ЗАКОН  УКРАЇНИ

Про внесення змiни до статтi 2 Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах"

     Верховна Рада України постановляє:

     I. Частину другу статтi 2 Закону України "Про операцiї з давальницькою сировиною у зовнiшньоекономiчних вiдносинах" (Вiдомостi Верховної Ради України, 2002 р., N 6, ст. 40) викласти в такiй редакцiї:

    "2. Сплата ввiзного мита, податкiв та зборiв (крiм митних зборiв) провадиться українським виконавцем шляхом видачi органу державної податкової служби за мiсцезнаходженням виконавця:

     простого векселя iз строком платежу, що дорiвнює строку здiйснення операцiї з давальницькою сировиною, крiм давальницької сировини, зазначеної в абзацi третьому цiєї частини, але не бiльш як 90 календарних днiв з моменту оформлення вантажної митної декларацiї;

     простого авальованого векселя - у разi ввезення цукру (код згiдно з УКТ ЗЕД 1701), цукрових сиропiв (коди згiдно з УКТ ЗЕД 1702 90 99 90, 2106 90 20 00 та 2106 90 59 00) та патоки (коди згiдно з УКТ ЗЕД 1703 10 00 00 та 1703 90 00 00) iз строком платежу, зазначеним в абзацi другому цiєї частини. У разi непогашення векселедавцем у визначений строк такого векселя векселедержатель може опротестувати його в неплатежi згiдно iз законодавством та протягом одного робочого дня з моменту опротестування звернутися до банку, який здiйснив аваль векселя, з вимогою про його оплату. Банк зобов'язаний не пiзнiше операцiйного дня, що настає за днем звернення векселедержателя, переказати йому зазначену у векселi суму.

     Сума, зазначена у простому та простому авальованому векселi, визначається у валютi контракту на здiйснення операцiй з давальницькою сировиною".

     II. Прикiнцевi положення

     1. Цей Закон набирає чинностi з дня його опублiкування.

     2. Кабiнету Мiнiстрiв України в мiсячний строк з дня набрання чинностi цим Законом привести свої нормативно-правовi акти у вiдповiднiсть iз цим Законом.

Президент України Л.КУЧМА

м. Київ,
1 липня 2004 року
N 1959-IV

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.