Документ скасований: Наказ Мінфіну № 632 від 30.05.2012

ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Н А К А З
м. Київ

19.08.2004 р. N 608


Про затвердження Положення про надання банкам повноважень гаранта для надання митним органам України фiнансових гарантiй у виглядi гарантiї банку

Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
31 серпня 2004 р. за N 1070/9669


     З метою реалiзацiї завдань, визначених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.06.96 N 700 "Про Положення про надання митним органам України фiнансових гарантiй щодо обов'язкової доставки товарiв до митниць призначення" (зi змiнами та доповненнями), наказую:

     1. Затвердити Положення про надання банкам повноважень гаранта для надання митним органам України фiнансових гарантiй у виглядi гарантiї банку, що додається.

     2. Уважати таким, що втратив чиннiсть, наказ Держмитслужби України вiд 17.05.97 N 211 "Про затвердження положень про порядок надання повноважень гаранта страховим органiзацiям i банкам", зареєстрований у Мiнiстерствi юстицiї України 09.07.97 за N 252/2056.

     3. Департаменту органiзацiї митного контролю (Мальнов В.С.) i Департаменту правового забезпечення (Ступак Ю.В.) забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацiю до Мiнiстерства юстицiї України.

     4. Установити, що наказ набирає чинностi через 10 днiв пiсля його державної реєстрацiї в Мiнiстерствi юстицiї України.

     5. Начальникам регiональних митниць, митниць довести цей наказ до вiдома особового складу, суб'єктiв зовнiшньоекономiчної дiяльностi.

     6. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника Голови Служби Iванюка М.М.

Голова Служби М.М.Каленський
ПОГОДЖЕНО
Голова Державного комiтету України з питань регуляторної полiтики та пiдприємництва Ю.А.Авксентьев
В.о. Голови Нацiонального банку України А.П.Яценюк

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
вiд 19.08.2004 N 608
Зареєстровано
в Мiнiстерствi юстицiї України
31 серпня 2004 р. за N 1070/9669

Положення про надання банкам повноважень гаранта для надання митним органам України фiнансових гарантiй у виглядi гарантiї банку

     Це Положення розроблено з метою забезпечення реалiзацiї завдань, визначених постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.06.96 N 700 "Про Положення про надання митним органам України фiнансових гарантiй щодо обов'язкової доставки товарiв до митниць призначення" (зi змiнами та доповненнями).

     1. Надання банкам Держмитслужбою України повноважень гаранта для надання ними митним органам фiнансових гарантiй у виглядi гарантiї банку проводиться в три етапи:

     надання Держмитслужбою України згоди на визнання банку гарантом;

     укладення угоди мiж банком i Держмитслужбою України про застосування митними органами фiнансових гарантiй у виглядi гарантiї банку (далi - угода);

     затвердження проекту перелiку уповноважених банкiв наказом Держмитслужби України (далi - Перелiк), форма якого наведена в додатку 1.

     2. Банк, який виявляє намiр виступати перед митними органами гарантом обов'язкової доставки транзитних пiдакцизних товарiв у митницi призначення, подає Державнiй митнiй службi України такi документи:

     1) заяву у двох примiрниках (форму заяви наведено в додатку 2 до цього Положення);

     2) засвiдченi в установленому законодавством порядку копiї:

     лiцензiй на здiйснення банкiвської дiяльностi, виданих Нацiональним банком України;

     фiнансового звiту за минулий рiк;

     фiнансового звiту за поточний рiк на останню звiтну дату;

     3) зразок гарантiї банку, яку банк надаватиме митним органам України як гарант обов'язкової доставки транзитних пiдакцизних товарiв у митницю призначення.

     3. Поданi банком документи протягом мiсяця розглядаються комiсiєю Держмитслужби України.

     Склад комiсiї затверджується наказом Держмитслужби України.

     Рiшення про надання згоди на визнання банку гарантом приймається комiсiєю колегiально на пiдставi документiв, поданих банком, i оформлюється протоколом засiдання комiсiї.

     При прийняттi комiсiєю позитивного рiшення про надання згоди на визнання банку гарантом вiдомостi про цей банк уносяться до проекту Перелiку.

     У разi прийняття комiсiєю негативного рiшення Держмитслужба України повiдомляє про це заявника iз зазначенням причини вiдмови.

     4. На пiдставi протоколу засiдання комiсiї Держмитслужби України, заяви банку та проекту Перелiку укладається угода вiдповiдно до законодавства України.

     Угода укладається у двох примiрниках - по одному для кожної зi сторiн.

     5. Пiсля укладення угоди проект Перелiку затверджується наказом Держмитслужби України й Перелiк доводиться до вiдома митних органiв.

     6. Банк отримує вiд Держмитслужби України довiдку про внесення його до Перелiку (форму довiдки наведено в додатку 3 до цього Положення), що є пiдставою для застосування митними органами України наданої цим банком гарантiї.

     7. Ведення Перелiку, зберiгання документiв, поданих банками, протоколiв засiдань комiсiї та укладених з банками угод, видача довiдок про внесення банкiв до Перелiку здiйснює Департамент органiзацiї митного контролю Держмитслужби України.

     8. Якщо банком порушено вимоги угоди в частинi обов'язкової сплати до Державного бюджету України передбачених законодавством податкiв i зборiв (обов'язкових платежiв) у випадку недоставки перевiзником транзитних пiдакцизних товарiв у митницю призначення, то повноваження банку як гаранта скасовуються наказом Держмитслужби України.

     При скасуваннi повноважень банку як гаранта вiдомостi про це вносяться до Перелiку.

     9. Поновлення повноважень банку як гаранта перед митними органами України здiйснюється не ранiше нiж через рiк пiсля скасування таких повноважень i вiдповiдно до вимог цього Положення.

Начальник Управлiння органiзацiї контролю за перемiщенням вантажiв В.С.Мальнов

 

Додаток 2
до Положення про надання банкам повноважень гаранта для надання митним органам України фiнансових гарантiй у виглядi гарантiї банку
Форма
Головi Державної митної служби України
  
ЗАЯВА
Банк  
(повна й скорочена назви, мiсцезнаходження, код за ЄДРПОУ,
 
номер i дата реєстрацiї в Нацiональному банку України)
 

вiдповiдно до постанови Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 29.06.96 N 700 (зi змiнами та доповненнями) виявляє бажання виступати перед митними органами гарантом обов'язкової доставки транзитних пiдакцизних товарiв у митницю призначення й просить унести його до Перелiку вповноважених банкiв.

Додатки:
Керiвник    
(посада) (пiдпис) (iнiцiали, прiзвище)

М. П.

 

Додаток 3
до Положення про надання банкам повноважень гаранта для надання митним органам України фiнансових гарантiй у виглядi гарантiї банку
Форма
  
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ДОВIДКА
Видана  
(повна назва банку, мiсцезнаходження, код за ЄДРПОУ)
 
у тому, що  
(скорочена назва банку)

надано повноваження гаранта для надання ним фiнансових гарантiй митним органам у виглядi гарантiї банку щодо обов'язкової доставки транзитних пiдакцизних товарiв у митницi призначення. Банк унесено до Перелiку вповноважених банкiв вiдповiдно до наказу Держмитслужби України вiд "___"________20___р. N ___.

  
Голова Держмитслужби України
М.М.Каленський

М. П.

Copyright © 2024 НТФ «Интес»
Все права сохранены.