ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
СХIДНА РЕҐIОНАЛЬНА МИТНИЦЯ

НАКАЗ
м. Харкiв

04 березня 2004 р. N 193


Про затвердження Порядку митного контролю за перемiщенням товарiв з одного митного лiцензiйного складу на iнший у зонi дiяльностi Схiдної регiональної митницi

     Вiдповiдно до глави 35 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV, на виконання пункту 6.14.1 наказу Держмитслужби України вiд 24.12.03 N 907 "Про внесення змiн i доповнень до Положення про вiдкриття та експлуатацiю митних лiцензiйних складiв", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї 17.01.04 за N 67/8666, та з метою впорядкування процедури перемiщення товарiв з одного митного лiцензiйного складу на iнший в зонi дiяльностi Схiдної регiональної митницi наказую:

     1. Затвердити Порядок митного контролю за перемiщенням товарiв з одного митного лiцензiйного складу на iнший у зонi дiяльностi Схiдної регiональної митницi (далi - Порядок) (додається).

     2. Начальникам пiдроздiлiв митного оформлення забезпечити виконання вимог Порядку.

     3. Начальнику загального вiддiлу Єльнiковiй О.П. забезпечити направлення наказу згiдно з розсилкою.

     4. Вiдповiдальнiсть за виконання наказу покласти на начальникiв пiдроздiлiв Схiдної РМ в частинi що їх стосується.

     Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

В.о. начальника митницi В.Г. Черепащук

 

Затверджено
Наказ Схiдної регiональної митницi
04.03.04 N 193

Порядок митного контролю
за перемiщенням товарiв з одного митного лiцензiйного складу на iнший у зонi дiяльностi Схiдної регiональної митницi

     1.1. Даний Порядок розроблено вiдповiдно до глави 35 Митного кодексу України вiд 11.07.2002 N 92-IV, на виконання пункту 6.14.1 наказу Держмитслужби України вiд 24.12.03 N 907 "Про внесення змiн i доповнень до Положення про вiдкриття та експлуатацiю митних лiцензiйних складiв", зареєстрованого у Мiнiстерствi юстицiї 17.01.04 за N 67/8666, та з метою впорядкування процедури перемiщення товарiв з одного митного лiцензiйного складу на iнший в зонi дiяльностi Схiдної регiональної митницi.

     1.2. Термiни, якi вживаються у даному Порядку визначенi Митним кодексом України та Положенням про вiдкриття та експлуатацiю митних лiцензiйних складiв, затвердженим наказом Держмитслужби України вiд 31.12.96 N 592.

     1.3. Товари з одного митного лiцензiйного складу (далi - МЛС) на iнший можуть перемiщуватися в межах встановленого строку їх зберiгання в митному режимi митного складу.

     1.4. При перемiщеннi товарiв з одного МЛС на iнший, подрiбнення партiї товару не допускається.

     1.5. Перемiщення дозволяється в разi:

     лiквiдацiї МЛС, на якому товари зберiгаються в митному режимi митного складу;

     дiї обставин непереборної сили, що може призвести до втрати або псування товарiв, якi зберiгаються на МЛС;

     розiрвання договору про зберiгання товарiв на МЛС, укладеного мiж власником цього складу й особою, що розмiстила товари на складi, i укладення нового договору про зберiгання з власником iншого МЛС.

     2. Порядок одержання дозволу на перемiщення товарiв з одного МЛС на iнший.

     2.1. Для одержання дозволу на перемiщення товару з одного МЛС на iнший, власник (володiлець) товару, подає до митницi заяву, в якiй зазначається необхiднiсть такого перемiщення (далi - Заява).

     Зразок Заяви наведено у додатку до Порядку.

     2.2 До Заяви додаються такi документи:

     копiя ВМД, що була пiдставою для розмiщення товарiв на МЛС;

     договiр про зберiгання з власником iншого МЛС;

     документи, що пiдтверджують необхiднiсть перемiщення товарiв на iнший МЛС;

     копiї товаросупровiдних та товаротранспортних документiв.

     2.3. Заява розглядається митницею в термiн, що не перевищує 5 днiв з дня надходження.

     2.4. Заява у встановленому порядку реєструється в загальному вiддiлi та передається на розгляд заступнику начальника митницi, вiдповiдального за роботу пiдроздiлiв митного оформлення (дай - ПМО), для визначення вiдповiдальних за розгляд заяви.

     2.5. Пiсля розгляду Заяви заступником начальника митницi, вона разом з документами передається до ПМО, який проводив митне оформлення товарiв у митний режим митного складу та здiйснює контроль за дiяльнiстю такого МЛС. Начальник ПМО чи особа, яка його замiщує, перевiряє вiдомостi, зазначенi у Заявi, та пiдстави для перемiщення товарiв на iнший МЛС. За результатами розгляду надає пропозицiї шляхом заповнення вiдповiдної графи Заяви.

     2.6. У разi перемiщення товарiв з одного МЛС на iнший, контроль за якими покладено на рiзнi ПМО, Заява разом з документами оперативно передається до ПМО, що здiйснює контроль за дiяльнiстю МЛС, на який планується перемiщення товарiв. Начальник ПМО чи особа, яка його замiщує, перевiряє вiдомостi, зазначенi у Заявi, та пiдстави для перемiщення товарiв на iнший МЛС. За результатами розгляду надає пропозицiї шляхом заповнення вiдповiдної графи Заяви.

     2.7. Остаточне рiшення щодо перемiщення товарiв з одного МЛС на iнший приймається заступником начальника митницi, вiдповiдального за роботу ПМО, шляхом накладення на Заявi резолюцiї такого змiсту: "Перемiщення на iнший МЛС дозволяю" або "Перемiщення на iнший МЛС не дозволяю".

     2.8. Для проведення перемiщення Заява, разом з документами, через загальний вiддiл повертається до ПМО, що здiйснює контроль за дiяльнiстю МЛС, на який планується перемiщення товарiв, а копiя Заяви направляється до ПМО, який проводив митне оформлення товарiв у митний режим митного складу.

     2.9. У разi вiдмови у перемiщеннi, Заява разом з документами повертається до ПМО, який проводив митне оформлення товарiв у митним режим митного складу, для пiдготовки заявнику вiдповiдi про вiдмову в перемiщеннi.

     3. Порядок перемiщення товарiв з одного МЛС на iнший.

     3.1. Для проведення перемiщення, до ПМО, що здiйснює контроль за дiяльнiстю МЛС, на який планується перенесення товарiв, подається в установленому порядку ВМД на розмiщення товарiв у митний режим митного складу.

     3.2. Пiдставою для вивантаження товарiв iз МЛС, де зберiгаються товари, є Заява з дозвiльною резолюцiєю заступника начальника митницi, вiдповiдального за роботу ПМО, прийнята до митного оформлення ВМД на розмiщення товарiв, щодо яких прийняте рiшення про перемiщення, на iнший МЛС, видаткова накладна та внутрiшня товаротранспортна накладна.

     3.3. Товари, призначенi для перемiщення, вилучаються iз МЛС, завантажуються до транспортного засобу, на вантажний вiдсiк якого накладається митне забезпечення. Допускається транспортування товарiв без митного забезпечення в разi перевезення громiздких та негабаритних вантажiв. На товаротранспортнiй накладнiй та видатковiй накладнiй проставляється штамп "Пiд митним контролем".

     3.4. Перевезення вантажу з одного МЛС на iнший здiйснюється пiд контролем посадової особи ПМО та у присутностi власника (володiльця) товарiв, чи уповноваженої ним особи.

     3.5. Розмiщення товарiв на iнший МЛС здiйснюється вiдповiдно до положень наказу Держмитслужби України вiд 24.12.03 N 907 "Про внесення змiн i доповнень до Положення про вiдкриття та експлуатацiю митних лiцензiйних складiв".

     3.6. В разi якщо дiяльнiсть двох МЛС контролюють рiзнi ПМО, завантаження проводиться у присутностi посадових осiб цих ПМО. Накладення митного забезпечення та контроль за доставкою вантажу здiйснює посадова особа ПМО, що здiйснює контроль за МЛС на який перемiщуються товари.

     4. Прикiнцевi положення.

     4.1. У випадку перемiщення товарiв з одного МЛС на iнший, мотивована "заява про мету розмiщення товарiв в митний режим митного складу, вiдповiдно до пункту 6.2. наказу Держмитслужби України вiд 24.12.03 N 907 "Про внесення змiн i доповнень до Положення про вiдкриття та експлуатацiю митних лiцензiйних складiв", не вимагається.

     4.2. У справах ПМО, який контролює дiяльнiсть МЛС, з якого перемiщувалися товари, залишається копiя Заяви, копiя ВМД на розмiщення товарiв на iншому МЛС, видаткова накладна та iншi необхiднi документи.

     4.3. У справах ПМО, який здiйснював розмiщення товарiв на новому МЛС, залишається Заява з доданими до неї документами, копiя видаткової накладної та iншi необхiднi документи.

Начальник ВОМК М.А. Мартинов

 

Додаток
до Порядку митного контролю за перемiщенням товарiв з одного митного лiцензiйного складу на iнший у зонi дiяльностi Схiдної регiональної митницi
Начальнику Схiдної регiональної митницi
 
ЗАЯВА
Пiдприємство  
(повна назва пiдприємства)
код за ЄДРПОУ  
адреса:   , тел.  
Банкiвськi вiдомостi:
Банк  
(назва банку, адреса)
р/р   МФО  
в/р   МФО  
Акредитацiйний N   вiд "   "   р.
просить Вашого дозволу на перемiщення товарiв   ,
(назва товарiв)
якi зберiгаються на митному лiцензiйному складi  
(назва МЛС, адреса)
згiдно договору на зберiгання   , ВМД IМ 74   ,
граничний термiн зберiгання товарiв до   ,
та надiйшли на нашу адресу за: контрактом   ,
товаросупровiдними документами   ,
на митний лiцензiйний склад   за адресою:   ,
у зв'язку з   .
Зобов'язуємося доставити товари на митний лiцензiйний склад  
за адресою   в термiн до   .

Зi статтями Митного кодексу України NN 329, 330, 331, 332, 336, 337, 338, 340, 342, 346 ознайомленi.

Керiвник пiдприємства   (П.I.Б.)
Головний бухгалтер   (П.I.Б.)

м.п.

Пропозицiї  
(заповнює начальник ПМО, де розмiщувалися товари у митний режим митного складу)
 
(посада, пiдпис, прiзвище, дата)
Пропозицiї  
(заповнює начальник ПМО, де розмiщувалися товари у митний режим митного складу)
 
(посада, пiдпис, прiзвище, дата)
Перемiщення на iнший МЛС дозволяю(не дозволяю)
(не потрiбне закреслити)
"______"____________________ р.
 
(пiдпис, прiзвище, iнiцiали)
  
Начальник ВОМК
М.А. Мартинов

     Виконавець: В.В. Гетьман

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.