути укладено у поточному роцi. У такому разi поставка здiйснюється не ранiше нiж через мiсяць пiсля подання уповноваженим органам примiрникiв договорiв на поставку спирту. Уповноваженi органи уточняють обсяги виробництва та споживання спирту i затверджують новi рознарядки".

     2. У пунктi 3:

     абзац перший викласти у такiй редакцiї:

     "3. На пiдставi отриманих рознарядок департамент до 25 числа мiсяця, що передує наступному кварталу, оформляє та видає наряди на вiдпуск спирту для його споживання на внутрiшньому ринку";

     абзац другий виключити;

     абзац шостий доповнити словами i цифрами "крiм випадкiв їх вiдпуску суб'єктам пiдприємницької дiяльностi, обсяги споживання спирту якими становлять до 60 декалiтрiв на квартал, за умови сплати акцизного збору за повною ставкою, що визначена законодавством";

     доповнити пункт абзацом такого змiсту:

     "Постачальники подають уповноваженим органам до 15 числа першого мiсяця наступного кварталу звiт про вiдвантаження спирту за встановленою формою".

     3. Абзац другий пункту 24 викласти у такiй редакцiї:

     "оригiнал договору на поставку спирту".

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.